Най-добрите идеи за декориране и обзавеждане на малки спални

Благодарение на правилното обзавеждане и декориране и най-малката спалня би могла да изглежда свежа и уютна.

Малката спалня може да се превърне в удобно помещение, а рационалното разполагане и използване на мебелите може да превърне тази спалня и в многофункционално пространство.

Малко вдъхновение и внимателно планиране са всичко, от което се нуждаете, за да превърнете вашето малко помещение в удобна и красива спалня с красив дизайн.

 

Представяме ви някои от най-добрите идеи

 

Преосмислете оформлението

Разположете мебелите по начин, който ви кара да се чувствате по-малко претоварени. Поставете по-голямата част от мебелите само от едната страна на спалнята, за предпочитане е това да е частта, която е далеч от леглото.

Опитайте се да обзаведете стаята с малко на брой мебели, като бъдете изобретателни с интелигентни многофункционални елементи – бюфетът, който също така действа като тоалетка например.

Възползвайте се от неудобните ъгли

Когато помещението, което сте избрали да бъде вашата спалня е много малко, тогава е нужно да направите рационални решения относно обзавеждането и декорациите на вашата спалня. Един от съветите, които може да ви дадем е да използвате всичките неудобни ъгли на вашата стая, като вградите шкафове към някои от тях.  Така ще се възползвате максимално от всяко едно свободно пространство в спалнята, дори и то да е малко.

Помислете за създаване на място за съхранение около леглото

Гардеробите по поръчка са най-добрият начин за това. Изграждането на гардероби от двете страни на леглото помага да се създаде рамка, която задържа погледа върху тази стена.  Това позволява на останалите стени да бъдат свободни и ще изглежда така че в стаята има повече свободно пространство. Вместо това използвайте другите стени, за да поставите огледало, което е задължителен аксесоар на всяка спалня.

Помислете за избора на повърхността

Най-добрият избор е като използвате отразяващи повърхности, за да създадете оптическата илюзия за по-голямо пространство. Във всяка малка спалня е задължително да има огледални гардероби, отразяващо лъскаво покритие за стена и огледални нощни шкафчета, за да изглежда, че пространството е по-голямо, отколкото е. Ако се притеснявате да използвате и трите идеи едновременно, тогава изберете една от тях. Помислете къде най-добре можете да инсталирате отразяващи повърхности, когато проектирате дизайна на малката си спалня.

Умно декориране – създаване на илюзия за пространство

Правилният избор на боя е отличното оръжие за справяне с трудността „малко пространство“. Боята е чудесно решение за толкова много проблеми с декорирането. Тя помага за ободряването и свежестта на помещението, но може и да се използва, когато целта е малката спалня да изглежда по-голяма. Благодарение на комбинацията от цветове, вие може да създаде оптична илюзия и вашата спалня да изглежда просторна и голяма.

Използвайте повдигащ настроението цвят, за да направите стаята свежа

Използването на вдъхновяващ и свеж цвят, като ярко жълто, може да помогне за ободряването на всяко малко пространство, просто имайте предвид как използвате цвета. Боядисването с ярък цвят до средната височина на стаята ще помогне да закответе и цвета към долната половина на стаята.

Завършете останалата част от дизайна на стената, като боядисате в ярко бяло или неутрално, за да поддържате външния вид ефирен и просторен.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap