Пролет без пролетна умора

Страдате от пролетна умора? Ето как чрез дейностите в дома си ще можете да премахнете това неприятно усещане.

Пролетта е натоварено време за повечето хора. Имате толкова много неща за вършене – от почистване  до градинарство и поддръжка. И с цялата тази дейност може да се почувствате претоварени. Вместо обаче това да ви претовари, ето как да балансирате нещата и да бъдете жизнени и енергични.

Променете режима си в началото на сезона

Постоянно ли сте заети през цялата година? Тогава вероятно ще бъдете също толкова заети и през пролетта. Ако случаят е такъв, пролетта е подходящо време за почивка и презареждане на батериите. Вместо да имате един и същ график през цялата година, помислете дали да не коригирате графика си, за да си починете през пролетта. Това ще ви позволи да си починете, без да се чувствате виновни.

Обърнете внимание на повече разходки сред природата, започнете нова книга, която да ви дава свежи мисли за живота. Проветрявайте повече, за да започнете да усещате как пролетта влиза в дома ви. Вместо да се излежавате до обяд в събота или неделя, защото сте уморени от работната седмица, направете сутрешна разходка, обядвайте добре и следобед може да отделите час да поспите.

Нов график – нова организация на домашните задължения

Пролетта е време на почистване на натрупаното през студените зимни дни. Време за смяна на гардероба. Време за проветряване и освежаване на цветовата гама в интериора на дома. Създайте си график, чрез който да се ръководите. Тази събота и неделя едно, другата събота и неделя друго, и то все по-малко, не всичко на един път, защото пролетната умора ще се завърне.

Пролет без пролетна умора

Нека в графика да влязат също гимнастика, упражнения; неща, които сте искали да направите, но не сте имали време досега. Защо не нов курс по народни или модерни танци, посещение на фитнес салон, каране на колело. Има много неща, които можете да започнете през пролетта, за да събудите тялото от зимата, и да не го оставяте на пролетната умора

Лек против пролетна умора – обърнете внимание на тялото си

Всички знаем колко е важно да правим редовни почивки, но е лесно да забравим през пролетта, когато има толкова много работа. Можете да се разходите, да наваксате с четенето или да се отпуснете във ваната приготвена с аромати. Когато се чувствате стресирани, тялото ви произвежда кортизол. Това е хормон на стреса, който се натрупва, когато сте стресирани, и ви кара да се чувствате уморени и раздразнителни. Ако страдате от пролетна умора, може би забравяте да дадете на тялото си необходимата грижа, но ако искате да я предотвратите, намерете баланс между работата и почивката.

Пролет без пролетна умора Ако умората е постоянна, HappyWoman знаят тайната не нейното премахване, тук!

Когато изпитвате пролетна умора, излезте на чист въздух и на слънце!

Когато изпитвате това неприятно усещане в тялото, че сякаш нищо не можете да направите, опитайте да обърнете нещата като излезете на чист въздух и на слънце. Ако се отдадете на почивка на затворено, може да изгубите цял ден. Вместо това, чистият въздух и слънцето са най-добрите лечители за тяло обзето от пролетна умора. Няма да усетите как ще се оживите и ще ви дойде желанието да правите хиляди неща.

 

Пролет без пролетна умора

Планирайте времето за почивка заедно

Ако установите, че изпитвате напрежение, опитайте се да помислите кои фактори допринасят за това чувство. Има ли нещо, което можете да направите, за да намалите напрежението? Например, има ли задачи, които бихте могли да възложите на някой друг? Може би имате приятел или член на семейството, който би могъл да ви помогне с домакинската работа, или бихте могли да помолите приятел или роднина да ви помогне с грижите за детето. Можете също така да се опитате да планирате известно време извън къщата с партньора си или с приятели. Ако ограничите стреса от ежедневието,  вероятността да ви подгони пролетна умора е много малка.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap