Каква е разликата между холна маса и масичка за кафе

Термините холна маса и масичка за кафе често се използват взаимозаменяемо, но всъщност има някои важни разлики между двете мебели. Това използване на думите обаче важи повече за западноевропейските езици. В България се прави ясно разграничение между централната холна маса и масичка за кафе, която се поставя в интериора.

Масата за кафе обикновено се използва като място за поставяне на напитки или други предмети, които ще се използват от хора, които седят в хола. За разлика от това, централната маса често се използва като декорация и може да не се използва за практически цели толкова често, но тя стои авторитетно и стилно като неизменна част от интериора в хола.

Холна маса

Централните холни маси обикновено са по-големи и са предназначени да бъдат поставени в средата на стаята. Те са чудесни за излагане на декоративни предмети, семейни снимки или дори да служат като импровизирана маса за хранене. Те спокойно могат да служат и за пиене на сутрешно кафе, или за пиене на различни напитки с вашите гости. Холната маса е изкусно направена мебел, така че да отговаря на стиловете, които се използват в домашното обзавеждане.

Масичка за кафе

Каква е разликата между холна маса и масичка за кафе

Най-общо казано, масите за кафе са по-малки  като размер и много ясно можете да ги разграничите от централната холна маса. Те са предназначени да бъдат поставени пред диван или друга зона за сядане, но техният дизайн не може да бъде централна точка просто заради по-малките пропорции. Те са идеални за съхранение на напитки, закуски, дистанционни управления, книги и други малки предмети.

Използване на масичка за кафе и холна маса

Масата за кафе и централната маса са мебели, които могат да се използват за добавяне на стил и функционалност към хола. И двете маси обикновено имат плоска повърхност, която може да се използва за поставяне на напитки, книги или други предмети. Има обаче някои ключови разлики между масичката за кафе и централната маса.

Каква е разликата между холна маса и масичка за кафе

Едно от най-важните приложения на масите за кафе и централните маси е да осигурят фокусна точка за вашата всекидневна – всяка по свой начин обаче.

Холните маси обикновено се поставят в средата на всекидневната, действайки като център, около който са подредени останалите мебели. Това ги прави съществена част от дизайна на всеки хол. И тъй като те заемат толкова много място, важно е да изберете маси, които отговарят както на вашия стил, така и на вашите нужди.

Една масичка за кафе е фокусна точка на определена част от стаята, ако холът е голям, можете да имате кафе маса, около която също се организира малко обзаведено пространство.

Ясно е обаче, че в съвременния стил на дизайна има едно размиване на функциите и подредбите в хола. Днес има холна маса или кафе масичка, които са централни пред дивана, и хората ги използват взаимозаменяемо, затова и в английския език вече термините са се слели. Въпреки това, когато правите избор за хола, трябва предварително добре да знаете разликите, за да изберете това, което ви трябва.

Избор на тип маса – голяма холна маса или масичка за кафе

И така, кой тип маса е подходяща за вашия дом? Това наистина зависи от пространството, което имате на разположение и как искате да го използвате. За по-малки всекидневни или за зони, където масата ще се използва предимно за практически цели, масичката за кафе може да бъде по-добрият избор. Ако търсите класически дизайн в хола с разположение на мебелите по традиционен авторитетен начин, тогава холната маса е най-доброто, което можете да изберете.

Масите за кафе и холните маси се предлагат в много различни размери, така че е важно да изберете такава, която ще пасне удобно във вашата всекидневна. Измерете мястото, където планирате да поставите масата, преди да започнете да пазарувате, за да знаете точно с колко място трябва да работите.

Помислете от какви материали искате да бъде направена вашата масичка за кафе или централна холна маса. Дървото винаги е класически избор, но има и много различни видове метални и стъклени опции. Помислете какво би паснало най-добре на останалата част от декора на хола ви, преди да направите окончателния си избор.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap