Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Поддържане на чистотата на Вашия дом – правило номер едно! Без значение с колко скъпи и луксозни мебели сте обзавели дома Ви, нито средствата, които сте инвестирали за създаването му, поддържането на чистотата на Вашия дом си остава най-важната част, която никога не бива да бъде пренебрегвана.  Красивите неща изискват поддръжка.

Всеки мечтае за красива баня, която да събужда възхищение у всеки гост, но дали сте готови за нейната поддръжка?

Керамичните плочки за баня са едни от най-предпочитаните и също така се почистват лесно и достъпно. Тяхната поддръжка не изисква много разходи, така че съвсем спокойно може да накарате Вашата баня да свети от чистота.

Порцелановите и керамичните плочки обикновено са предварително запечатани и са много по-лесни за поддръжка. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че редовното почистване улеснява поддържането на плочките в отлично състояние. Това, към което трябва да се стремите.

След като изберете правилния почистващ разтвор за Вашите плочки, опитайте да почистите малка част от помещението с него, за да се уверите, че няма странични ефекти, които биха могли да повредят Вашата баня. След това следвайте инструкциите за почистване по-долу в зависимост от вашия конкретен тип плочки.

 

Как да почистите керамични плочки за баня

 

Стъпка номер едно – Почистете праха

Преди да започнете да почиствате стенните плочки в банята, избършете повърхността със суха кърпа, за да премахнете праха и остатъците. Ако използвате мокра кърпа, трябва да знаете, че ще разпръснете прах около плочките и ще бъде по-трудно да се почисти. Така че не правете това!

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: Apartament Therapy

 

Стъпка номер две – Избягвайте силните химикали

Започнете почистването, като използвате топла вода и микрофибърна кърпа за да избършете плочките и да почистете голямото натрупване на мръсотия.

Според професионалисти трябва да се избягват тежките химически почистващи препарати, тъй като могат да повредят повърхността на плочките след време. Разтвори, които съдържат амоняк, белина и киселини не бива да се използват.

 

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: The Jakarta Post

Стъпка номер три – Подсушете

Докато почиствате плочките, внимателно обхождайте всички елементи в банята, за да премахнете упоритите натрупвания и бъдете наясно как да почистите и фугиращата смес в плочките. След като почистите, избършете плочките със суха микрофибърна кърпа, за да предотвратите появата на водни следи.

 

Как да почистим керамични плочки за баня – лесни стъпки към съвършенството

Източник: American Home Shield

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap