Мотивация за подреждане и почистване вкъщи

Отново е неделя и вместо да си почивате ви очаква подреждане и почистване. Нормално е да потърсите мотивация, за да започнете, защото както гласи първата мисъл, която ще цитираме: почистването и подреждането е практика, а не проект!

Някои хора са естествено организирани, но други трябва да се учат или поне да се мотивират. Ако имате разхвърляна къща, пълна с неща, които не са си на мястото, може би е време за малко мотивация, която ще ви държи достатъчно дълго, за да почистите бъркотията!

Следващите мотивационни мисли могат да ви осигурят това, тъй като могат да ви помогнат да се мотивирате да видите как промяната в дома ви чрез подредба и чистота, ще донесе положителна промяна в живота ви.

„Как можеш да очакваш да завършиш нещо, когато прекарваш три четвърти от времето в организиране на начина, по който ще го направиш?“ – Рет Бътлър

ЗАЩО ПОДРЕЖДАНЕТО ВКЪЩИ Е ТОЛКОВА ВАЖНО?

Да бъдете организирани позволява натрупването на по-малко стрес в живота ви. Ежедневният живот без подходяща организация може да накара хората да се почувстват претоварени и затънали от всички свои отговорности. Волята да се отървете от бъркотията е първата стъпка да направите това! Понякога волята се задвижва от мъдри мисли като тази:

„Подреждането не се отнася до перфекционизма. То се отнася до ефикасността. Намаляването на стреса и бъркотията, спестяването на време и пари, и цялостно подобряване качеството на живот”

Мотивация за подреждане и почистване вкъщи

След като направите първата стъпка, ще ви бъде по-лесно бързо да достигнете до това, от което се нуждаете.  Подреденият дом ще ви даде повече време да правите други неща, които са важни за вас. Може също така да остави място в ума ви, където безпокойството да не се натрупва, защото вече няма никакви притеснения за това, че нещата са си не на мястото или са изгубени.

Подреждането дава възможност за създаване на рутини, които спомагат за поддържането на реда в ежедневието! Всичко е възможно като създадете ежедневни модели, които ще направят почистването лесно и бързо – когато създадете система, която работи!

“Животът е прекалено сложен, за да не бъде подреден” Марта Стюарт.

Мотивация за подреждане и почистване вкъщи

ЗАЩО МОТИВАЦИЯТА Е ТОЛКОВА ВАЖНА ЗА ПОДРЕЖДАНЕТО

Много хора не осъзнават физическата тежест, която неподредените неща и предмети в дома внасят в емоционалния им живот. Всичко това, с което избираме да се заобиколим, ще ни влияят пряко и дори може да ни превърне в различен човек.

“Всеки нов предмет, който притежавате е още една отговорност”

Често пъти е необходима толкова енергия, за да получите мотивация за разчистване и почистване, колкото и да пожелаете това да се случи. Ако сте претоварени, просто започнете с малко. Започнете с едно чекмедже. Ще ви отнеме малко усилия, но малко по малко ще напредвате и ще можете да видите как добрите системи могат да променят живота ви и да повишат самоуважението ви.

„Да подредите дома си, преди да го разчистите е като да изядете банан, преди да премахнете кората му.“ – Ема Хилдебау

Разчистването на бъркотията и самото подреждане, може да ви помогнат да намерите смисъл и радост в простотата, в семплите неща, в това да имате по-малко. Обратно на хората, които твърдят, че колкото повече имате, толкова сте по щастливи.

„Организирайте живота си около мечтите си и ги гледайте как се сбъдват.“ Тази мисъл от неизвестен автор, отнесена към подреждането вкъщи, означава, че можете да направите вашия план за това как да изглежда домът ви и да започнете да работите в тази посока.

„Бъркотията не е само физически проблем. Това са стари идеи, токсични връзки и лоши навици. Безпорядъкът е всичко, което не поддържа вашето по-добро Аз.” – Елинор Браун

Не губете време, защото: „Не можете да посегнете към нещо ново, ако ръцете ви са все още заети с бъркотията от вчера.”

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap