Масичка за кафе – всичко, което трябва да знаете

Красива, стилна и удобна масичка за кафе, може да направи голяма разлика в хола, всекидневната, трапезарията, стаята за гости.

Тази мебел е идеалното място за поставяне на вашите напитки, списания, електронни устройства като таблети или дистанционни управления, дреболии за витрини или рисунки, плюс предлага страхотно място за събиране с ваш гост за пиене на напитки или хапване.

Кафе масичките са много разпространена мебел, която се предлага в много форми, размери, материали, височини, дължини и функции, предоставяйки ви смайващо разнообразие, от което да избирате.

Нашето изчерпателно ръководство ви помага да преминете през някои неща, които трябва да си зададете, които може да ви помогнат да стесните избора си, за да получите правилната масичка за кафе за вас.

Преди избор на масичка за кафе

Практичните и удобни форми на масата за кафе предразполага към редица функции. Масичката е едно от първите места, където се натрупват книги, хвърлят се ключове, оставят се чаши и т.н.

Избирането на правилната маса от материала, размера, формата и характеристиките може да повлияе на това колко добре работи и колко дълго ще издържи за вас и вашето семейство. Такава маса за кафе може да се превърне във важна част от мебелите в стаята или в такава, която е винаги леко в страни, но знаете, че винаги можете да разчитате на нея.

Масичка за кафе – всичко, което трябва да знаете

Определянето в коя стая ще влезе и кой ще я използва най-много е важна информация, за да получите правилната масичка за кафе за вашето семейство. Ако ще бъде поставена в семейната стая, където се събират всички деца и техните приятели, може да помислите за по-евтина, по-издръжлива конструкция, докато ако ще бъде витрина във всекидневна, може да е хубаво да имате стъклен плот като пример.

Размер на масата за кафе

Свикнали сме да наричаме тази мебел масичка за кафе, защото тя се различава от трапезната маса като размер. Само че има различни размери, за които думата масичка може да не е подходящо определение. В съвременния интериорен дизайн не са малко случаите, когато семействата избират масичка за кафе в хола вместо холна маса и я поставят точно пред дивана. Има за правила за това обаче.

Размерът на вашата масичка за кафе трябва да отговаря пропорционално на останалите мебели в стаята, особено на дивана или секцията, пред която ще стои. Изгледът и стилът на масата също трябва да се съчетават добре със стила на мебелите, независимо дали са съвременни, модерни и т.н. Вземете предвид мащаба, както и действителните измервания, когато избирате размер.

Изберете масичка за кафе, която е не повече от две трети от общата дължина на вашия диван. Важно нещо, което трябва да запомните, е да оставите достатъчно място около масичката за кафе за място за краката. Оставете поне метър и половина между масата и дивана.

Вашата масичка за кафе трябва да е на същата височина като седалката на вашия диван или по-ниска. Ако е по-ниска, трябва да е само 5 см по-ниска на височина от горната част на седалката на вашия диван.

Материали за кафе маса

Когато пазарувате масичка за кафе, ще разберете колко много възможности за избор имате, когато става въпрос за материал. Най-очевидният материал, който идва на ум, е дървото, но не е нужно да се ограничавате до дърво, ако не искате.

Масичка за кафе – всичко, което трябва да знаетеРазгледайте стаята си и другите мебели, за да определите кой материал ще изглежда най-добре. Прозрачният акрил и стъкло могат да направят една малка стая да изглежда по-отворена. Блясъкът на метала може да постигне същата цел. Стъклото, акрилът, металът и камъкът също изглеждат добре в модерна стая.

По-тъмно дърво, като махагон или орех, или материали като мрамор и метал могат да изглеждат добре в традиционна стая.

Пластмасата, еко кожата, композитните материали пък са много добре приложими в модерния или съвременния дизайн.

Помислете за издръжливостта и безопасността на материала, особено когато имате малки деца.

Форма на масичката за кафе

Масите за кафе се предлагат в много различни форми. Докато формата на стаята може да играе роля при избора на масичка за кафе, трябва да обърнете внимание на вашата конфигурация за сядане повече от всичко друго.

Правоъгълна или овална масичка за кафе работи добре за по-малки стаи.

Квадратни или кръгли маси за кафе са добри за големи конфигурации за сядане, като големи секции или голям диван и любовна седалка.

Кръгли или овални маси са полезни за деца поради липсата на остри ъгли.

Масите с абстрактни форми, които включват триъгълни форми, добавят друго измерение към вида и усещането на стаята и се съчетават добре с дивани с нормален размер или модулни секции.

Откъде да си купя масичка за кафе

Масичка за кафе може да се намери на много места, включително мебелни магазини, домашни магазини, аутлет магазини, супер мол центрове и онлайн търговци на дребно. Това е лично предпочитание, а в някои случаи и въпрос на време, как ще изберете да закупите вашата масичка за кафе.

Някои хора предпочитат да видят мебелите на живо, за да могат да ги визуализират, да ги пипнат и да разгледат отблизо как са направени, преди да решат да ги купят. Докато други се чувстват удобно да отидат директно онлайн, за да изберат модела за тях.

Независимо от начина, по който решите, отделете време, за да сравните цените на различни места и ако сте лично, говорете с продавач, а ако сте онлайн, прочетете отзивите и използвайте функцията за чат на търговците на дребно, ако имате въпроси.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap