Идеи за подови плочки за баня – начини за вграждане на стилни плочки

Намирането на идеалният избор за плочки за баня е само началото на преобразяването. Също така ще трябва да помислите за най-добрия стил на инсталиране, цветовете на фугиращата смес, как да работите с останалата част от вашата схема и много други.

Монтирани правилно, подовите плочки за баня са напълно водоустойчиви, устойчиви на петна и лесно се поддържат чисти. Керамиката и порцеланът са най-добрият избор на материали за подове в банята.

Идеи за подови плочки за баня

Изберете прекрасни мозайки

Мозайките изглеждат много красиво и това е факт, но знаете ли, че те също са много практичен избор, особено за идеи за плочки за баня? „Увеличаването на линиите за фугиране придава на мозайките допълнителна устойчивост на хлъзгане в сравнение с плочките с голям формат, а добавената текстура ще ви помогне да държите безопасно изправени“, споделя творческия лидер Грази Уилсън.

Увеличете максимално въздействието

Възползвайте се максимално от идеите за подови плочки за баня, като изберете санитарен фаянс и мебели, които са окачени на стена или са с повдигнати крака. Заложете на самостоятелно стояща вана, която е идеалното дизайнерско решение.

Разгледайте необичайните форми

Когато се чудите как да облицовате пода в банята, помислете за формата на плочките. Интересни форми могат да се използват за създаване на динамични шарки, дори върху обикновени цветни плочки. Помислете за шестоъгълници, рибени люспи, мозайки от пени и плочки с форма на шеврон. Приведете формата в остър релеф, като използвате фугираща смес в контрастни тонове.

Насладете се на естествена топлина

Порцелановите подови плочки вече се предлагат в невероятно реалистични дизайни с ефект на дърво. Потърсете продукти с текстурно покритие – по същество ефект на повдигнато зърно – за да заблудите сетивата.

Поддържайте цвета ниско долу

Оставете плочките Ви да изпъкнат. За целта, боядисайте стените в бели и неутрални цветове, а заложете пода да бъде в ярък, открояващ и запомнящ се цвят, като зелено или синьо, например. По този начин ще изместите фокуса в плочките, а именно това е Вашата цел.

Когато става въпрос за идеи за плочки за баня, добрата новина е, че наличието на дизайн, цветове и форми е огромно. И има много зашеметяващи плочки, които също отговарят на ограничен бюджет. Най-успешните бани се възползват от много и различни опции, които се предлагат днес.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap