Идеи за класически и домашен офис според Фън Шуй | Creative Home

Идеи за класически и домашен офис според Фън Шуй

Днес ще ви представим някои от съветите, с които ще може да създадете Фън Шуй офис. Офисът е място, което не само влияе върху способността за работа, емоционално и духовно, но и място, което носи просперитет, успех и провал в кариерата. Ето защо подреждането на Фън Шуй офиса е един от факторите, които ще ви помогнат да се развивате в работата и да постигнете много професионални успехи.

Дизайнът на офиса на лидера трябва да създаде вид на авторитет, вдъхващ уважение, което също помага на преговорите и успешно сключените сделки. Освен това показва и професионализъм, любов към работата и дългогодишна привързаност към идеята, която работодателят преследва.

Съвети за оформление на класическия офис:

–  Ръководното бюро не трябва да бъде обърнато към вратата: Избягвайте да безпокоите вашия шеф.

–  Блокирането на циркулацията на въздуха не е добро за работата ви.

–  Не поставяйте бюро в средата на стаята: зад стената е твърде далеч от стената, без подкрепа, това ще направи лидера лесно изолиран.

– Вратата се счита за място за получаване на светлина, символизиращо слънцето (както в практически план, така и в символично значение). Ако седите с гръб към прозореца, това означава, че сте направили свой собствен Ян, блокирайки източника на светлина – собственото си слънце, така че и здравето, и кариерата ви ще бъдат изтощени.

Фън Шуй в хоум офиса

За хора с натоварена работа, тихата стая е най-доброто решение. Спокойното помещение им помага да се съсредоточат върху своите задачи и да избегнат безпокойството, ако имат нужда от лично пространство. Следователно домашният офис също влияе пряко върху енергията и успеха или провала в работата:

– Избягвайте да създадете хоум офис до вашата баня. Тя често е мокра и винаги ви кара да се чувствате неудобно, когато работите. Освен това банята винаги има лош въздушен поток.

– Работното помещение е мокро: Трябва да проверите дали цялото работно пространство, като стени, таван и дори пода  са водоустойчиви или напукани. Ако забележите, че пропускат вода, то трябва да ги ремонтирате по най-бързия начин.

– Изберете стол с облегалка, за да ви осигури удобство, следователно ще може да свършите по-качествена работа.

– Избягвайте да поставяте бюро в стая без прозорец: Според фън шуй, ако бюрото е поставено в напълно затворено пространство, това се счита за голяма грешка. Въздухът в хоум офиса според Фън Шуй трябва постоянно да циркулира, внасяйки чист и свеж такъв, което ще допринесе за по-голямо желание за работа и успехи.

 

Декорациите:

Не забравяйте да декорирате вашия хоум офис и със зелени растения, които ще подпомогнат да чувствате спокойствие, ще облекчат стреса и умората и ще ви донесат късмет.

Може да изберете за декорация и мини аквариум, който ще ви помогне да получите необходимото вдъхновение.

Фън Шуй талисмани: най-използваните символи са дракон, еднорог, жаба с пари, галопиращ кон и т.н. Те помагат за вашето кариерно развитие.

Оформлението и разположението на офис мебелите трябва да са чисти и подредени, за да създават жизненост.

Допълнителни съвети за Фън Шуй офис:

– Зад седящия трябва да има опорна точка.

 

– Бюрото не трябва да се поставя в средата на офиса.

 

– Винаги поддържайте офиса чист и прохладен.

 

-Избягвайте места с полилеи, напречни греди или вентилатори на тавана.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap