Люлка за градината – видове и предназначение

В тази статия ще ви представим видовете люлка за градината и тяхното предназначение.

С идването на лятото много от нас ще искат да прекарат повече време в градините си, за да се възползват максимално от слънцето и прекрасното време. И няма нищо по-добро от това да декорирате градината си, за да създадете забавно, удобно и красиво пространство, в което да релаксирате и да си почивате от всички проблеми и ангажименти.

Добавянето на мебели е решаващ аспект за създаването на приветлива градина, независимо с колко място разполагате. Докато традиционно популярните мебели включват ратанови комплекти и маси с чадъри, люлката би изглеждала много по-различно и в същото време ще придаде свеж вид на вашата градина.

Това е чудесен начин за вас и вашето семейство да се отпуснете и да се насладите на хубав коктейл или чаша чай на открито. Повечето люлки за градина са изработени от дърво и метал, въпреки че винаги можете да добавите  възглавници и покривки за още по-голям комфорт.

Видове люлка за градина

Дървена люлка за градина

Дървената люлка може би е единствената мебел, която да ни напомня за прекрасното детство. Един поглед към нея и вече се връщаме години назад, когато сме били безгрижни и сме тичали щастливи из красивата градина. Едно от многото предимства на дървената люлка е, че тя е стилна. Вашето външно жилищно пространство е част от вашия дом и затова е важно да е създадено със стил.

Външните люлки се предлагат в персонализирани размери, за да изглеждат добре във всяко пространство на открито. Ако планирате да преминете в ретро стил или да изберете модерна привлекателност дървената люлка е правилният избор. Люлката от дърво има много ползи за здравето. Медицински експерти споделят, че люлеещото се движение помага за облекчаване на стреса, подобряване на кръвообращението и повишаване на концентрацията.

Дървените люлки за веранда също са чудесни за хора, които се борят с безсъние. Доказано е, че помага за намаляване на тревожността и успокояване на ума, което е голяма полза. Люлките също помагат за тонизиране на мускулите на краката. Докато се люлеете, мускулите на краката ви ще се напрягат, което е чудесен начин за упражнения.

Висяща люлка за градина

Висящата люлка за градина, която може да се срещне и под формата на стол набира все по-голяма популярност. Люлеещият се стол се превърна в прекрасно модерно допълнение към градината, което носи редица ползи със себе си. Ако имате място в задния двор,  не се колебайте, а окачете висяща люлка, която ще ви позволи вие и гостите ви да се отпуснете през лятото и да се наслаждавате на слънчевите лъчи. Висящата люлка за градина ще превърне градината ви в  динамично, енергично пространство.

Хамак люлка

Люлката хамак е едно от първите неща, които идват на ум, когато мислим за релаксация както на открито, така и на закрито. Люлеенето в хамак е олицетворение на релаксацията. То намалява физическия и психически стрес. Ползите от люлка хамак са много. Тя помага за намаляване на нивото на стрес, което изпитваме ежедневно. Хамакът също така поддържа тялото ви и облекчава натиска върху гърба ви. Ще ви успокои, психически и физически.

Хамаците са добре известни със своите благоприятни предимства. Както споменахме по-рано, самата идея за релаксация често е свързана с лежане в хамак и наслаждаване на спокойствието около вас.

Детска люлка за градината

Ако имате по-малки деца, потърсете комплект люлка с регулируеми функции. Потърсите градинска люлка с поне регулируеми въжета, тъй като те ще позволят на децата ви да продължат да използват люлката, докато растат. В допълнение към регулируемата дължина на въжето, най-добрите детски люлки ще имат регулируема рамка – въпреки че това не е толкова често срещано.

Изберете регулируема височина на рамката от около 100 – 240 см. Това ще позволи на височината на рамката да се увеличи, за да отговаря на растящите деца. Имайте предвид и материал, от който е направена люлката. Дървените комплекти са естетически приятни, здрави и издръжливи, но ще изискват ежегодна обработка на защита.

Люлките боядисана стоманена рамка са дълготрайни и по-лесни за преместване от дървените рамки. Уверете се, че рамката има колчета, за да я закрепите в земята. Що се отнася до люлеещата се седалка, изберете пластмаса. Те обикновено имат гладки ръбове и са леки, което ги прави най-безопасните. Уверете се, че всички пластмасови компоненти са устойчиви на UV лъчи, тъй като това ще предотврати нейното избледняване.

Люлка шезлонг

Много от вас свързват шезлонга само с басейните или плажа, но истината е, че те намират приложение и във вашата градина. Шезлонгът има предимства, с които друга градинска мебел не може да се конкурира. Определено нещото, което е от ключово значение, е удобството. Когато релаксирате в люлка шезлонг е важно да може да се отпуснете напълно и да си починете максимално. Едва ли има по-добър начин от люлка шезлонг, която освен практична ще придаде интересен вид на вашата градина.

 

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap