Как да се държите на коледно парти в офиса

Ще излезем за малко от коледния дом, за да посетим едно класическо коледно парти в офиса и нещата, които трябва и които не трябва да правите там. Е, нека да видим, какво казват от опит нашите експерти.

Ако сте работили усилено през цялата година, празничният сезон е идеалното време да разпуснете с приятели и семейство, и да се потопите в заслужено коледно настроение. Ежегодното коледно парти в офиса вече е празнична традиция, която понякога се нарича тийм билдинг, но всъщност си е обикновено разпускане с колегите придружени с фестивални напитки.

Културата на работното място е пълна с приказки за служители, които са казали на шефа си какво наистина мислят след половин шише ракия, или служител, който е смятал, че би било страхотна идея да се прибере вкъщи след „само няколко питиета“. Нашите съвети не препоръчват такива неща.

И така, какъв е най-добрият начин да подходите към коледното парти в офиса? За да ви държим всички на едно и също място и за да ви помогнем да не бъдете „онзи човек“, който се превръща в „легенда“ на коледното парти поради всички погрешни причини, ние събрахме няколко основни правила за коледно парти в офиса.

Първо, включете се! Появяването дори само за кратък период от време ще покаже вашия ангажимент към компанията и желание да бъдете част от екипа.  Отделете малко време, за да поговорите с колеги и да благодарите за техните усилия, припомнете си някои забавни моменти от годината и т.н.

Второ, не забравяйте, все още сте технически на работа! Коледното парти може да ви хване в средата на работния ден преди самите празници. Така че имайте едно наум. Може да имате още работа да свършите или някой клиент да очаква вашата услуга. Не се отпускайте също така да говорите от какво не сте доволни, това е парти, а не възможност да се изкажете какво мислите за работата на компанията, което да се подобри.

Използвайте партито да се опознаете с колегите! Тази по-спокойна и непринудена среда е фантастична възможност да общувате с вашите колеги, някои от които може да работят на различни места. Успешната работа в мрежа предлага възможността да оставите вашите колеги да говорят за себе си, докато вие слушате и учите – плюс това да ги опознаете малко по-добре и може би дори да се забавлявате.

Определете границите си! Въпреки че е хубаво да изпиете чаша вино или две, знайте границите си и бъдете отговорни с пиенето. Не искате в един момент да се разхвърляте дотолкова, че да станете звездата на вечерта, която освен, че дивее и танцува, флиртура и разказва неща за началството, които на другия ден може да му донесат „страхотен“ коледен подарък.

Уважавайте работната среда! Все пак това е коледно офис парти. Там където ще се отпуснете да пийнете, да слушате музика, да разговаряте и купонясвате е добре да внимавате с поведението си. Защото след празниците това ще бъде отново вашето работно място.

Използвайте социалните мрежи мъдро! Не винаги е добра идея да публикувате снимки от парти сцени в социалните медии. Имате ли разрешение да публикувате снимка на ваши колеги? Може да са казали на партньорите си, че са работили до късно или са били поканени в луксозен ресторант с мениджърския екип… Не предавайте доверието им. Не позволявайте на приятелите и семейството им да ги виждат да танцуват по масите в пиянска лудост – винаги запазвайте публикациите си, когато имате ясна глава или ако сте сигурни, че сте добре, за да ги споделите.

Не на последно място, винаги благодарете на организатора и шефа си за организирането на добро празнично парти; или на самото парти, или след събитието. Ще има някой, който ще е организирал храната, напитките, местата и празненствата, така че да благодарите, че са направили страхотна вечер за всички, наистина ще бъде много полезно.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap