Обзавеждане за хол – раждането на идеята

Преди да изберете обзавеждане за хол, трябва да имате идея как ще изглежда пространството, след като наредите мебелите. Тоест вие трябва да следвате план, който сте направили предварително. Иначе изправите ли се пред празната стая без план, а само с комплект мебели, много – лесно ще си помислите, че сте в небрано лозе.

За да вдъхнете живот на вашия хол, ето как да направите плана за обзавеждането и декорирането на помещението – от оформление и мебели до аксесоари и цветове.

Ако кухнята е душата на дома, до хола, всекидневната, това е сърцето на всеки дом. Там изпитвате най-много радост и се чувствате най-живи.  Прочетете как се ражда идеята за създаване на едно сплотено пространство във вашия дом, от оформлението и мебелите, до аксесоарите и цветовете, които ще са ваши спътници в ежедневието.

Обзавеждане на хол – мебели

Основно – колко души сте вкъщи, колко често се събирате в хола всички? Какви гости имате, колко често идват? Мислете за хола като мястото, в което се събират най-много хора и това може да стане както инцидентно, така и да не се случва много дълго време. В този смисъл помислите за един качествен диван за дневна и допълнителни може би кресло, табуретки.

На базата на същите въпроси помислете за холната маса. Добавете и въпросите за удобството. Тя трябва да е пропорционална на дивана ако стое пред него, но ако диванът е много голям, трябва да помислите за отделно пространство в хола с маса и столове около нея. В този смисъл можете да поставите масичка за кафе в средата на стаята, ако искате вашето пространство да се чувства по-отворено. Всичко това зависи от квадратурата на помещението.

Обикновено в хола се разполага телевизия, музикална уредба, така че е необходимо да наме Обикновено в хола се разполага телевизия, музикална уредба, това е и мястото за още една мебел, поставката за телевизията и аудио системата. Много по-малко вероятно е да видите днес една масичка-тип поставка. Вместо това, модерните холни секции имат своята ниша за телевизора. Освен това, те са функционални със своите чекмеджета и рафтове.

Обзавеждане на хол – аксесоари

След като знаете какви ще са мебелите в хола, може да се насочите към по-малките, но също толкова важни детайли. Това ще са аксесоарите, които ще направят дневната още по-функционална. Например с рафтове или етажерки, с допълнителен шкаф или нощно шкафче. Те не са задължителни, но според големината на помещението и вашата автентична идея, може да видите от какво точно ще имате нужда за цялостния дизайн. Можете да поставите ваза със свежи цветя върху избраното шкафче или да поставите растение или купа с плодове върху такова.

Обзавеждан на хол – цветове

Това е изключително субективно решение и освен ако не следвате готов план, можете много лесно да паднете в капана на многото желания. Не случайно в сайта сме отделили специална секция за стиловете в интериорния дизайн, за да видите за които най-разпространени дизайни, които цветове са най-подходящи.

Например ако решите да направите дневна в модерен стил, няма кой знае каква сложност в това да разчитате на бялото и сивото. Отидете ли обаче на Средиземноморски дизайн, там ще има различни добавки, които ще изискват малко повече мисъл и добавяне на синьо, зелено и жълто. Цветовете обаче не само по стените, ще трябва да помислите за съчетанието на отделните дамаски, драперии, килими и постелки.

Изведнъж се оказва, че не е толкова лесно. Това не бива да ви плаши. Извикайте на помощ първо вашето въображение. Работете с въпроси към себе си. Какво обзавеждане за хол искате да видите, какво ще съответства на семейните ви нужди…отговорите ще ви доближат много бързо до страхотните идеи, които да превърнете в реалност.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap