Как да изберем стилна мивка за баня?

Дизайнерски идеи за вашата баня

Банята е мястото, което издава от колко години живеете в този дом. Когато в главата си създаваме на домът ни, важно е добре да обмислим, как искаме да изглежда той и да създаваме плавен преход между стилистиките в него. Когато се отнася до банята, обичайно не обмисляме толкова добре избора на оборудване и в повечето случай, то остава демоде доста скоро след закупуването си. Дизайна на банята се променя, много често и за това лесно може да се превърне в старомодна част от жилището. Тъй като, не правим често ремонт на банята е добре да избираме оборудване, което да е с високо качество и да бъде с устойчив и уникален модел.

Един от най-важните елементи е мивката. Стоящите мивки върху плот, са доказани във времето с устойчивостта си и не излизащият от мода стил. Плота показва, че дизайна на банята е добре обмислен и придава класа на помещението. Различните видове мивки, придават индивидуалност и красив завършен вид. Хубаво е видовете мивки да се съчетават с останалата част на банята, за да се придаде синхрон между тях. Ще ви покажем много различни видове мивки и плотове за баня, които да ви помогнат  да подобрим дизайна на банята, да и придадем елегантен, различен и нов вид.

Стоящи мивки за баня върху плот – добра идея?

Отговора на въпроса “ Добра идея ли са мивките за баня върху плот?” е категорично “Да”. Много дизайнери споделят, че мивките върху плот са много надежден елемент във времето. Покупката на такава мивка за дома ви е едно добро решение за да създате оригинален вид на вашата баня. Освен това този тип мивки внасят комфорт и пространство в банята.

Мивки за монтиране върху плот

Нека ви разкажем малко повече за тези приспособления за дома. Заедно с бутиковият си вид, тези мивки се предлагат в много разновидности на форма, цвят, размери и стилистика. Като например:

  • Тип купа;
  • Кръгли;
  • Симетрични и Асиметрични;
  • Самостоятелни;

Изработени от висококачествен гланциран порцелан, те са лесни за почистване и изключително актуални.

Видове мивки за монтиране върху плот, в зависимост от материала

Има много различни видове материали от тези мивки, като тук ще ви покажем най-актуалните и стабилни във времето такива.

Дървени мивки върху плот

Както красив външен вид, домът ни се нуждае от уют и идентичност. Дървените мивки са страхотен вариант да придадем точно тези качества на банята ни. Те могат да  бъдат комбинирани с врати от качествено дърво.

Дървото никога не излиза от мода,то придава уют и топлина на всяко помещение. Елегантно е и показва изискан вкус и добре обмислен дизайн.

Каменна мивка за баня

Мивките от камък могат да бъдат използвани както в банята, така и в кухнята.

Те обикновено улавят вниманието към себе си. Направени са от естествен материал, лесни  са за почистване и са едно великолепно допълнение във всеки дом.

Модерни,различни и много висококачествени предложения за вашата баня.

Керамични мивки върху плот

Може би най – популярният вид сред мивките за баня. Керамиката е устойчива на надраскване и напукване и е много удобна за ежедневна употреба, тъй като е много твърда и глатка. Издържат много години и не са старомодни. Плюс на този материал е водоустойчивостта му и лесното му почистване.

  • Пример за това, че независимо от размерите на вашата баня с правилният избор на оборудване можете да внесете модерен вид.
  • Керамиката може да бъде съчетана с много различни материали. Тъмното дърво придава контраст на бялата керамика, а формата на мивката създава модернистичен вид.
  • Една наистина устойчива модна комбинация е мраморът и керамиката. Създава изчистен, елегантен и луксозен вид на банята.
  • Както вече казахме, дървото и керамиката си пасват повече от перфектно. Заедно те са едни от най-желаните комбинации за дома.

  • Метални мивки върху плот

    Металните мивки както в кухнята, намират приложение и в банята. Създават  оригиналност и внасят нотки на  смелост и изисканост.

    Мраморът е символ в изграждането на луксозен вид.

  • Отново имаме мрамор този път обаче съчетан с метална мивка.
  • Баните в този стил са много популярни. Носят елементи от близкият изток и са изключително изискани.
  • Ето още един пример как да използвате малък плот и различна мивка в малка баня и да и придадете завършен вид.

  • Стъклени мивки върху плот

    Стъклените мивки са много интересен начин да разчупим скучната баня.

    Устойчиви са, а един от плюсовете, е че не се драскат и цапат. Въпреки това трябва да внимавате, защото има опасност от спукване на стъклото при неправилно монтиране или силен удар. Стъклените мивки са центъра на внимание в една баня. Интересно е това, че се предлагат в много различни форми, като може да изберете и различни шарки и цветове.

    На всеки един от примерите може да видите как стъклената мивка е шик, внася блясък и цялост с почти всеки цвят.

    Монтиране на мивка и смесител върху плот. 

     Интересна част от създаването на дома е сглобяването на различните елементи в него, за това ви предлагаме да погледнете тези линкове. Те ще ви покажат, как стъпка по стъпка да монтираме мивката и смесителя върху плота в банята. 


    В крайна сметка домът ни е от голяма важност, за това трябва да изглежда добре. Не се страхувайте да експериментирате с различни стилове, а дайте свобода на въображението си. Изградете дома си по начин по, който да ви кара да се чувствате комфортно и сигурно. От различните видове форми, до видовете материал, които ще изберете и до сглобяването, това едно интересно и креативно преживяване и опознаване на вашето чувство за стил.

    Колко полезна Ви беше тази публикация?

    Кликнете върху звезда, за да оцените!

    Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

    Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

    Тъй като намирате тази публикация за полезна...

    Последвайте ни в социалните мрежи!

    Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

    Нека подобрим тази публикация!

    Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

    Предишна публикация
    Следваща публикация
    E-mail бюлетин

    Условия за поверителност

    Necessary

    Advertising

    Analytics

    Other

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap