Идеи за класически и домашен офис според Фън Шуй

Днес ще ви представим някои от съветите, с които ще може да създадете Фън Шуй офис. Офисът е място, което не само влияе върху способността за работа, емоционално и духовно, но и място, което носи просперитет, успех и провал в кариерата. Ето защо подреждането на Фън Шуй офиса е един от факторите, които ще ви помогнат да се развивате в работата и да постигнете много професионални успехи.

Дизайнът на офиса на лидера трябва да създаде вид на авторитет, вдъхващ уважение, което също помага на преговорите и успешно сключените сделки. Освен това показва и професионализъм, любов към работата и дългогодишна привързаност към идеята, която работодателят преследва.

Съвети за оформление на класическия офис:

–  Ръководното бюро не трябва да бъде обърнато към вратата: Избягвайте да безпокоите вашия шеф.

–  Блокирането на циркулацията на въздуха не е добро за работата ви.

–  Не поставяйте бюро в средата на стаята: зад стената е твърде далеч от стената, без подкрепа, това ще направи лидера лесно изолиран.

– Вратата се счита за място за получаване на светлина, символизиращо слънцето (както в практически план, така и в символично значение). Ако седите с гръб към прозореца, това означава, че сте направили свой собствен Ян, блокирайки източника на светлина – собственото си слънце, така че и здравето, и кариерата ви ще бъдат изтощени.

Фън Шуй в хоум офиса

За хора с натоварена работа, тихата стая е най-доброто решение. Спокойното помещение им помага да се съсредоточат върху своите задачи и да избегнат безпокойството, ако имат нужда от лично пространство. Следователно домашният офис също влияе пряко върху енергията и успеха или провала в работата:

– Избягвайте да създадете хоум офис до вашата баня. Тя често е мокра и винаги ви кара да се чувствате неудобно, когато работите. Освен това банята винаги има лош въздушен поток.

– Работното помещение е мокро: Трябва да проверите дали цялото работно пространство, като стени, таван и дори пода  са водоустойчиви или напукани. Ако забележите, че пропускат вода, то трябва да ги ремонтирате по най-бързия начин.

– Изберете стол с облегалка, за да ви осигури удобство, следователно ще може да свършите по-качествена работа.

– Избягвайте да поставяте бюро в стая без прозорец: Според фън шуй, ако бюрото е поставено в напълно затворено пространство, това се счита за голяма грешка. Въздухът в хоум офиса според Фън Шуй трябва постоянно да циркулира, внасяйки чист и свеж такъв, което ще допринесе за по-голямо желание за работа и успехи.

 

Декорациите:

Не забравяйте да декорирате вашия хоум офис и със зелени растения, които ще подпомогнат да чувствате спокойствие, ще облекчат стреса и умората и ще ви донесат късмет.

Може да изберете за декорация и мини аквариум, който ще ви помогне да получите необходимото вдъхновение.

Фън Шуй талисмани: най-използваните символи са дракон, еднорог, жаба с пари, галопиращ кон и т.н. Те помагат за вашето кариерно развитие.

Оформлението и разположението на офис мебелите трябва да са чисти и подредени, за да създават жизненост.

Допълнителни съвети за Фън Шуй офис:

– Зад седящия трябва да има опорна точка.

 

– Бюрото не трябва да се поставя в средата на офиса.

 

– Винаги поддържайте офиса чист и прохладен.

 

-Избягвайте места с полилеи, напречни греди или вентилатори на тавана.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap