Зодии и интериорен дизайн

Зодии и интериорен дизайн! Не го очаквахте, нали? Вашият зодиакален знак може да каже много за вашата личност и предпочитания, тогава защо да не го направи и за начина за начина по-който обзавеждате дома си.

В зависимост от това къде са били звездите на небето по време на раждането на човек, неговите настроения за стиловете в дизайна може да бъдат от смели и разхвърляни, до спретнати и организирани, или някъде по средата. Потърсете зодиакалния си знак по-долу (или знака на някой, когото обичате), за да научите нещо повече за себе си или за него.

 

Овен

Зодии и интериорен дизайнОгненият Овен обича най-новите дизайнерски идеи и червения цвят. Овенът е пълен с енергия и хората са привлечени от неговата забавна, топла личност, разбира се докато не си покаже рогата. Хората от тази зодия не се страхуват да опитват нещо ново, дори често новото да е добре забравено старо. Овните са най-самоуверените декоратори в целия зодиак. Една особеност при тях е, че обичат да излизат навън, затова предпочитат домът да е с интериор, който изисква по-малко поддръжка.

Подходящ стил в дизайна: Съвременен!  Овните търсят минималистичното, елегантното и често най-новата тенденция. В обзавеждането на помещенията, които са в тяхно владение има червено или всякакви смели, огнени и светли цветове и много отворено пространство. Задължителен елемент в дома на Овена е коженият салон, особено ако кожата е червена, черна или бяла.

 

Телец

Зодии и интериорен дизайнТелците обичат меки, тактилни материи и текстури. Все пак знакът се управлява от Венера, планетата на красотата. Комфорт, сигурност, уютна и спокойна среда са важни за хората от този знак. Най-добрата храна и декор ви очакват зад вратите на дома където Телеца е домакин. Удоволствието е абсолютна необходимост за Телеца. Затова в интериора има коприна, кадифе, кашмир, приглушена светлина и свещи, и свежи цветя.

Подходящ стил в дизайна: Традиционен! Тъй като този стил се свързва с лукса, той е най-присъщ на Телеца. Зеленият цвят е един от задължителните елементи в дома. Там ще видите със сигурност най-добрият диван за лежане или кушетка, допълнена с деко възглавници и мека тапицерия.

 

Близнаци

Зодии и интериорен дизайнВероятно Близнаците ще имат библиотеки и секции, които показват техните колекция от книги и предмети. Това е зодия, която обича лекотата, но има и много интереси, които никак не ги улеснява в постигане на единен стил в интериора. Близнаците са добри комуникатори и винаги са на лов за нови неща. Те имат две много противоположни страни, което ги прави да изглеждат еклектични. Това е единственият знак, който може да обича традиционното и модерното едновременно, докато се влюбва за миг в следващата тенденция в дизайна.

Подходящ стил в дизайна: Модерен еклектичен! Смесване и съчетаване на тенденции – краен резултат лекота и ефирност. Затова техният любим цвят е бялото, перленото, а афинитетът е към мебелите, които имат функцията да събират и показват книги и предмети. Технологичните нововъведения също са част от техните домове.

 

Рак

Зодии и интериорен дизайнПространството на Рака винаги е уютно, приветливо, непретенциозно и подходящо за семейството. Домът е много важен за представителите на зодията и затова винаги е уютен, комфортен и непретенциозен – не очаквайте обаче посрещането да бъде винаги с отворени обятия. Когато са в настроение обаче, Раците обичат да общуват и тогава се вижда тяхната успокояваща, подхранваща личност, нещо което се пренася и в дома им.

Подходящ стил в дизайна: Рустикален! Ранчо стил, който е опростен, удобен, носталгичен, подходящ за семейството. Бялото е задължителен елемент от дома. В дома има стена галерия или фоторамки за показване на любимите ви семейни снимки и спомени.

 

Лъв

Зодии и интериорен дизайнЛъвовете обичат детайли от висок клас като златни акценти и графични шарки. Това е царствена зодия и всеки го знае. Лъвовете са родени да блестят и да бъдат звездата на зодиака. Всъщност много Лъвове имат някакъв атрибут, който ги отличава от тълпата – това се вижда и в домовете им. Интериора е отражение на това – уникален, пищен и привличащ вниманието.

Подходящ стил в дизайна: Максимализъм! Пищен, персонализиран, с много повече елементи. Цветът, който застава с цялата си мощ напред е жълтото и особено златното, но и нахлува много естествена светлина.

 

Дева

Зодии и интериорен дизайн Девите обичат безупречно пространство, минималистично, но с леко груб елемент, с естествени елементи като рециклирани дървени подове. Те имат око, което забелязва всеки малък детайл. Девите са перфекционистите в зодиака, нуждаят се от ред, организация и чистота или ще се побъркат. Тъй като принадлежат към земния елемент, те предпочитате естествените материали в обзавеждането. Хората, които живеят с Дева оценяват услужливата, практична личност и нуждата от хармония у дома, която привнасят.

Подходящ стил в дизайна: Модерен рустикален! Често дори минималистичен, домът им е Дзен, организиран, естествен, органичен, изпълнен в земни тонове като мока и бежово. Задължителен елемент в обзавеждането са дървото и естественият камък, а зелените растения, които обичат, нарушават минималистичния ред.

 

Везни

Зодии и интериорен дизайнЖивотът на Везните гравитира около баланса и хармонията. Те обичат да се забавляват и домовете им са приятна среда за гостите и семейството. С естествен усет към дизайна, Везните са страхотни интериорни стилисти. Те разбират магията на добре поставена ваза или килим и имат невероятната способност да правят стилен шедьовър от всичко. Домовете им никога не са твърде показни или твърде минималистични. Въпреки че понякога са затрупани от всичко и къщата им става малко разхвърляна – винаги обаче бъркотията ще бъде красива.

Подходящ стил в дизайна: Модерен! Домът е пропорционален, привлекателен, елегантен; с повече мебели за съхранение, което държи притежанията им подредени. Задължителен елемент от домашната среда е разкошната обстановка в трапезария за шест или повече души.

 

Скорпион

Зодии и интериорен дизайнСкорпионите са най-известни със своята мистериозност и любовта си към тъмния, изискан и драматичен стил.  Те са очаровани от всички неща, които са дълбоко и под повърхността. Подозрителни са към модните тенденции и повърхностните идеи. Скорпионите имат високо ниво на самосъзнание, затова детайлите са важни, така интериорите обикновено се планират щателно до последната дръжка на вратата. Предпочитат домът да бъде великолепно обзаведена пещера, където се чувстват в безопасност, далеч от любопитните очи на света.

Подходящ стил в дизайна: Класически! Мистериозен, изискан, личен, чувствен.  Черното със своята елегантност присъства в дома на Скорпиона. Задължителен елемент от дома е спалня с кадифена табла и слоеве от богато оцветени копринени чаршафи с по тъмни завеси.

 

Стрелец

Зодии и интериорен дизайнЕлементи характерни за открити площи като саксийни растения или естествени материали, слети с екзотични предмети от далечни пътувания, често се срещат в дома на Стрелеца. Роден с неутолима жажда за промяна и новост, малко вероятно е Стрелецът да може да издържи дълго време на една единствена дизайнерска схема в домовете си. Характерът им е забавен, непринуден и приключенски и това няма как да не се отрази на домашното обзавеждане.

Подходящ стил в дизайна:  Глобален шик! Ярко осветено пространство, шик интериор. Сравнени с цветовете при другите зодии, в интериора има повече нестандартни цветове, като индигото; има и полица с предмети от далечните и близки пътувания; снимки с пейзажи, пощенски картички, сувенири и други интересни артефакти.

 

Козирог

Зодии и интериорен дизайнКозирозите може да поставят практичността преди всичко, но все пак успяват да създадат елегантен стил.  Те са склонни да бъдат традиционни. Приятелите им ги обичат заради надеждна природа и мъдрите съвети, които дават. Практичността за Козирозите е преди комфорта или стила. Работят усилено, за да спечелят това, което искат, и цените всичко, което притежават. Няма място за безполезни неща в пространството на Козирога.

Подходящ стил в дизайна: Скандинавски! Защото е практичен и едновременно устойчив, издръжлив на тенденциите. В обзавеждането има сив фон, а задължителен елемент от дома е стилно декориран и добре организиран килер.

 

Водолей

Зодии и интериорен дизайнПричудливи, артистични и забавни предмети, често се срещат в дома на Водолея. Те се очароват от необичайното или различното. Добрите каузи и околната среда са важни за тях. Бунтарски настроеният Водолей вероятно ще има най-интересния дом за посещение. Водолеите са бунтари и жадуват за свобода, за да може да изразят напълно уникалното си аз.

Подходящ стил в дизайна: Еко-еклектичен! Много Хай-тек елементи, авангардна среда, еко-елементи. Цвят внасящ силата в дома е Аква синьото. Домове отразяват тяхното радикално социално съзнание с много вдъхновяващи произведения на изкуството и уникални предмети от независими дизайнери

 

Риби

Зодии и интериорен дизайнОбитателите на са привлечени от всичко, свързано с водата. Със сигурност ще намерите много стъклени и сини декори в техните просторни домове. Рибите са мечтателите на зодиака, затова интериорът им е направен, така че да им помага да влязат по-лесно в света на фантазиите. Те са чувствителен знак и имат нужда от убежище, където можете да си починат, да се отпуснат и да презаредят батериите си.

Подходящ стил в дизайна: Крайбрежен, Средиземноморски! Плажно настроение, Дзен атмосфера, спокойствие, изтънченост.  Задължителен домашен елемент е свежата бяла спалня с интериор като от вила до плажа и много Дзен елемент, плюс няколко по-затворени стаи за уединение.

 

Когато четете неща за зодиите, трябва винаги да имате едно наум, че информацията се базира на общи характеристики, същото важи и за темата зодии и интериорен дизайн. Всичко при зодиите е тенденции, които може и да не се проявяват по една или друга причина. Те обаче са важни, защото когато живеете с представители на дадена зодия и познавате общите неща, много по-лесно ще достигнете до съвместен стилен, красив, жизнен и практичен интериор в дома.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap