Как да оставите вашия дом по време на лятната ваканция

Лятната ваканция най-накрая е тук, но преди да заминете трябва да се погрижите за вашия дом, така че да не мислите с тревога за него по време на почивката! Стресът от планирането на пътуването може да е отминал, а вълнението от заминаването започва да се натрупва… но… в списъка за лятната ваканция има една графа, която все още трябва да отбележите: как да оставите дома си, за да сте спокойни по време на ваканцията.

То е ясно, че всеки дом има своите особености при оставянето му по време на ваканция, независимо дали е по-дълга или по-къса, но има общи правила, които са важни, за да се гарантира сигурността на дома и сградата по време на отсъствие на нейните домакини.

Безопасност за собствеността

Имате ли алармена система? Разбира се, тя трябва да бъде включена, докато ви няма. Ако има някой, който ще влиза и излиза от дома ви – уверете се, че той има кода и знае протокола! Последното нещо, което искате по време на почивката си, е обаждане от оператора на алармената система или от органите на реда.

Ако нямате алармена система, проверете преди да тръгнете два или три пъти дали всички врати и прозорци са заключени и обезопасени. Може да оставите ключ на ваш роднина да наминава в дома ви и да му оставите и други задачи, да се грижи например за цветята, домашно животно, за проветрение на стаите и т.н.

Домашни любимци и растения

Трябва да се погрижите за живите същества в дома ви преди да тръгнете – домашните любимци и растенията. Улеснете максимално временния настойник в грижите за домашния любимец, като му дадете изрични инструкции относно храната, нуждите и режима на животното (това само ако не можете да го вземете с вас). Растенията и цветята, за които е по-лесно да се полагат грижи, също могат да изискват гледач. В такъв случай писмените инструкции за грижи за растенията ще осигурят щастлив гледач на растенията, щастливо растение и щастлив собственик на дома.

Обезопасете терасите за всеки случай, една буря може да бутне няколко саксии, ако са изложени на парапета.

Изключени домакински уреди

Прясната храна днес най-вероятно няма да е прясна, когато се върнете! Или изяжте пресни плодове и зеленчуци сега, или ги споделете със съсед преди да заминете. Също така трябва да проверите срока на годност на неща като мляко, яйца, сирене и всичко, което изтича бързо. Изключете малките уреди от електрическата мрежа и настройте бойлера си на ваканционен режим (за да спестите пари от сметката си за енергия).

Ето как да защитите дома си от комари тук, съвет от нашите приятелки в HappyWoman.

Подходяща температура в дома

На каква температура трябва да се поддържа къщата или апартамента, докато са празни? Най-добрият вариант е да идва човек, който да проветрява къщата. Ако имате късмета да разполагате с термостат, който можете да управлявате дистанционно, можете да поддържате по-висока температура през по-голямата част от деня (до 29 градуса Целзий), стига да намалите температурата до 21 в ранните сутрешни часове (около изгрев слънце), за да премахнете влагата във въздуха. При всички положения не оставяйте отворени прозорчета, защото екстремните летни бури днес са много по-силни и може да причинят щети в дома ви. .

Логистика

Гледайте докато сте на почивка да нямате пакети, които да получавате. Ако през този период от време се очаква да пристигнат някакви пакети, предупредете съсед или приятел да ги вземе, за да няма риск да бъдат откраднати. Освен това се уверете, че са платени всички сметки, които може да са дължими през времето, в което ви няма, за да не се начисляват лихви.

Да направите дома да изглежда обитаем

Някои хора предпочитат да направят така, че домът им да изглежда обитаван, докато ги няма. Един от най-лесните начини да направите това е да поставите поне една светлина на таймер (разбира се ако имате тази опция). Можете също така да помолите някой съсед да паркира на алеята ви и да държи къщата под око като цяло.

Когато направите важните неща за вашия дом преди да заминете, ще можете да се насладите напълно на вашата ваканция.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap