Завеси, мрамор и други интериорни детайли извън тренда през 2023 | Creative Home

Завеси, мрамор и други интериорни детайли извън тренда през 2023

Какви неща трябва да бъдат изхвърлени или подменени в интериора, за да стане къщата стилна

В интериора, както и в модата, също има тенденции. Разбира се, те не се сменят всеки сезон. Но все пак постепенно този интериор, който изглеждаше толкова актуален, когато правихте ремонт, е безнадеждно остарял.

Спокойно! За да запазите апартамента стилен и удобен, не е необходим цялостен ремонт. Можете просто да промените нещо. Вижте кои са анти-тенденциите в дизайна, за да се ориентирате.

Декоративни тухлени стени

Тази тенденция е много популярна през последните няколко години. Може да се види не само в жилищни помещения, но и в обществени места: ресторанти и дори салони за красота. Тухлата придава специална автентичност на стаята и ефектно се откроява на фона на обикновените стени. Тази тенденция обаче вече е в миналото, днес тя е загубила своята актуалност.

Дърво и бял мрамор в баните

През 2023 година тези тенденции изчезват на заден план. Днес в тренда са плочки с шарки на петна, оникс, плочки с ефект на тънки дървени дъски и плочки с геометричен модел.

Фототапет с палмови клонки

Дълго време фототапетите се срещаха във всяко второ жилище. Днес се смята за скучна тенденция.

Акцентни стени

Това е продължение на предишния параграф. Преди беше модерно да се подчертае една от стените с различен цвят или да се рамкира парче стена с различен тапет. Днес тази модна тенденция е в миналото. В тренда е монохромността с ярки акценти.

Тежки завеси

Оформянето на прозорците не е за подценяване. Рамкирането на прозоречните отвори може не само да подчертае стила, но и да го развали. Многопластовият тюл, сатенените и кадифените завеси са неща от миналото. Те не само не пропускат светлината и събират прах, но и правят дизайна по-тежък.

Щорите в интериора

Щори от плат  или дърво, както и римски и ролетни щори са това, към което трябва да превключите вниманието си. Изглежда спретнато и подчертава стила, без да привлича цялото внимание.

Излишна декорация и мазилка

Корнизи от златни листа, барокови елементи, издълбани рамки са по-подходящи за кралските покои, отколкото обикновените жилища. Великолепието и богатството са изместени от сдържаността и изтънчеността.

Източник:  wday.ru

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap