Минималистичен дизайн

Минимализмът е начин на живот сам по себе си, а интериорният дизайн е един от най -добрите варианти да го изразите.

Интериорен ДизаинМинималистичната декорация помага да се подобри функционалността и елегантността на мебелите, както и да се създаде усещане за простор. Ето и няколко начина как да обзаведете вашия дом в духа на минимализма.

  1. Начални щрихи

Заложете на обикновени и изчистени мебели  и запомнете – орнаментите вече не са на мода.  Вашата минималистична кухня например няма да има стари съдове – всъщност можете да се сбогувате с всичко, което не използвате. Това може да се окаже по-лесно, отколкото да се направи, но след като се научите да запазвате само нещата, които реално използвате и приложите това в целия си дом, ще бъдете на правилен път към минималистичния дизайн.

  1. Светлината

Един от основните ключове за постигане на минималистичен вид е осветлението.

Закупете дизайнерски елементи, които помагат да се привлече светлината и да я внесе във всеки ъгъл на къщата. Огледалата са чудесен вариант, защото ще помогнат за подобряване на светлинния поток. Тежките завеси са абсолютно забранени. Мислете за леки, проветриви и прозрачни материи, за да пропускате възможно най-много светлина.

  1. Неутрални цветове

Ярките и лъскави цветове определено не са желателни. В един минималистичен интериор бялото е за предпочитане заедно с неутрални нюанси като сиво, бежово, черно или основи, които помагат да се създаде спокойна и релаксираща атмосфера.

  1. По-лесно и по-изгодно!

Много е важно да се оттървете от всичко, което претрупва пространството. Трябва да премахнете всичко ненужно и да се ограничите само до необходимото. Преди да закупите артикул, винаги се питайте дали наистина се нуждаете от него и бъдете честни със себе си. В такъв случай може да се каже, че миналистичният дизайн е изгоден и достъпен.

  1. Подредба 

Интериорен дизаинВсичките ви дрехи и обувки трябва да бъдат добре прибрани по местата си. За да постигнете това, ще трябва да сте по-педантични и да държите нещата добре сгънати и изгладени. Ако оставите дрехи разпръснати из стаята, рискувате да постигнете обратното на минималистичен интериор, така че не позволявайте на бъркотията да попречи на вашата цел.

  1. Детайлите 

Аксесоарите са много важни, но не трябва да прекалявате. Неутралните тонове са подходящи и се стремят към дискретни елементи, които добавят усещане за спокойствие.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация
E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap