Как да изберем килимче за баня?

Когато става въпрос за избор на килим за вашата баня, има много фактори, които трябва да вземете предвид.

Размерът, формата, материалът и моделът на килима влияят на крайния продукт. Важно е да съчетаете размера, формата и стила на килима с оформлението на банята, преди да направите покупка. По-голям килим може да не се побере в малко пространство или тънък килим в голямо. Ако искате килим, който ще бъде издръжлив и ще използвате много години, помислете за закупуване на вълнен килим. Вълната е естествено устойчива на огън и може да устои на високи температури без повреди. Ако имате домашни любимци или деца, помислете за закупуване на подложка за килим против хлъзгане, която ще ви помогне да избегнете инциденти при ходене по пода на банята ви. В допълнение към тези съображения, ето някои други неща, за които трябва да помислите, когато избирате идеалния килим за вашата баня. 


Полезни съвети при избора на килимче за баня 

Декоративна роля на постелките за баня

Банята е кътчето в дома, в което можем да прекараме доста време. За това е хубаво, при цялостното изграждане, да подберем добри и качествени аксесоари, за да изпитваме комфорт при престоя си в нея.

Постелките за баня най – често имат декоративна роля. Те правят банята да изглежда завършена, уютна и топла. Освен декорация, те са много практични и удобни. Често плочките в банята са студени, а наличието на постелка за баня може да създаде комфорт и топлина под краката ни, при използването на огледалото например. Ето, няколко примера:


Постелка за баня срещу хлъзгане

Постелката за баня срещу хлъзгане или още известна, като постелка срещу падане е страхотен вариант, особено ако имате малки деца или домашни любимци. Те са стабилни и се предлагат в много цветове, форми, размери и различни материали, от които могат да бъдат направени. Наличието на такава постелка в  банята гарантира сигурност и комфорт. 

Ревю на постелка против падане


Комплект килимчета за баня

Комплектите с килимчета за баня също са чудесен избор. Не само, заради функционалността си, а и заради завършеният си вид.


Постелки за баня, изработени от различни материали :

Гумирани постелки за баня 

Може би най – разпространеният вариант са гумираните постелки за баня. Най-често от гума се изработват точно, постелките срещу хлъзгане.

Постелка за баня от коркови тапи

Спокойно може да се каже, че постелките за баня от коркови тапи са много модерни. Те имат луксозен вид, а също така могат да бъдат страхотен “ Направи си сам проект”.

Как да изберем килимче за баня?

Постелка за баня мемори пяна

Мемори пяната, се превърна в много желан материал за изработка на различни аксесоари в дома. Постелките за баня направени от мемори пяна са много удобен и красив аксесоар, за всяка баня.


Постелка за баня бамбук

Постелките за баня от бамбук, са изключително луксозен аксесоар. Те са идеално попълнение, за баня в тропически стил или при баня изградена от светли елементи.


Постелка за баня от гумени камъчета

Постелките от гумени камъчета са достъпен вариант. Удобни са за използване, както и създават доста елегантен вид на банята.

Топ 5 най – модерни, удобни и функционални постелки за баня:

Направи си сам килим за баня

“ Направи си сам” проектите са интересно занимание, както за малките, така и за големите. За това сме подбрали идея за точно такива проекти :

Направи си сам постелка за баня :

Докато ремонтираме къщата си. Правих доста проекти „Направи си сам“ из къщата.

10 идеи за направи си сам постелки за баня : 

Като заключение можем да кажем, че постелките за баня са достъпен, използваем и модерен аксесоар, който никога не е излишен. Ако се интересувате от още добри идеи за банята, може да прочетете статиите ни на темите:

  • Как да създадем модерна баня?
  • Как да изберем стилна мивка за баня?  
  • Идеи за малка баня с тоалетна

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap