Идеи за вътрешни стълби и коридор – усещане за сплотеност и уют

Първото нещо, което винаги гостите забелязват е вътрешни стълби и коридора. Затова е изключително важно какво впечатление ще създадем, а правилните идеи за вътрешни стълби ще ни помогнат да събудим възхищението у всеки чужд посетител в нашия дом.

Разбира се вътрешните стълби вървят заедно с коридора и затова е много важно да създадем усещане за сплотеност между тях.  Коридорът и стълбите ще зададат дизайнерския тон за останалата част от къщата.

 Идеи за вътрешни стълби

Цветни стълби, защо не?

Боядисването на стълбите и коридора в един и същи цвят е добра идея, която пасва страхотно на вашите искания. Едва ли има по-подходящ начин за създаване на сплотеност между тях, както и оптически правите помещението да изглежда по-просторно.

Оцветете стълбите, стените, радиатора и дори тавана и/или пода в един нюанс, за да създадете сериозно изявление. За да адаптирате леко тенденцията, изберете тонални цветове за въздействие, но без да се фокусирате изцяло върху един нюанс.

За всяко нещо създайте място

Поддържането на коридорите подредени в семеен дом е нещо като предизвикателство. Когато решавате идеите си за вътрешни стълби, не забравяйте да помислите как вашият дизайн може да направи живота ви малко по-лесен.

Включването на закачалка за палта на ниско ниво, пейка и индивидуални кошници за обувки и външни принадлежности ще гарантира, че за всичко си има място и ще избегнете бъркотията и хаоса. Поддържайте дизайна на нещата, воден от боядисване на фона в контрастен цвят на този на самите стълби.

Не забравяйте за боята и тапетите

Помислете за контекста, в който се намират вътрешните стълби, за да сте сигурни, че го проектирате, за да допълните останалата част от пространството.

Един от начините да свържете всичко е да използвате един и същи тапет. След това боядисайте някои от стените над самите стълби в цвят, който също ще се слее. Това е бърз и лесен начин за създаване на сплотеност между стълбите и коридора.

Не забравяйте за светлината

Едно нещо, което не се разглежда толкова често, колкото би трябвало, е колко светлина може да блокира вътрешните стълби. Поддържайте помещението светло и ярко с няколко прости трика. Стъклен парапет ще позволи на слънчевата светлина да преминава, а поддържането на протекторите в бледа боя ще направи коридора още достъпен до светлината.

 Завършете с финес

Какъвто и да е вашият цвят или стил, добавянето на стълбищни пръти е най-добрият начин да завършите добре вътрешните стълби. Опцията, лесна за монтаж, може да бъде добавена по всяко време, ако вече имате поставена стълбищна лента и просто смятате, че се нуждае от перфектен завършек.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap