Предимствата на големите огледала за стена : Как да увеличите максимално пространството?

Няма съмнение, че огледалата от пода до тавана са основен елемент в дизайна на дома. Те са полезни за създаване на по-просторна и елегантна стая. Ето някои неща, за които трябва да помислите, когато купувате големи огледала за стена.

Големи стенни огледала:

Има два вида големи стенни огледала: свободностоящи и в рамка. Свободно стоящите огледала са по-лесни за инсталиране, докато огледалата с рамка могат лесно да се окачват на стени. Има и разлика между огледални и големи стенни огледала с рамка. Докато огледалата в рамки могат да бъдат окачени на стени, огледалните се поставят върху околните мебели или маса.

Големите стенни огледала станаха все по-популярни през последните години, защото осигуряват повече пространство за декорация. Тези декоративни елементи позволяват на стаята да изглежда по-малко претрупана и претъпкана с мебели. Отразителната повърхност на огледалото създава визуално приятна среда, която ще накара гостите ви да се чувстват по-спокойно, когато става дума за посещение в дома ви за първи път. Примери за големи стенни огледала:

Големи огледала с рамка:

Когато избирате големи огледала с рамка, първото нещо, което трябва да имате предвид, е какъв размер търсите. Има много рамки, които се предлагат в различни размери. Ако знаете размера на стаята си, това ще ви улесни в намирането на подходяща. Следващото нещо, за което трябва да помислите, е колко високо ще бъде огледалото от пода.

Повечето големи стенни огледала имат дръжки, така че да могат лесно да се преместват и настройват, както желаете. След като сте решили размера и височината на вашето огледало, можете да избирате от различни дизайни, форми и цветове, които допълват декора на вашия дом. И накрая, важно е да решите дали искате едно голямо огледало или няколко по-малки, висящи от тавана.

Големи огледала за стена без рамка:

Големите стенни огледала не са универсално решение. Най-общо казано, те са по-скъпи от по-малките и могат да бъдат по-трудни за инсталиране. Те също се предлагат в много дизайни и стилове, така че изберете такъв, който допълва декора на вашата стая. Предимствата на големите огледала без рамки включват тяхната висока разделителна способност, която позволява на вашето отражение да блести през стъклото. Високата разделителна способност означава, че отраженията ще се показват дори от далеч или когато се гледате от ъгъл. Може да се наложи да инвестирате в по-голямо огледало, но това не винаги е необходимо, стига да намерите такова с достатъчно висока разделителна способност за вашите нужди.

https://www.houzz.com/photos/24×36-verre-eglomise-wall-mirror-eclectic-living-room-baltimore-phvw-vp~133666585

Кантиране:

Кантът е това, което отделя огледалото от стената. Кантът може да бъде или рамка, или отлив. Пространството, което искате да покриете, не е със същия размер като огледалото. Ако стената ви е твърде голяма за ширината на огледалото, трябва да вземете кант, който ще украси стената и ще я направи да изглежда по-добре. Кантът може да се закупи отделно или с огледало, в зависимост от това какво ви харесва повече.

Фасетиране:

Трябва да се уверите, че огледалата, които купувате, имат фасет. Това означава, че огледалото е съставено от много по-малки парчета, които заедно създават едно, по-голямо огледало. Голямо стенно огледало без фасет ще изисква да го окачите на тежка рамка, която ще заема повече място. Фасетирането също помага да се добави повече светлина и отражение в стаята.

Как да закачим огледало?

Съвети за големи стенни огледала:

1. Уверете се, че имате достатъчно светлина в стаята си

Когато купувате големи стенни огледала, уверете се, че в стаята има достатъчно естествена светлина. Това ще направи стаята ви да се чувства по-голяма и по-гостоприемна за хората.

https://www.houzz.com/photos/rivers-end-contemporary-bathroom-boise-phvw-vp~3688666

2. Помислете за размера на стаята си

Някои хора може да си помислят, че е твърде голямо или твърде малко огледало за тяхното пространство. Това не означава, че не можете да намерите идеалния за вашата стая – това просто означава, че трябва да помислите какъв е размерът на тавана на вашето пространство, преди да купите огледало.

https://www.houzz.com/photos/blue-cypress-transitional-entry-miami-phvw-vp~30128505

3. Купете огледала с различни форми и размери

На пазара има много различни форми, стилове и размери на голямо стенно огледало, така че се запитайте какъв тип дизайн би подхождал най-добре на вашето място? Можете също да помислите за огледало с три панела или един панел в зависимост от това колко поверителност искате да предоставите (или да не осигурите)

https://www.houzz.com/photos/chesney-s-featured-mantels-contemporary-living-room-new-york-phvw-vp~42897144

Идеи за голямо огледало за стена:

Голямо огледало от пода до тавана е инвестиция. Това означава, че ще искате да сте сигурни, че си струва разходите. Преди да закупите огледало, помислете за мястото, което имате в дома си и за каква цел ще служи то. Ако имате голяма стая с висок таван, това е чудесен вариант за максимално увеличаване на пространството ви. Но дори ако имате нужда от малко пространство за работа, все още има много начини да се използва това стенно огледало. Голямо огледало от пода до тавана може да се използва като декоративно изкуство в ъгъла на стаята или като част от цяла стена от огледала.

150 идеи за декоративни огледала:

Големи огледала за коридор:

Когато купувате големи огледала в коридора, важно е да се уверите, че те са лесни за окачване. Добър начин да направите това е да проверите дали огледалата са закрепени с лепило. Друго нещо, което трябва да вземете предвид, когато купувате големи стенни огледала, е размерът на рамката. Уверете се, че пасва на стаята ви, без да жертвате никакво място по стените. Примери за големи огледала за коридора:

https://www.houzz.com/photos/shelter-bay-waterfront-traditional-hall-new-york-phvw-vp~1540970

https://www.houzz.com/photos/elk-corridor-cabin-transitional-entry-phvw-vp~55503753

Декоративни огледала стени за хол :

Големите огледала добавят много визуален интерес към всяка стая. Ако мислите да добавите декоративно огледало към стената на хола си, ето някои неща, които трябва да имате предвид:

– Направете списък с цветовете и стиловете, които харесвате, преди да тръгнете към магазина. Това ще ви помогне да стесните възможностите си, когато стигнете до там.

– Запитайте се каква светлина получава стаята, тъй като различните видове светлини ще отразяват различно в огледалата. Например, ако стаята е осветена с крушки с нажежаема жичка през по-голямата част от деня, няма да изглежда толкова добре с огледало върху нея.

– Помислете къде ще отиде огледалото по отношение на други мебели. Ако имате съществуващо огледало над камината или дивана, то може да не е подходящо за това място.

Примери за огледала в хола:

https://www.houzz.com/photos/lancelot-place-knightsbridge-contemporary-hall-london-phvw-vp~16494996

Огледала за стени на спалня:

В спалнята големите стенни огледала са идеалният избор за увеличаване на пространството. Те могат да бъдат монтирани на стените или дори на тавана и осигуряват хубава фокусна точка в иначе малка стая. Не искате да купувате тези огледала, без да мислите как ще бъдат монтирани. Ще ги използвате ли хоризонтално или вертикално? Това ще направи голяма разлика по отношение на това къде трябва да бъдат поставени и колко пространство изискват. Примери за огледала в спалнята:

https://www.houzz.com/photos/manhattan-beach-haven-transitional-bedroom-los-angeles-phvw-vp~247883

https://www.houzz.com/photos/armonk-luxurious-master-bedroom-suite-traditional-bedroom-new-york-phvw-vp~2499346

https://www.houzz.com/photos/minnesota-residence-transitional-bedroom-minneapolis-phvw-vp~5637089

Големи огледала за баня:

Когато купувате голямо огледало за баня, трябва да вземете предвид конструкцията. Някои огледала са изработени от стъкло, докато други са направени от акрил. Стъклото е по-тежко и по-уязвимо на счупване, но създава зашеметяващ ефект, когато е поставено в средата на стая. Акрилът е лек и по-малко вероятно да се счупи от стъклото, така че е по-добре за по-малки пространства като бани с ниски тавани или детски стаи, където огледалата могат да се поставят и свалят често. Примери за големи огледала за баня:

https://www.houzz.com/photos/felicitous-flora-scandinavian-bathroom-atlanta-phvw-vp~139300351

https://www.houzz.com/photos/camp-street-residence-contemporary-bathroom-new-orleans-phvw-vp~20840452

https://www.houzz.com/photos/3350-serra-road-contemporary-bathroom-los-angeles-phvw-vp~46680646

Декоративни огледала за стени на трапезария:

Стените на трапезарията могат да бъдат трудна зона за декориране. Трапезната маса и столовете често са в средата на стаята, което затруднява добавянето на изкуство над или под масата. Но този проблем лесно се решава с голямо стенно огледало. Можете да използвате огледала от лявата и дясната страна на вашата трапезария за максимално пространство. Примери за декоративни огледала за трапезария:

https://www.houzz.com/photos/my-houzz-timdesign-maze-contemporary-dining-room-toronto-phvw-vp~5444830

Огледала за стена по поръчка – фирми:

Големи стенни огледала могат да бъдат закупени от различни фирми. Някои от компаниите, които ги продават са:

https://www.glassworldbg.com/about-us.html

https://glassmania.bg/ogledala/konfigurator-ogledala

https://kato.koshachek.com/articles/ogledala-gravirane-pjaskostruene.html

http://arabela-glass.com/

http://bankiaglass.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81

Модерни лепящи огледала за стена:

Най-разпространеният тип големи стенни огледала е модерното залепващо огледало. Изработен е от тънък, лек метал, който прилепва към стената чрез натиск. Този тип огледало може да се използва като фокусна точка в стаята и помага да направите пространството си по-просторно, като увеличите максимално наличното пространство.

Надяваме се, да сме били полезни. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap