Естествени средства за отстраняване на боя от всяка повърхност

Търсите естествени средства за отстраняване на боя от всяка повърхност? Премахването на боята от всякакъв вид повърхност е много трудна работа. Всяка повърхност приема боята по различен начин и всеки вид боя реагира различно на повърхностите. И като вземем предвид условията на околната среда и премахването на боята може да отнеме доста време, но преди това трябва да сте добре запознати по какъв начин е възможно тя да се отстрани.

Препарати за премахване на гел боя на соева основа

Средствата за премахване на боя със соева основа, съдържат метилов естер, дестилиран от соево масло. Този разтворител на биологична основа е много по-устойчив и екологичен от продуктите на петролна основа. Той е с ниско съдържание на летливи органични съединения (ЛОС), има ниска запалимост и няма озоноразрушаващи химикали.

Средства за премахване на боя на цитрусова основа

Средствата за отстраняване на боя на базата на цитрусови плодове съдържат терпени, органични съединения, извлечени от растения, обикновено портокали. Друг пример за терпен, използван при отстраняване на боя, е терпентинът, произведен от борова смола.

Средствата за отстраняване на цитрусови плодове обикновено имат аромат на портокал или цитрус и, подобно на геловете на базата на соя, работят по-бавно при отстраняване на боята, отколкото по-силните химикали. Те са безопасни за използване върху всяка боядисана или лакирана повърхност.

Ръчно отстраняване на боя

Пропускането на всякакъв вид средство за отстраняване на боя може да изглежда като най-нетоксичен метод за премахване на боя. За съжаление, все още има някои опасности от самата боя, особено оловната боя в по-старите домове. Ако решите да премахнете боята ръчно, винаги носете маска, предпазни очила и други защитни средства.

Има няколко метода, които можете да използвате за ръчно премахване на боята:

Изстъргване на боята: Използването на пластмасов или метален скрепер за боя е ефективно за премахване на олющена боя, но трябва да се използва внимателно, за да се предотврати увреждане на повърхността под боята.

Използвайте топлинен пистолет: Топлинен пистолет може да се използва за по-лесно изстъргване на боята.

Шлифоване: Използването на електрическа шлайфмашина или ръчното отстраняване на боя с шкурка изисква търпение и умения. Внимавайте да не шлайфате твърде дълбоко, в противен случай повърхностите ще бъдат трайно повредени.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap