Избор на трапезен стол – размер и бройки

Независимо дали имате нужда от трапезен стол за обзавеждане на нова маса за хранене или просто имате нужда от промяна в стила, изборът на правилната височина и размер, както и на бройката е много важен за бюджета ви.

Ако се питате – как трябва да стои трапезен стол до масата, прочетете нашето ръководство, за да научите за височината и размерите на трапезния стол, както и как да намерите най-точния брой столове за вашата маса.

Височина на седалката на трапезен стол

При избор на столове за хранене, общата височина на трапезния стол има по-малко значение от височината на седалката. Височината на седалката на стола описва размера от пода до горната част на седалката на стола и е един от определящите фактори за това дали столът ще пасне удобно при масата – независимо дали е стандартна маса или е висок трапезен плот.

Двата най-често срещани диапазона на височина на седалката на стола за хранене са 45-58 см  и 60-66 см. Това е така, защото столовете най-често се съчетават с тези най-често срещани типове маси: маси със стандартна височина, които са високи 71-76 см; или маси с насрещна височина, които са високи 86-91см.

Според вида маса препоръчваме да оставите поне 30 см разстояние между седалката на стола и плота. Ако вашата маса има крило, трябва да има 18 см разстояние между горната част на седалката и долната част на това отделение на масата.

Масите със стандартна височина трябва да се съчетават със столове със седалки, които са високи 45-58 см, а масите с насрещна височина се нуждаят от столове със седалки, които са високи 60-66 см

Подлакътниците на стола също трябва да могат лесно да се плъзгат под масата за хранене. Препоръчваме да изберете височина на трапезен стол, който оставя поне 18 см пространство между облегалката на стола и дъното на крилото на масата. За да сте сигурни, че избраният от вас размер на трапезния стол пасва, препоръчваме да проверите височината на облегалката на стола.

Схема по снимка

Избор на трапезен стол – размер и бройки

Ширина на трапезен стол

Средната ширина на стола за хранене е 40-50 см. За да разберете какъв размер стол за хранене трябва да вземете, първо разберете, че всеки седящ на масата трябва да има 60-66 см място за хранене и 15 см допълнително пространство между столовете, за да има място за лактите, да се става или сяда на масата.

Разберете колко стола да купите, като измерите дължината на вашата маса (от един крак до друг) в сантиметри и разделете това 81 см.

Ръцете също могат да добавят няколко инча към общата ширина на единичен стол за хранене. Ако пространството е ограничено, можете да изберете трапезни столове без подлакътници или да използвате само трапезни столове с подлакътници в главата и краката на масата, за да спестите място.

Избор на трапезен стол – размер и бройки

Екстра съвет!

За да получите най-доброто измерване на ширината на вашите трапезни столове, измерете столовете си в най-широката им точка. В зависимост от стила на стола, това може да означава или седалката, или облегалката на стола.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap