Как да съчетавате декоративни възглавници

При това изобилие от декоративни възглавници на пазара е жалко да играете на сигурно само с две или три едноцветни възглавници – или по-лошо, да се ограничите до комплекта, който сте закупили с вашия диван. С тази статия, ще насъчим вашата смелост не само да правите страхотни традиционни комбинации, но и да експериментирате.

Изборът на декоративни възглавници е един от най-лесните начини да внесете индивидуален стил във вашата всекидневна, семейна стая или спалня.  Първото нещо, което трябва да запомните е, че възглавниците ви не трябва да съвпадат.

Има много различни начини за съчетавне и съпоставяне на декоративни възглавници и е вярно, че понякога е необходимо тренирано око. Възможно е обаче стая, в която нито една възглавница не съвпада с друга по цвят, модел или стил, да изглежда невероятно добре и модерна.

Преди експериментите ще започнем с традиционното правилото на трите деко възглавници: перфектната формула, която да ръководи избора ви и да опрости процеса.

Изберете декоративни възглавници  в три цвята

Най-добре е да използвате три различни цвята, извлечени от други източници в стаята, като цвета на стената, килима, спалното бельо или завесите. Ето и няколко примера за цветови комбинации, които винаги изглеждат страхотно заедно:

Тъмно синьо с наситено червено с розово;

Наситено червено с оранжево с наситено зелено;

Магента (светъл пурпур) с виолетово със синапено жълто;

Тъмно зелено със златисто с магента;

Зелено салвия с пауново синьо със златисто.

Изберете три мотива в декорацията

Схемата се усложнява когато комбинирате три различни мотива. Възможно е, стига всеки мотив е декорация към един от цветовете в трицветната история, която сте избрали.

Ето и как работи: избирате един от трите цвята: после избирате основен мотив, в който този цвят е преобладаващ, да кажем флорален мотив в пурпурни цветя. Следващата възглавничка може да е само п пурпурна (едноцветна). Третата деко възглавница в случая ще бъде в друг от основните цветове с тройната цветова схема и ще има геометрични  мотиви в пурпурен цвят.

Пример с друга тройка мотиви може да бъде: основен шеврон, една на точки и една с плетена текстура.

Нарушете правилата след като ги овладеете

След като овладеете правилото на тройките, направете си ваши собствени схеми и пробвайте как ще работят в интериора. Относно тях вземете предвид и тези принципи, използвани от декораторите.

Нечетните бройки изглеждат добре! Когато подреждате декоративни възглавници, имайте предвид, че за модерен външен вид нечетните числа работят най-добре – помислете отново за три или пет.

Четните бройки изглеждат по-традиционно. За балансиран външен вид, който се отличава със симетрия, особено на вашето легло или диван, четен брой подобни възглавници, като две или четири, изглежда чисто и подреден.

Пълнежът има значение! Когато пазарувате декоративни възглавници, помислете за пълнежа и как ще се отрази на външния вид. Пълнежът от пера и пух, например, е по-мекичък и може да пропадате по-често отколкото ви се иска.

Пяната и други синтетични пълнежи са по-твърди и като цяло много по-достъпни като цена. Тези възглавници ще запазят формата си по-добре, но не изглеждат толкова луксозни и меки.

Смесвайте и текстури: Смесването на шаблони и цветове е важно, но текстурата не трябва да се пренебрегва. Играйте със съпоставянето на гладко и грубо, меко и размито. Помислете за изкуствена кожа и кадифе, лен, плетена вълна и акценти с пискюли. Ако поддържате темата си за цвят и шарка в игра, можете да проявите творчество с допир и усещане.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap