Скандинавският стил в интериорния дизайн

Скандинавският стил може да се приложи към много различни пространства.

interior designТой залага на естествените елементи и функционалността. За пръв път става известен през 50 -те години на миналия век, точно когато модерният стил се налага в Америка и Европа. Част от това, което го прави толкова естетически приятен, е неговата простота. Няма да намерите излишни предмети в стаи, обзавведени в скандинавски стил.

Скандинавците също ценят дълбоко природата и прекарването на време на открито – нещо, което се отразява в този стил. Дървените подове остават непокрити, а по-светлите дървени тонове често се срещат в скандинавските домове. Топлите и  примамливи текстури като плътни плетени одеяла и акценти от изкуствена кожа са основна част от този стил.

Основните цветове, на които залага скандинавския стил, са неутралните-  ярко бяло в комбинация с черно за контраст. Това не означава, че стилът е напълно лишен от цвят, а просто цялостните пространства са склонни да бъдат едноцветни.

Използват се и много нюанси на бежовото, както и сиво-синият цвят, който е  сред най-често използваните.

Топлите тонове са много популярни, а също и  всички, вдъхновени от природата цветове като зеленото и градинския чай.

interior design

Част от привлекателността на стила се крие в избора на цветове от безкрайната природа, които предизвикват усещане за спокойствие, от което толкова много хора имат нужда в ежедневието си. След един стресиращ работен ден, идеята да се върнете в дом, лишен от обемни мебели и безредие, е изключително добра. Ето какво казва известният интериорен дизайнер Кери Розентал:  „Чистият, но топъл дизайн, който се фокусира върху резки контрасти, бели, естествени и черни тонове, ви кара да се чувствате щастливи, но не по кичозен начин“.

Съществуват тенденции и стилове, които са се превърнали във вечни основи на интериорното декориране. Скандинавският стил определено е един от тях.

https://www.apartmenttherapy.com/scandinavian-design-262722

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap