Фуксия – цветето, което трябва да присъства във всеки дом

Фуксия – идеалното растение за висящи кошници в регионите с умерен климат. Техните цветни цветя цъфтят от пролетта до есента и носят много опрашители във вашата градина. Тези чувствителни към замръзване многогодишни растения често се отглеждат като едногодишни или презимуват на закрито в по-студените райони.

Тъй като фуксиите имат доста специфични изисквания по отношение на светлина, напояване и високи нива на влажност, те не са непременно най-добрият вариант за стайни растения. Но в определени закрити пространства (като влажни бани) може да бъдат избрани за декор.

Как да отглеждаме фуксия на закрито

 

Слънчева светлина

Ще искате да избегнете поставянето на вашата фуксия пред най-слънчевите прозорци на вашия дом. Твърде много пряка слънчева светлина може да доведе до прекалено крак растеж, да изгори листата на растението и цветята ще изсъхнат и ще окапят.

 

Температура и влажност

Едно от основните предизвикателства при отглеждането на фуксии на закрито е правилният климат. Те виреят при меки, влажни температури. Ако в дома ви е твърде горещо, се наблюдава слаб растеж. В прекалено сухи домове има вероятност от падане на листа и пъпки и евентуална смърт.

Фуксия – цветето, което трябва да присъства във всеки дом

Източник:https://i.pinimg.com/736x/df/02/15/df0215433887dac559624429f5018590–fuchsia-batik.jpg

Поливане

Ключов елемент за успеха на отглеждането на фуксии на закрито е да се уверите, че средата за саксии остава подходящо и постоянно влажна. Като цяло, на колкото повече топлина и светлина е подложена фуксията, толкова по-внимателни ще трябва да бъдете при поливането. Ако корените изсъхнат напълно, това бързо води до увисване и евентуална смърт на растението. Въпреки това, мокри, прекалено влажни условия могат да доведат до гниене на корените, така че внимавайте да не прекалите с вода.

 

Циркулация на въздуха

Въпреки че фуксиите не обичат места с течения, ако вентилацията в дома ви е лоша, това увеличава вероятността от проблеми с вредители като листни въшки или брашнести червеи. Не се колебайте и дайте шанс на това красиво растение да бъде част от вашия декор на дома.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap