Как да обзаведем кухнята си

Обзавеждането на кухнята е истинско предизвикателство за всяко едно семейство.

КухняОсобено ако е малко помещение. Затова трябва много внимателно да се избере нейния дизайн, както и мебелите, с които ще се обзаведе. И тъй като домакинята може би прекарва по-голямата си част от деня си в кухнята, трябва не само да й е удобно, но също така приятно и уютно.

Представяме ви някои съвета от професионалисти, които ще помогнат малкото помещение да изглежда по-гостоприемно, свежо и просторно.

Изберете един и същи цвят за стените и шкафовете

Най-важното условие е правилно избраните нюанси за стените и мебелите. По този начин се създава хармонична атмосфера в кухнята. Белият цвят е най-правилният избор. Специалистите съветват използването на светли нюанси в кухнята, цветът за стените и шкафовете да е един и същ. По този начин те визуално се сливат и така помещението изглежда по-голямо. Трябва да се обърне внимание и на осветлението, тъй като играе важна роля при визуализацията на кухнята.

Може да заложите на плавно преливане на цветовете

Ако не харесвате едноцветния интериор и ви се струва скучен, може да съчетаете два, преливащи се цвят. По този начин едновременно разчупвате дизайна на кухнята, но и визуално тя ще изглежда по-голяма и свежа. Ако сте любител на  тъмните кухненски шкафове, майсторите препоръчват да се наблегне на  елегантното гланцирано покритие, което отразява светлината и уравновесява тъмните нюанси в кухнята.

Отворените рафтове постепенно изместват горните шкафове

Наблюдава се тенденцията да се предпочитат все повече отворените рафтове, които създават впечатление за по-просторно и светло помещение. Това е идеалния начин да се виждат красивите ви сервизи, с които толкова се гордеете. Единственият минус, който носят със себе си е наслояването на прах, тъй като са отворени.

Вградени уреди и шкафове за съхранение

КухняНедостатъкът на компактните кухни е липсата на достатъчно пространство за съхранение на всички съдове и продукти. Специалистите препоръчват изграждане на допълнителни вградени шкафове, които да поберат всички кулинарни пособия. Още една идея за спестяване на място в малката кухня е вграждането на  уреди като хладилник, готварска печка, както и съдомиялната и други.

Заменете масивните прегради с практичен бар плот

Една интересна идея е обединяването на кухнята с всекидневната или трапезарията, разбира се ако е възможно да махнете стената, която ги разделя. За това е желателно да разполагате и с качествена вентилационна система, за да не се усещат в хола ароматите от кухнята. Цялостно премахване на стената може да се избегне, като запазите основата й и я превърнете във функционален бар плот. Но за да е всичко както трябва, потърсете интериорен дизайнер, който най-добре знае как да замени преградите с бар плота.

Подберете внимателно декорациите

Колкото красиви и големи да са някои предмети, няма да направят кухнята ви да изглежда по-голяма. Дори с тях може да се постигне обратен ефект и тя да изглежда още по-малка и неуютна. Най-добрият вариант е да изберете декорации, които да са съобразени с характеристиките на помещението. Като например щорите се заменят с леки завеси, а картините по-скоро оставете за всекидневната. Важното е и да влиза достатъчно светлина в кухнята, за да изглежда свежа и просторна.

Източник: https://maistorplus.com/

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap