Как да изберете тапети за хола

Ако обмисляте да изберете тапети за хола си, има няколко ключови момента, които трябва да имате предвид, преди да направите поръчката. Това обаче не означава, че процесът на проектиране не може да бъде забавен.

Всекидневната е като кутия за бижута в дома, където можете да включите някои по-уникални предмети и декорации, които може би не биха паснали другаде. По-долу експертите дават съвети какво да имате предвид, когато става въпрос за поставяне на тапети, модел и избор на опция, която най-добре допълва вашия съществуващ стил на дизайн.

Определете къде ще поставите тапета

Препоръчваме първо да решите дали искате да създадете стена с характерна черта или акцент или да опаковате и четирите стени на хола си. Тапетът се използва най-добре като фокусна точка, която може да се приложи към стената зад дивана, стената зад телевизора или стената, която може да се види от коридора, за да ви привлече в пространството.

Хак и трик: Тапети в хола можете да приложите върху стени, таван, врати или лица на камини, има толкова много приложения за този вид облицовки.

Тапетите обогатяват пространство без инвестиция в естествен камък или персонализирани шкафове.

Друг подход обаче е да изберете по-монохромен външен вид. Шикозен и неочакван подход при избора на тапети е използването на съответстващ цвят и мотив както върху тапетите, така и върху тъканите на дивана. Просто не забравяйте да изберете модел, който няма да ви омръзне лесно, тъй като смяната както на мебелите, така и наново декорирането на стените ви би било скъпо!

Придържайте се към един стил на интериорен дизайн

Може да изглежда очевидно, но най-вероятно няма да искате да съчетаете тапети, вдъхновени от викторианската епоха с мебели в съвременен стил. Придържайте се към концепцията и стила на дизайна в хола, когато избирате тапет. Помислете как шарката ще се свърже със стила на мебелите и декора в пространството. Стилът на тапета трябва да допълва и отразява естетиката на дизайна в стаята.

Примери с тапети за хола

Вижте първият пример от социалните медии. Където тапетът като мотив, основно флорален, допълва извивките на традиционната масичка. Цветът на кристала също е в съответствие

Пример за тапети в хола имитиращи венецианска мозайка.

Как да изберете тапети за хола

Следващият пример е за тъмен тапет в хола в Арт деко стил.

Как да изберете тапети за хола

Третата снимка е за стена в хола с текстуриран тапет. Тези релефни игриви форми създават уют в интериора.

Как да изберете тапети за хола

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap