Как да премахнете горещината от вашия дом

През лятото горещината е нещо типично за нашите географски ширини, когато обаче я пуснем в домовете си, страдаме двойно повече от нейните проявление. В този текст показваме три основни причини поради, които даден дом може да е прекалено горещ през лятото и как да ги отстраните.

3 причини за горещината във вашия дом

С настъпването на летните месеци настъпват и горещините, а няма нищо по-лошо от горещ дом в още по-горещ сезон. Ако сте забелязали, че домът ви работи извънредно, за да остане хладен през топлите месеци или целогодишно, може би има някои проблеми, които трябва да решите.

Проблем с климатика

Стар климатик или непочистен климатик може да бъде виновникът за горещината във вашия дом. Старите климатични инсталации са причина номер едно за по-високите температури, казват експертите. Препоръчително е преди всеки горещ сезон да се направи профилактика на климатика, който имате вкъщи, да го почистите, но и да чуете съветът на експерта. Ако климатикът ви е на повече от 12 години, може да помислите за смяна, защото проблемите може да идват точно от неговата дисфункция.

Проблемът с климатика обаче не е само дали е стар, дали е нов или дали е почистен. Ако той е прекалено голям за дадено помещение и много бързо реализира желаната температура в помещението, това от своя страна води до спиране работа на устройството, което изсушава въздуха. Така влажността се увеличава и вие усещате отново това неприятно чувство, че климатикът работи, но вие не се чувствате добре.

Ето един начин да премахнете влагата от дома си, тук

Лоша фасадна и таванска изолация

Правилната изолация на дома и тавана е важна за поддържане на домашните температури приятни и то последователно за години напред. Дом и таванско помещение, които са неправилно изолирани, могат да бъдат причината, поради която в дома се настаняват по-горещи температури. Ако вашият дом не е изолиран правилно, това може да доведе до удължено време на работа на вашия климатик и по-високи нива на влажност.

Има няколко начина да разберете дали неправилната изолация причинява по-високи температури. Лошо изолиран таван например, през зимата не задържа сняг върху себе си, тъй като топлината се издига през дома и излиза извън тавана. Ако домът не е правилно изолиран, вие също ще можете да усетите топлината отвън през стената – има голяма разлика между вътрешната и външната температура на стената.

Ако подозирате, че вашият дом може да бъде лошо изолиран, силно се препоръчва да позволите на професионалист да провери дома ви за всички проблеми, които могат да бъдат отстранени, веднага. В Hydrostop има такива експерти.

Проблеми с дограмата

Домът ви може да изпитва по-горещи температури, ако прозорците и вратите не са запечатани правилно. Тези пропуски позволяват на по-топлия въздух, който създава течения, да кара климатикът да работи по-усилено при охлаждане на дома и по този начин създава по-високи нива на влажност.

Има лесен начин да се реши този проблем, който може да се направи в стил “Направи си сам”. Запечатване на празнини в прозорците и вратите с разширяема спрей пяна или пяна изолационна лента, която повечето местни магазини продават. Така че, ако чувствате по-горещи температури на закрито или повече влажност, погледнете вратите и прозорците си за празнини, които може да се наложи да бъдат запечатани.

Друг поглед към горещината в дома

Това са три основни причини, поради които изпитвате горещината в дома си. Може да има и други, като например материята, която ползвате за завиване и за облицовки на мебелите; цветът на пердетата. Можете да използвате дишащи памучни материи за завиване през лятото, да използвате по-леки облекла и като материя. Тоест да зарежете синтетичните микрофибърни дрехи и да ползвате памучни такива.

Също така, изключвайте непотребните електрически уреди. Например, можете да си направите кафе сутринта, но след това да изключите кафе машината от ел. мрежата. Не оставяйте зарядни включени по контактите, ако не зареждате телефона си. Не оставяйте отворени врати в най-горещите часове от деня и не пускайте слънчевата светлина в помещенията, където ще спите през нощта.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap