Идеи за малка баня с тоалетна

Много хора неглижират малката баня, вследствие, на което тя остава на заден план, при изграждането на цялостната визия на дома.

Малката баня всъщност може да се окаже доста удобна и модерна, когато е изградена по правилният начин. Много от баните в новите сгради,  всъщност са доста малки. Има доста примери за това,как да създадем интересен и функционален дизайн. Малката баня, всъщност се е превърнала в масова. Ако обаче искате да превърнете малката баня, в перлата на домът, приготвили много съвети и примери, с които да ви вдъхновим и да ви помогнем.

Какво трябва да знаем за малката баня?

Важно е да знаем, че независимо колко малка е банята, когато е правилно структурирана и обзаведена, тя може да изглежда модерно. За да изглежда банята просторна е хубаво, да не се трупат излишни вещи. Банята трябва да притежава основните неща – тоалетна,мивка,душ и шкафчета. Добър вариант за стилистика на малката баня е минималистичният стил. При минимализмът остава доста пространство,което помага за създаването на илюзията,че банята е голяма. Светлите цветове и правите линии са много актуални при минималистичният стил. Бялата светлина е също задължителна част, от този стил. В повечето български домакинства пералнята е част от банята. Ако можете отделете пералнята, в друго помещение, за да може да създадете повече пространство.

Програми за проектиране:

bg.planeta-design.com

Обзавеждане на малка баня с тоалетна

Както вече казахме,за създаването на една баня имаме основни елементи. Ето кои са те :

  • Шкаф
  • Мивка
  • Тоалетна
  • Душ
  • Закачалки

Когато обзавеждаме трябва добре да изберем къде да разположим тези елементи. Трябва да спазваме определена дистанция между елементите  и да избягваме натрупването им на едно място. Избирайте светли елементи, които добре да се съчетават с основните цветове на банята. Когато избираме шкаф е хубаво да съобразим размерите му, с тези на банята. Шкафовете за баня с две вратички и огледало, са много удобен и удачен избор.


В тази статия подробно разглеждаме изборът на мивка за баня:

creativehome.bg

Днес много популярни за ъгловите душове, като те заемат значително по-малко място, от стандартният вариант. Не е задължително да преграждаме душа със стена, но ако все пак решим да го направим, най- добре е да изберем стъклена такава. При избора на тоалента чиния, дизайнери съветват да се използва тоалетна за вграждане, тъй като заема по-малко място и е много актуална в момента. Закачалките могат да бъдат, както с вендузи, за да не се налага дупчене на плочките,така и стандартни. Изборът зависи от плочките, които се избрали и дали са съвместими с вендузите.

Примери :

Идеи за малка баня

 Примери за малка баня и тоалетна:

Идеи за малка баня без тоалетна

Някои от нас предпочитат да разделят банята и тоалетната в две отделни помещения. Разделянето прави по-лесно обзавеждането и остава достатъчно свобода и на двете места. 

Ето примери за малка баня,без тоалетна:

“Направи си сам“

В последната ни точка “Направи си сам” ви оставяме видео, в което може да видите как да преобразите малка баня:

В крайна сметка, малката баня се оказва предимство. Тя може да бъде променена по хиляди начини. Важното е да изберете вашият стил и да създадете функционалност. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap