Как правилно да почистите стъклата на прозорците – съвети от професионалисти

Колко често почиствате стъклата на прозорците си зависи от това колко се замърсяват, както и редица фактори могат да повлияят също на това. В зависимост от местоположението и околната среда, някои стъкла са по-податливи на натрупване на мръсотия и прах във въздуха.

Почистването на стъклата на прозорците е лесна работа, която не изисква нито умения, нито специализирани инструменти. Ето какво ще ви трябва, за да започнете.

– Вакуум с приставка за маркуч

– Вода

– Оцет

– Микрофибърна кърпа

– Маркуч

– Четка с мек косъм

Стъпка 1: Почистете, без да премахвате стъклото

Когато почиствате стъклата на прозорците си, не винаги е необходимо да ги отстранявате от рамката, особено ако ги почиствате редовно. За да почистите стъклата бързо, първо го почистете с прахосмукачка с приставка за четка, като по този начин ще премахнете излишната мръсотия или прах.

След това напръскайте стъклото със смес от бял оцет и вода и го избършете с влажна кърпа от микрофибър. Избършете нежно с кръгови движения. Оставете го да изсъхне.

Стъпка 2: Напръскайте, изчеткайте и изплакнете стъклата

Твърде високото налягане на водата може да повреди стъклата, затова е необходимо умерена температура. Това ще премахне по-голямата част от мръсотията и праха, заседнали в стъклата.

Стъпка 3: Оставете ги да изсъхнат

След като прозорците ви са напръскани, изчеткани и изплакнати, упоритата работа приключва. Сега просто ще трябва да ги оставите да изсъхнат напълно, преди да ги поставите отново. Когато преинсталирате стъклата, уверете се, че сте инсталирали правилното стъкло за съответната рамка на прозореца.

Как да поддържате прозорците чисти по-дълго

Почистването на прозорците може да изглежда като ненужна работа, но това е важно, което може да удължи живота на прозорците ви и да подобри качеството на въздуха в дома ви.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.2 / 5. Брой гласове: 13

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap