Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Поддържане на чистотата на Вашия дом – правило номер едно! Без значение с колко скъпи и луксозни мебели сте обзавели дома Ви, нито средствата, които сте инвестирали за създаването му, поддържането на чистотата на Вашия дом си остава най-важната част, която никога не бива да бъде пренебрегвана.  Красивите неща изискват поддръжка.

Всеки мечтае за красива баня, която да събужда възхищение у всеки гост, но дали сте готови за нейната поддръжка?

Керамичните плочки за баня са едни от най-предпочитаните и също така се почистват лесно и достъпно. Тяхната поддръжка не изисква много разходи, така че съвсем спокойно може да накарате Вашата баня да свети от чистота.

Порцелановите и керамичните плочки обикновено са предварително запечатани и са много по-лесни за поддръжка. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че редовното почистване улеснява поддържането на плочките в отлично състояние. Това, към което трябва да се стремите.

След като изберете правилния почистващ разтвор за Вашите плочки, опитайте да почистите малка част от помещението с него, за да се уверите, че няма странични ефекти, които биха могли да повредят Вашата баня. След това следвайте инструкциите за почистване по-долу в зависимост от вашия конкретен тип плочки.

 

Как да почистите керамични плочки за баня

 

Стъпка номер едно – Почистете праха

Преди да започнете да почиствате стенните плочки в банята, избършете повърхността със суха кърпа, за да премахнете праха и остатъците. Ако използвате мокра кърпа, трябва да знаете, че ще разпръснете прах около плочките и ще бъде по-трудно да се почисти. Така че не правете това!

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: Apartament Therapy

 

Стъпка номер две – Избягвайте силните химикали

Започнете почистването, като използвате топла вода и микрофибърна кърпа за да избършете плочките и да почистете голямото натрупване на мръсотия.

Според професионалисти трябва да се избягват тежките химически почистващи препарати, тъй като могат да повредят повърхността на плочките след време. Разтвори, които съдържат амоняк, белина и киселини не бива да се използват.

 

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: The Jakarta Post

Стъпка номер три – Подсушете

Докато почиствате плочките, внимателно обхождайте всички елементи в банята, за да премахнете упоритите натрупвания и бъдете наясно как да почистите и фугиращата смес в плочките. След като почистите, избършете плочките със суха микрофибърна кърпа, за да предотвратите появата на водни следи.

 

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: American Home Shield

Оценете тази статия
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap