Идеи за градина на балкона – интересно и свежо | Creative Home

Идеи за градина на балкона – интересно и свежо

Всеки един от нас обожава да прекарва време в градината на дома си. Прекарването на времето на открито допринася много ползи и подобрява не само физическото, но и психическото здраве.

Ако във вашия дом липса отделна площ, която да превърнете в красива градина, не се притеснявайте. Напълно възможно е да си създадете такава и на вашия балкон. Звучи ви твърде странно? Подготвили сме ви някои от най-интересните идеи за превръщане на балкона в градината, за която мечтаете.

Градината е любимата част от всеки дом на всички. И не е нужно да разполагате със специална площ, за да се радвате на слънчевите лъчи и зеленината, която действа успокояващо на нервната система.

 

Идеи за градина на балкона – интересно и свежо

 

Балдахин с пълзящи растения

За да придадете на балкона си уютно усещане, изберете да засадите пълзящи растения в саксии и кашпи (отново вид саския). Може да се наложи да монтирате пергола към стените на балкона си или да навържете тел, за да се навият растенията и с полагане на малко грижи скоро може вашия балкон да се превърне в красив оазис в зелено.

Изберете подходящия цвят

Изберете вашите любими цветове, които да дадат живот и свежест във вашето балконско пространство. Външните килими, възглавници и хартиени гирлянди от цветя ще преобразят вашето външно пространство през пролетта.

Цветята, подредени във вази и кошници, винаги ще ви карат да се усмихвате и да се чувства приятно, дори и да са изкуствени. Гераниумът е идеален за внасяне на цвят във вашия балкон и е лесен за отглеждане, освен това може да се отглежда и през лятото. Засадете ги във висящи кошници, кашпи или стари лейки и ги подредете на места около балкона си.

Помислете за растения върху стълба

Един нестандартен и в същото време много интересен начин да подредите вашите саксии с цветя. По този начин спестявате подово пространство, когато балконът ви е малък, но пък имате възможността да не го лишавате от красивите растения. Възползвайки се максимално от пространството на стената, стълбата осигурява идеалното място за поставяне на няколко саксийни растения, включително треви и бръшлян, но също и билки като босилек, мента, розмарин и мащерка.

Единственото, което трябва да знаете е, че е добре да закрепите стълбата към стената, за може да издържи на неприятни метеорологични условия. Също така ви съветваме да я боядисате в цвят, различен от този на саксиите, за да може те да изпъкват.

Идеи за градина на балкона – интересно и свежо

 

Поставете растения около масата ви за хранене

Поставянето на растения около масата ви за хранене ще направи обядването ви още по-приятно и уютно. Така ще можете да се насладите максимално на красивата и успокояваща гледка, както и на вкусната храна. Може да поставите възглавнички върху столовете, които са в един и същи цвят със саксиите. Помислете и за поставянето на ваза с цветя върху масичката. С нея си гарантирате свежестта и приятното настроение, от което се нуждаете.

 

Идеи за градина на балкона – интересно и свежо

 

Подредете растенията на различни височини

Помислете как да подредите вашите растения на различни височини на балкона си, за да направите пространството по-пълно и подобно на джунгла. Повдигнатите сеялки са чудесни за това, но дори да поставите вашите растения върху странични маси, табуретки, пейки и на рафтове, ще допринесете за усещането на зеленина.

Изборът да поставите всичките си растения в съвпадащи сеялки ще създаде чист и единен вид.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap