Съвети за охлаждане на стая без климатик

Приложете следващите съвети за охлаждане на стая без климатик, защото когато температурите навън се повишат, интериорът в дома също реагира на тази промяна. Задушно горещите стаи са ужасно място за живот и могат да донесат безсънни нощи. Не всяко семейство може да си позволи климатична система за цялата къща, затова съветите ще ви помогнат в зависимост от системите и уредите за охлаждане в дома ви, особено когато имате нужда от по-бързи и по-евтини решения за охлаждане на стаите.

За щастие има редица методи за охлаждане, които отнемат между няколко минути и час. С някой или всички от тези методи скоро ще охладите стаята бързо до по-управляеми температури.

Имате вентилатор за таван в хола – обърнете посоката му

През лятото вентилаторът ви трябва да работи обратно на часовниковата стрелка. Промяната на посоката е толкова лесна, колкото натискането на превключвател. Таванните вентилатори обръщат посоката по различни начини, така че проверете инструкциите за продукта.

Покрийте прозорците през деня

Прозорците винаги са били компромис между енергийната ефективност и основното човешко желание за естествена светлина. Горещите външни температури се контролират най-добре вътре чрез блокиране на топлината и пряката слънчева светлина. Завесите и щорите ще свършат идеално тази работа. Така че дори за сметка на няколко часа по-тъмни помещения в дома, през горещите летни дни, това ще бъде бързо охлаждане на стаите без климатик

Отворете прозорците през нощта

След като слънцето залезе, температурите навън обикновено стават по-ниски от температурите вътре. Когато това се е случило, отворете прозорците доколкото е възможно. Може да се възползвате от естествения полъх, който ще дойде отвън, за да се охлади стаята и да спите спокойно в нея.

Създайте течение в помещението

Пускането на въздух през нощта е добро решение, но поддържането на движение на въздуха е още по-добро. Ако имате два прозореца, които са в една линия или дори са разположени диагонално, уверете се, че и двата са отворени. Течението бързо ще създаде усещането за прохлада.

Пропуснете използването на уреди носещи топлина и ползвайте обезвлажнител

Повечето пъти, охлаждането е сбор от различни мерки. Особено важни са те когато навън и нощите са ужасно горещи, и обикновените методи не помага. Тогава е добре да се въздържите да използвате уредите, които внасят допълнителна топлина. Освен, че можете да си позволите да готвите студени храни и салати, не ползвайте сушилня, микровълнова фурна, грил, кафемашина, не оставяйте включени уреди, които не ползвате. Водата и плодовете, фрешовете и салатите, бързо ще ви накарат да забравите поне за малко за адския пек навън.

Към серията от мерки можете да включите един екстра уред в помещението където ще сте през повечето време: обезвлажнител. Той ще отстрани наситения с влага въздух, което ще помогне да се охлади температурата в помещението.

Абсолютна необходимост през лятото е непрекъснатото използване на изпускателни вентилатори в кухнята и баните за извеждане на топлината.

Бързо охлаждане на спалня

Опитът да спите в спалня без възможност да я охладите, може да бъде най-лошото нещо. Чувствате се зле през нощта, след това се чувствате още по-зле на следващия ден. Но има няколко начина да направите спалнята си по-хладна. Един от следващите четири съвета ще сработи за вас.

  • Позволете си през лятото по-ниско легло, матрака пада почти на пода.
  • Купете си охлаждаща възглавница, специално проектирана да отвежда топлината от главата ви.
  • Бутилка с охладена или замразена вода или охлаждащи пакети с гел в подножието на леглото ще помогнат на цялото ви тяло да се чувства по-хладно.
  • Използвайте по-леки десени за завиване и 100-процентови памучни чаршафи. Ако все още харесвате усещането за по-тежки завивки, но не искате топлината да ви мъчи, потърсете качествени олекотени завивки.

Затворете неизползваните помещения през деня

Помещенията, които не използвате, пречат сериозно на усилията ви за охлаждане. Истински сауни, те разнасят нежелана топлина от една стая в друга. Като затваряте вратата на неизползваните спални или като държите вратата на банята винаги затворена, вие ефективно улавяте тази топлина и я държите настрана. Въпреки това, преди да затворите стая, затворете плътно завесите и дори покрийте прозорците с дебело покривало или одеяло.

Не малко семейства вместо да извадят стайните растения на балкона през лятото, всъщност ги задържат вкъщи, като още една мярка за охлаждане в интериора. Намерете най-удачния начин да охладите бързо всяка стая, която пожелаете в дома, особено ако в нея не можете да се ползвате от функциите на климатика.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap