Новите тенденции в обзавеждането за детска стая

Всяка детска стая трябва да има обзавеждане, което да отговаря на индивидуалните нужди на детето или на децата, които спят в нея, учат уроците си или си играят в нея. Въпреки този индивидуален подход, който често зависи и от желанията на децата, има нови тенденции в обзавеждането за детска стая, които качествено променят условията за живот на децата и са в крак с духа на времето.

Тези нови тенденции произхождат от някои основни принципи. Един такъв е, че  детските стаи заслужават толкова внимание, колкото всяка друга стая във вашия дом. Експертите по обзавеждането твърдят, че начинът, по който изглежда една детска стая, може напълно да промени начина, по който децата се чувстват в нея; от влиянието, което оказва върху настроението им, до това колко добре те спят в нея.

Новите тенденции в обзавеждането за детска стая

https://www.pinterest.com/pin/535013630780720628/

Пуснете природата в интериора на детската стая

Основа тенденция в обзавеждането за детска стая е вдъхновението от природата, което да създаде ярка и привлекателна среда за децата. Тенденцията не се изразява само в дизайнерското оформяне в стаята да има повече естествена светлина и добра вентилация, но и в избора на спално бельо. Търсенето на спално бельо за креватчета с щампи на диви животни са се увеличило сто процента през последната година. Ръст бележи и търсенето на спални комплекти за деца на селскостопански теми и с природни пейзажи.

Образователните ползи от тази тенденция са големи, тъй като спалня, която включва животни в своя интериорен дизайн, ще вдъхнови истории и ще насърчи малките деца да разширят речника си в ранните етапи на развитие на речта.

Интерактивни приложения в интериора

Следващата тенденция е напълно противоположна на природната. Проектирането на забавна и функционална детска спалня е ключът към създаването на собствено малко убежище за всяко дете. В този смисъл, интерактивните приложения са в различни посоки: значително такова е за светещо спално бельо когато светлините угаснат. Проучванията показват, че този ефект може да действа като средство за облекчаване на стреса и да осигури комфорт на децата, които трудно спят на тъмно.

Новите тенденции в обзавеждането за детска стая

https://www.pinterest.com/pin/324470348165949964/

Други интерактивни приложения са джаджите, които създават възможност за по-добро самообучение на децата. За различните възрасти на детето тези джаджи са различни, но целта им е да развият познавателните способности на децата, техните говорни способности и възможността още от малка детска възраст да развиват интереси и да учат сами. Много важно обаче е родителите да участват в тази интеракция в началото, за да може децата да последват примера.

Многофункционалност на играчките и на елементите от дизайна при обзавеждане на детска стая

Аксесоарите с двойно предназначение са следващата устойчива тенденция в детския интериор. Някои от тях бяха загатнати вече в текста. Например спално бельо с животни за развитие на познавателните способности на децата, спално бельо светещо в тъмното. Играчките също могат да бъдат едновременно играчки, но и част от декора в стаята. Те могат да служат както за игра, така и за ограничаване на пространството.

Много силна тенденция за детската стая е частите от обзавеждането да имитират геометрични фигури. Така децата свикват с форми, които ще им трябват и в образователния процес, но и стават много красиви декорации в стаите.

Новите тенденции в обзавеждането за детска стая

https://www.pinterest.com/pin/357051076720264679/

Пренесете класната стая в детската стая

Устойчива тенденция в последните години е свързана с комбинирането на ученето с играта. Когато проектирате детска спалня, помислете за закупуване на образователни аксесоари за спалня. За съжаление нещо негативно в обществото, каквото бе пандемията, отключи точно тази тенденция. Смята се, че ако децата свикнат от малки да се образоват в стаята, в която си играят, по-лесно ще приемат и домашното обучение, както бе в периодите на локдаун.

Независимо дали току-що започват да изграждат своя речников запас или формират зараждащите се академични страсти, интериорът, който насърчава децата да откриват повече и да говорят за своите интереси, е фантастичен начин да направите ученето вкъщи забавно и привличащо вниманието им.

Относно тенденциите в обзавеждане на детска стая ние ще продължаваме да споделяме новите тенденции, за да може децата да растат в приветлива среда, която ги изгражда като любознателни и отговорни.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap