Най-често срещаните грешки в дизайна на кухнята, които трябва да избягвате

Въпреки че изглежда лесна задача, създаването на правилния дизайн на вашата кухня изисква време, усилия и добре обмислени идеи. Преди да започнете трябва да помислите добре от какво се нужда вашата кухня и да сте наясно, че до голяма степен дизайна зависи и от размерите на помещението.

Ако искате вашата кухня да е голяма и просторна може да помислите върху събарянето на стена, като по този начин слеете две помещения и ги превърнете във вашата голяма кухня.

Ето кои са най-често срещаните грешки в дизайна на кухнята.

Неправилно измерване на плотовете

Измерването на кухненските плотове погрешно може да застраши функционалността на кухненския дизайн. Според експерти интериорни дизайнери, средно кухненските плотове са с височина между 890 и 940 мм, като това се смята за най-удобната височина за извършване на ежедневните кухненски задачи.

Внимавайте при измерването на плотовете, а ако не сте сигурни, че сами ще се справите, потърсете професионална помощ. Това е важна част от правилния дизайн на вашата кухня и една грешка може да се окаже твърде неприятна.

Избор на неподходяща подова настилка  

 Изборът на неподходяща подова настилка е много скъпа грешка в дизайна на кухнята. Според дизайнери, за да бъде правилно направено всичко и подовата настилка да е подходяща, трябва да се имат предвид три основни неща – безопасността, издръжливостта и лесното почистване.

Най-често се препоръчва избора на твърди подови настилки, като винил и ламинат, защото са издръжливи и лесно се почивстват.

Преди да изберете типа кухненски подови настилки за вашата кухня, първо отделете време да обмислите пространството, което искате да актуализирате, за да избегнете грешки. Това ще ви помогне да определите вида и стила.

Избор на неподходяща боя

Трябва да знаете, че в кухнята, стените се боядисват последно, защото ако допуснете други грешки относно дизайна, боята няма да издържи – ще бъде съсипан от пръски, без значение колко е красив дизайна. Кухненската боя трябва да бъде по-трайна от средното ви матово емулсионно покритие.

Пропускане защитата на стените

Още една често срещана грешка в дизайна на кухнята е да оставите стените незащитени. Кухненските стени се нуждаят от създаване на защита, за да се предпазят от  рисковете на готвене. Зоните зад готварската печка и мивката се нуждаят от защита, за да се гарантира, че няма да се развали боята.

Препоръчителна е да изберете защитен слой, който да отговаря на дизайна на вашата кухня. Дори когато имате плочки, си струва да добавите специален защитен слой – за да предпазите фугиращата смес от обезцветяване.

Шкафовете – единствено решение

Грешно е да възприемате шкафовете като единственото решение за съхранение на вашите чаши, чинии и други кухненски предмети и прибори. Също така и струват скъпо и могат да бъдат голям разход, а това може да наруши вашия бюджет.

Според съветите на някои дизайнери е добре да опитате да изберете отворени рафтове на по-високи нива, а не стенни шкафове. Като по този начин ще може да съхранявате всичко – от чаши и чинии до готварски книги, а също така ви позволява да изложите на показ и  стилни аксесоари и семейни снимки – като по този начин създадете усещане за уют и топлина във вашата кухня.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap