Как да изберем ламаринени керемиди за дома?

Какво е ламарина?

Ламарината е тънък лист метал. Тя се използва в обработването на метал, като лесно може да бъде изрязана в различни форми. Има различни видове дебелина на ламарината, като могат да варират от ултра тънки листове до дебели ламаринени плочи. Ламарината може да бъде изработена от много различни видове метали, като популярни са месинг, никел, стомана, алуминий и др.

Също така може да срещнете и ламарини с покритие от цинк или цинк-желязо и др., както и стоманени листи без допълнително покритие. Ламарината често се използва в строенето на покриви, автомобили и т.н.

Покрив ламаринени керемиди:

Как да изберем ламаринени керемиди за дома?

Ламаринени керемиди за покрив:

Покривите от метални керемиди са ефективни и устойчиви. В следващите секции ще разгледаме предимствата и недостатъците на ламаринените покриви :

Устойчив ламаринен покрив:

Предимства на ламаринени керемиди за покрив

Ламаринени керемиди имат много предимства. Едно от основните предимства на металните керемиди е, че не са скъпи. Можете просто да ги получите от доставчик или онлайн. Други основни предимства са устойчивостта на ламаринените керемиди, както и лесният им монтаж. Лесни са за комбиниране с други материали, като изглеждат чудесно. Лекото им тегло също е плюс.

Покрив изграден от метални керемиди:

Метални керемиди недостатъци

Както всеки материал металните керемиди също имат своите недостатъци. Например един от минусите, е че тези керемиди не предоставят достатъчно изолация на топлина и звук, като често при монтаж се добавя друг изолационен пласт. Друг минус, е че поставянето на гръмоотвод е задължително, тъй като самостоятелно металният керемиден покрив не предлага добра сигурност. 

Покрив от ламаринени керемиди:

За да направите покрива от ламарина издръжлив и здрав, трябва да помислите за размера и вида на ламаринените керемиди, които искате да използвате. Например, ако искате гладък покрив от ламарина, материалът на керемидите трябва да е с еднаква дължина. Можете също да вземете предвид размера на плочките. Например, ако искате малък покрив, ламаринените керемиди трябва да са със същия размер като покрива. Ако искате да използвате големи ламаринени керемиди, можете да опитате да намалите размера им. В следващите секции ще разгледаме едни от най-важните неща за изграждане на покрив от ламаринени керемиди: 

Красив покрив от ламаринени керемиди:

Ревю на метален покрив: 

Метални керемиди върху наклонен на покрива

Ще трябва да изчислите наклона, който искате да постигнете, и това ще варира в зависимост от вида на металния покрив, който имате. Стандартните метални покривни керемиди са наклонени под ъгъл от 45 градуса – това означава, че започват с наклон надолу, след което се връщат до ъгъла на покрива, след като керемидите са монтирани. При метален покрив в стил дървен материал керемидите започват под по-плитък ъгъл и след това се спускат надолу, за да срещнат покрива.

Как да изберем ламаринени керемиди за дома?

Метални керемиди цветове

Много хора мислят, че могат да правят избор само между цветовете на металите, но това далеч не е така. Има огромна разновидност на цветове на метални керемиди. Възможно е да намерите метални керемиди във всеки цвят, който пожелаете, като най- често се използва традиционният  кафяво-червен. 

Мостри на различни цветове керемиди:

Как да изберем перфектният цвят за метални керемиди:

Покриви от ламарина цена: 

Цената на ламаринените покриви варира, спрямо производителя, размерите, вида метални керемиди и монтажа. За да разберете, коя цена е по вашият бюджет, най-добре е да направите консултации с няколко производители. 

Монтаж на ламаринен покрив:

Как се монтират ламаринени керемиди:

Оставяме ви две полезни видеа, които ще ви покажат как се монтира ламаринен покрив:

Производители на ламаринени керемиди: 

За вас подбрахме този лист с производители на ламаринени керемиди. В следващите секции ще намерите линкове към сайтовете на производителите, където ще може да разгледате различните видове ламарина, цени и други основни неща, от които се интересувате:

Ламаринени керемиди билка:

Ламаринени керемиди Руф Къмпани:

https://roof-metal.com/produkti/met-keremidi/

Ламаринени керемиди Lindab:

http://www.lindab.com/bg/private/products/pages/metalnikeremidi.aspx

Ламаринени керемиди тето:

https://teto.bg/metalni-keremidi/

Ламаринени керемиди Ташев-Галвинг:

Метални керемиди – Ташев-Галвинг

Надяваме се, да сме били полезни. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap