Какво символизират различните цветя във Вашия дом

Замисляли ли сте се, че освен красота и свежест, цветята носят и нещо друго. Нещо, много по-дълбоко, сериозно и смислено. Едва ли има човек, който да не обича домът му да е изпълнен с много и различни цветя. Независимо дали става въпрос за цветя в градината, балкона или в стаите.

Всяко едно цвете си има собствена история и символика. Цветята излъчват много и различна енергия и в никакъв случай не бива да подценяваме тяхната функция.

Ето какво символизират различните цветя във Вашия дом

Знаете ли, че живите цветя  оказват благоприятно въздействие. Те оказват положително влияние. Колкото повече здраво и свежо е цветето, толкова повече ще Ви въздейства благоприятно.

Орхидея – символ на любов

През Средновековието листата на Орхидеята била една от главните съставки на любовните отвари. В Япония тя символизирала богатство и разкош, тъй като в древността е било изключително трудно да се намери орхидея и съответно цветето било много скъпо. С нейната красота и опияняващ аромат, тя е една от най-харесваните аромати както от жени, така и от мъже.

В древна Гърция имало вярване, че грудките на орхидеята могат да определят пола на бебето. Ако бащата е ял големи грудки – детето щяло да бъде момче. А ако майката е яла малки – щяло да е момиче. Заради това вярване, по-късно орхидеята започнала да се подарява на двойки, очакващи бебе.

Жителите  от Нова Гвинея използвали  цветове на орхидеите в някой от техните традиционни церемонии. Поставяли торбички пълни със сушени цветове по тялото си, излъчвания  аромат от тях, който вероятно е  с феромони, предизвиквал у противоположния пол голям интерес.

Божур

Божурът символ на дълголетие, късмет и богатство и семейно щастие. Фолклорно вярване пък твърди, че по състоянието на божура може да се гадае за предстоящи проблеми. Ако растението увехне или цветовете му пресъхнат, бедността е наблизо. Знаете ли, че ако получите букет от божури Ви очаква щастие? Това цвете си има още едно име, наречено „срамежливо цвете“, тъй като легендата гласи, че в неговите цветове се криели истински нимфи.

 

Жълти хризантеми

Миризмата им може да вдъхне надежда и оптимизъм дори и в най-трудните моменти. Това цвете символизира жизненост и оптимизъм, които могат да се запазят при всякакви условия. Прието е да се подарява букет от жълти хризантеми от тайни обожатели.

Хортензии

Цъфтящите храсти на хортензия привличат погледите на минувачите. Хортензия в букет е символ на искрена надежда и добри чувства. В някои страни тези цветя се поставят в стаи за тежко болни хора, тъй като се смята, че тя е в състояние да прогони болестта и да прогони нещастието от къщата.

Лалета

Суеверия на лалета:

– Носенето на лалета в джоба ви носи късмет.

– Отглеждането на лалета във вашия двор носи мир в дома.

– Носете лалета за просперитет и защита.

– В Персия това е предпазител от злото и гарантира, че носителят винаги ще има тюрбан за покриване на главата.

Подобно на розите, червените лалета са истински символ на силна любов. Белите може да изберете, когато искате прошка от някого, а жълтите, когато смятате, че любовта ви е безнадеждна.

Лилавите символизират кралско достойнство и почит, а пъстрите изразяват преклонение пред красивите очи на любимата. Това, обаче е много малка част от избора ви, защото мога да се обзаложа, че някои сортове са напълно непознати.

Ако искате да привлече любовта, изберете лалетата. За здраве – лилиум, бял карамфил, маргаритки, хризантеми. А ако искате да привлечете богатство – слънчоглед, нарцис, мушкато, коледна звезда.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap