Идеи за градина на балкона – интересно и свежо | Creative Home

Идеи за градина на балкона – интересно и свежо

Всеки един от нас обожава да прекарва време в градината на дома си. Прекарването на времето на открито допринася много ползи и подобрява не само физическото, но и психическото здраве.

Ако във вашия дом липса отделна площ, която да превърнете в красива градина, не се притеснявайте. Напълно възможно е да си създадете такава и на вашия балкон. Звучи ви твърде странно? Подготвили сме ви някои от най-интересните идеи за превръщане на балкона в градината, за която мечтаете.

Градината е любимата част от всеки дом на всички. И не е нужно да разполагате със специална площ, за да се радвате на слънчевите лъчи и зеленината, която действа успокояващо на нервната система.

 

 

Балдахин с пълзящи растения

За да придадете на балкона си уютно усещане, изберете да засадите пълзящи растения в саксии и кашпи (отново вид саския). Може да се наложи да монтирате пергола към стените на балкона си или да навържете тел, за да се навият растенията и с полагане на малко грижи скоро може вашия балкон да се превърне в красив оазис в зелено.

Изберете подходящия цвят

Изберете вашите любими цветове, които да дадат живот и свежест във вашето балконско пространство. Външните килими, възглавници и хартиени гирлянди от цветя ще преобразят вашето външно пространство през пролетта.

Цветята, подредени във вази и кошници, винаги ще ви карат да се усмихвате и да се чувства приятно, дори и да са изкуствени. Гераниумът е идеален за внасяне на цвят във вашия балкон и е лесен за отглеждане, освен това може да се отглежда и през лятото. Засадете ги във висящи кошници, кашпи или стари лейки и ги подредете на места около балкона си.

Помислете за растения върху стълба

Един нестандартен и в същото време много интересен начин да подредите вашите саксии с цветя. По този начин спестявате подово пространство, когато балконът ви е малък, но пък имате възможността да не го лишавате от красивите растения. Възползвайки се максимално от пространството на стената, стълбата осигурява идеалното място за поставяне на няколко саксийни растения, включително треви и бръшлян, но също и билки като босилек, мента, розмарин и мащерка.

Единственото, което трябва да знаете е, че е добре да закрепите стълбата към стената, за може да издържи на неприятни метеорологични условия. Също така ви съветваме да я боядисате в цвят, различен от този на саксиите, за да може те да изпъкват.

 

Поставете растения около масата ви за хранене

Поставянето на растения около масата ви за хранене ще направи обядването ви още по-приятно и уютно. Така ще можете да се насладите максимално на красивата и успокояваща гледка, както и на вкусната храна. Може да поставите възглавнички върху столовете, които са в един и същи цвят със саксиите. Помислете и за поставянето на ваза с цветя върху масичката. С нея си гарантирате свежестта и приятното настроение, от което се нуждаете.

 

 

Подредете растенията на различни височини

Помислете как да подредите вашите растения на различни височини на балкона си, за да направите пространството по-пълно и подобно на джунгла. Повдигнатите сеялки са чудесни за това, но дори да поставите вашите растения върху странични маси, табуретки, пейки и на рафтове, ще допринесете за усещането на зеленина.

Изборът да поставите всичките си растения в съвпадащи сеялки ще създаде чист и единен вид.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap