Дивани за дневна – да разбием митовете

Тръгнали сте да избирате от различни модели дивани за дневна, а знаете ли че има мит, че те са предназначени само за гостите. Този смехотворен мит не заслужава дори коментар, но има други подобни, които може да ви лишат да се ползвате от съществената функция на дивана в дневната: да създава уют, да прави стаята по-привлекателна и да добавя стойност. Внимавайте, подзаглавията в черно са погрешните схващания, които оборваме.

Диван в дневната – само за малки пространства

Диваните могат да бъдат много гъвкав вариант за всекидневната. Те могат да се използват за много различни неща и са идеални за различни пространства. Ето защо е важно да запомните, че дневната не е единственото място, където можете да имате такъв диван. Ако разполагате с малко пространство, има смисъл да го запазите малко, но това не означава, че не можете да използвате диван в него. Всъщност има много жилищни пространства, в които диванът може да бъде чудесен избор, включително мрачното мазе, семейната стая с ограничено пространство и свободната спалня.

Поради тази причина е важно да запомните, че не е необходимо да избирате един стил диван въз основа на размера на дневната си. Можете да използвате диван в различни пространства.

Диваните във всекидневната могат да бъдат само големи и обемисти

Някои хора смятат, че във всекидневната се ползват по-големи дивани. Това е невярно. Всъщност има редица жилищни пространства, в които диванът може да работи по-добре от секцията. Това включва трапезарията, кухнята и семейната стая. Също така е важно да запомните, че не всички дивани са обемисти и че има много варианти със средна височина. По този начин не е необходимо да правите избор въз основа на пространството във вашата всекидневна.

Никога не трябва да използвате диван с акцент във всекидневната си

Има мнения, при това от експерти, които смятат, че акцентните дивани не трябва да се използват в дневната. Това също е напълно погрешно. Акцентните дивани могат да предложат чудесен начин да добавите разнообразие и стил към всекидневната стая. Това е важно, защото може да помогне за създаването на по-персонализирано пространство. Когато се използват във всекидневната, диваните с акцент могат да добавят малко цвят, шарка и текстура в стаята. Те също така могат да помогнат за създаването на по-приветливо помещение.

Макар че диваните с акцент могат да бъдат идеални за дневната, важно е да се има предвид, че те не трябва да бъдат единствените дивани в пространството. Това е така, защото те са предназначени да се използват в определени зони на дома и трябва да бъдат доста забележими. Когато са единственият диван в стаята, те могат да създадат усещане за прекалена формалност – а това не е нещо, което искате във всекидневната.

Трябва да купувате само кожени дивани за дневна

Това е може би най-често срещаното погрешно схващане за диваните и има защо. Кожата несъмнено е луксозен материал, който изглежда и се усеща страхотно, когато се използва на диван. Въпреки това, кожените дивани се поддържат много по-трудно от платнените тапицерии. Това означава, че ако искате да закупите нов кожен диван, трябва да сте готови и за допълнителни усилия и разходи.

По-големи дивани за дневна, по-голямо удобство 

Често потребителите смятат, че диван с две седящи възглавнички ще бъде неудобен за трима или повече души. Но след това, когато го изпробват, притесненията изчезват.

Факт е, че можете също така да отхвърлите някои от погрешните си схващания относно дивани за дневна, които така или иначе са в изобиле на пазара. Най-добрият начин да разберете какво наистина ще ви е удобно е да гo изпробвате лично.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap