Вижте 5 от най-добрите еко къщи в света (СНИМКИ) | Creative Home

Вижте 5 от най-добрите еко къщи в света (СНИМКИ)

Еко къщите са създадени по начин, който значително намалява консумацията на ресурси и строителни отпадъци. Негативното влияние върху природата и хората е редуцирано. Най-често еко къщите са изработени от камък, дърво и глина, които като естествени материали лесно се рециклират. Да живееш в еко къща се превърна в истинска тенденция.

Вижте част от най-добрите еко къщи в света

The Echo Arch”, Кент, Англия

Този емблематичен дом, показан в поредицата “Grand Designs” на Channel 4 в Обединеното кралство, разполага с неподдържана параболична арка, съставена от хиляди малки глинени плочки. Проектирана е от архитекта Ричард Хоук.

Има 20-метров участък на покрива, изграден с помощта на конструкцията на Timbrel Vault, която е почти забравена средновековна техника. Освен това има неподдържана параболична арка, съставена от 26 000 малки глинени плочки, ръчно изработени. Зеленият покрив е изолиран и е покрит със слоеве чакъл и почва, за да позволи на дивите треви и цветя да растат.

The Active House”, Листруп, Дания

Къщата използва слънчево генерирано електричество, слънчево отопление и усъвършенствана компютърна система, която контролира вътрешния климат, отваря и затваря прозорци според температурата, сезона и времето на деня. Този технологично усъвършенстван дизайн е наистина интересен като алтернативен подход към досега безспорната пасивна система на къщата.

„LivingHomes RK1“, Санта Моника, САЩ

Тази къща предизвика доста голям отзвук сред пресата и световете на строителството през 2006 година, когато е създадена, тъй като тогава е била първата къща, получила „платинен рейтинг“ в американската система за оценка на устойчивия дизайн LEED.

„Къщата на Брукс Авеню“, Венеция, САЩ

Една част от конструкцията на тази къща е покрита от три страни със система за живи стени, захранвана с дъждовна вода и рециклирана битова вода. А на покрива се помещава високопродуктивна зеленчукова градина. Какво по-хубаво от свежи и пресни зеленчуци във Вашия дом? Архитектурата впряга принципите на естественото осветление и вентилация.

„Вила UH1“, Нака, Швеция

Този шведски дом в стил бункер, представлява по-съвременен, изчистен подход към екологичния дизайн на къщата. Дизайнът очевидно е вдъхновен от немски бункер от Втората световна война. Дизайнът също така използва геотермална енергия, с термопомпа, осигуряваща отопление и охлаждане на цялата къща.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap