Вижте 5 от най-добрите еко къщи в света (СНИМКИ)

Еко къщите са създадени по начин, който значително намалява консумацията на ресурси и строителни отпадъци. Негативното влияние върху природата и хората е редуцирано. Най-често еко къщите са изработени от камък, дърво и глина, които като естествени материали лесно се рециклират. Да живееш в еко къща се превърна в истинска тенденция.

Вижте част от най-добрите еко къщи в света

The Echo Arch”, Кент, Англия

Този емблематичен дом, показан в поредицата “Grand Designs” на Channel 4 в Обединеното кралство, разполага с неподдържана параболична арка, съставена от хиляди малки глинени плочки. Проектирана е от архитекта Ричард Хоук.

Има 20-метров участък на покрива, изграден с помощта на конструкцията на Timbrel Vault, която е почти забравена средновековна техника. Освен това има неподдържана параболична арка, съставена от 26 000 малки глинени плочки, ръчно изработени. Зеленият покрив е изолиран и е покрит със слоеве чакъл и почва, за да позволи на дивите треви и цветя да растат.

The Active House”, Листруп, Дания

Къщата използва слънчево генерирано електричество, слънчево отопление и усъвършенствана компютърна система, която контролира вътрешния климат, отваря и затваря прозорци според температурата, сезона и времето на деня. Този технологично усъвършенстван дизайн е наистина интересен като алтернативен подход към досега безспорната пасивна система на къщата.

„LivingHomes RK1“, Санта Моника, САЩ

Тази къща предизвика доста голям отзвук сред пресата и световете на строителството през 2006 година, когато е създадена, тъй като тогава е била първата къща, получила „платинен рейтинг“ в американската система за оценка на устойчивия дизайн LEED.

„Къщата на Брукс Авеню“, Венеция, САЩ

Една част от конструкцията на тази къща е покрита от три страни със система за живи стени, захранвана с дъждовна вода и рециклирана битова вода. А на покрива се помещава високопродуктивна зеленчукова градина. Какво по-хубаво от свежи и пресни зеленчуци във Вашия дом? Архитектурата впряга принципите на естественото осветление и вентилация.

„Вила UH1“, Нака, Швеция

Този шведски дом в стил бункер, представлява по-съвременен, изчистен подход към екологичния дизайн на къщата. Дизайнът очевидно е вдъхновен от немски бункер от Втората световна война. Дизайнът също така използва геотермална енергия, с термопомпа, осигуряваща отопление и охлаждане на цялата къща.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap