Интериор и декор с животински принт

Не е нещо необичайно да интериора да има декорации с животински принт. От най-ранните човешки цивилизации, хората са използвали животинските кожи, за да създадат уют в домовете си, а днес по-щадящи дивата природа щампи се поставят върху тапети, мебелни тапицерии, спално бельо и какво ли още не.

Има нещо магично в мотива зебра, леопард, рибената редица и други страхотно използвани дори и днес животински мотиви в декора. Нещо достойно има в това, днес да не се убиват животни, за да се създават такива декорации, но всичко да се постига чрез съвременните дигитални технологии. Точно технологиите отвориха вратата за масовата употреба на класически животински принт, но и на съвсем нови разновидности като цвят и визия.

Затова в тази статия темата е само за щампи с животински теми, които са създадени изцяло дигитално. В съвременния дизайн тигровите ивици и петната от гепард, или леопард, може да добавят вълнуващ елемент на неочакваното към интериора. Аксесоари или постелки с принт на зебра или леопард може да допълнят или съвременна стая в изцяло бяло, или традиционно пространство, защото може толкова лесно да съществуват съвместно с други цветове и шарки.

Как се използва животински принт в интериора

Животинските щампи работят еднакво добре като акценти и върху големи покрития. В  традиционния интериор, столове тапицирани със силен животински принт придават неочаквано разтърсване и нов живот на това, което може да се счита за овехтели кафяви мебели. Също така килим с животински е страхотен фон на пода в стая, където добавя движение и мотив към пространството, което прави стаята да изглежда по-голяма и по-жизнена.

Много стилни са тапетите с животински принт, където обаче се търси един баланс в мотивите, така че да не бъдат прекалено натрапчиви.

Много често щампи с животни може да видите като образи в декоративни възглавници, покривки за маса, тишлайфери, табуретки или акцентни столове. Животинските щампи отдавна са популярен стил по много причини. От една страна, в миналото те са били скъпи и се считали за доста екзотични; следователно те са били символ на богатство и статус. Днес обаче с дигиталните възможности, те са ежедневна опция за всеки съвременен дом.

Декор с животински принт често се смята за кичозен. Добрите дизайнери и декоратори обаче постигат нещо, което далеч се различава от кичозната представа на хората.

В които стилове се използва животински принт

Животински принт може да се използва в стила максимализъм, в съвременен стил, в средиземноморски стил, в ориенталски стил, в китайски стил, в африкански стил, в стил арт модерн. В тези стилове животинските принтове идват като една естествена част от декора без изобщо да го превръщат в кичозен.

Животинските щампи отдавна са популярен вариант в тези стилове по много причини. От една страна, в миналото те са били скъпи и се считали за доста екзотични; следователно те са били символ на богатство и статус. Днес обаче с дигиталните възможности, те са ежедневна опция за всеки съвременен дом.

3 начина да съчетавате животински принт в интериора?

Смесвайте голям мащаб с малки принтове

Една от най-големите грешки при декорирането с животински щампи, е да ги правите твърде съвпадащи; например леопардов килим съчетан с леопардов диван и стол. След като отпечатъкът се използва твърде много в една стая, той се чувства пресилен и почти може да изглежда лепкав.

Вместо това съчетание по-приятно би било балансиране между един мотив върху голямо пространство и по-малки такива с деко възглавнички на дивана или седалките по столовете.

Смесвайте с други принтове, но внимателно

Ако търсите специфични щампи, които да съчетаете с вашите вдъхновени от животни тъкани, може да използвате райета, пейсли и абстрактни шарки. Не използвайте обаче еднакви цветове при абстрактния принт в микса с животински, защото ще се припокрият. Вместо това използвайте неутрален или светъл цвят, който да създаде лек контраст с животинския мотив.

Най-добрият съвет в случая е да вземете мостри от животински щампи и други мотиви, и да пробвате произволно с малки парчета, за да видите как стоят.

Използвайте аксесоари (които не са само възглавници)

Чудесен начин да сте сигурни, че няма да прекалите с животинския принт, е да се съсредоточите върху включването му чрез аксесоари. И докато декоративните възглавници са очевиден начин да направите това, те не са единственият вариант. Смит предлага примери като декорация във формата на животни или мраморни подноси, постелките също се смятат за най-безопасният начин да започнете. Опциите са безкрайни за добавяне на тази тенденция по уникален (но фин) начин.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap