Как се избират картини за хола

Ако искате да украсите дома си с картини за хола, но не знаете как най-добре да го направите, препоръчваме ви следващите редове. Относно избора на картина за стената в хола трябва да се подхожда много внимателно, защото именно в хола се срещате с приятелите и близките си, събирате се с цялото семейство и прекарвате празниците. Днес искаме да ви кажем как да изберете картина за интериора на хола.

Правила за подбор на картини за хола

Картините за хола правят дори тъмната стая по-светла и по-привлекателна. Те поддържат хармония и пропорции между обзавеждането и цялостната декорация на пространството. Декораторите отбелязват редица важни точки при избора и използването на картини в дизайна на стаята.

Как се избират картини за холаБезразборно окачените по стените произведения на изкуството в различни стилове могат да внесат дисхармония в интериора и нежелания ефект от липсата на естетически вкус.

Интериорната художествена изложба включва поставянето на една стена на произведения в същия стил или на една тема.

Картините се поставят върху светли повърхности без да има шарени мотиво по стените (независимо дали става дума за тапети, мазилки или боядисване), за да не отвличат вниманието от смисъла и образите в картините.

Изборът на картини в хола се влияе от размерите на хола; площ и декорация на стени; стилово решение на стаята; параметри на мебелите и техните цветове; съвместимост с интериорни детайли.

Избор на картини за хола по цветова схема

Не е задължително да избирате картините за всекидневната само по символиката на образите , но можете да вземете предвид цветовата схема на обзавеждането на стаята, както и цвета на завесите, стените, пода и тавана.

Как се избират картини за холаСтената, на която ще бъдат разположени картините, ще се превърне в техен фон. Можете да изберете платна или снимки, направени в същия цвят със стената, рамкирани в контрастен цвят или, напротив, да играете в контраст, подчертавайки приглушения нюанс на фона с ярки цветове в картините.

Ако стените в хола са декорирани в ярки цветове, не трябва да използвате изображения, направени в светли цветове за декорация, тъй като фонът визуално ще “смаже” снимките. Трябва да се опитате да съчетаете рамката, така че да съответства на цвета на дървените части на мебелите.

Как да изберете идеалния размер на картината за хола

Принципите на визуалното възприятие на пространството предполагат:

Големите картини прикриват малко пространство, малките изображения в просторна стая се “губят”.

Галерията на стената се превръща в атрактивно артистично “място” и е в състояние да изпълни ролята на семантично зониране на хола.

Височината на стаята ще се увеличи визуално с помощта на голямо вертикално платно.

Хоризонталното подреждане на голямо изображение ще създаде ефекта на увеличаване на пространствените рамки по ширината на зоната.

Квадратните картини със среден размер не променят визуално геометрията на хола.

Голямо платно или няколко големи изображения над камина или диван визуално намаляват обема на тези интериорни елементи.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap