ВНИМАНИЕ! Ето какво може да навреди на растенията във вашия дом

Питате ли се какво може да навреди на растенията във вашия дом? Като градинари с опит, може да смятате, че добавянето на един сантиметър чакъл или счупена посуда на дъното на саксиите за растения, преди да добавите компост, ще помогне на растенията да цъфтят.

Но трябва да внимавате, защото само добре запознатите специалисти знаят, че това всъщност може да нанесе много повече вреди на саксийните растения, отколкото ползи. Този трик не само може да повреди дренажа, но и да увеличи задържането на вода.

Грешки при засаждането на растенията

Истината е, че в някои случаи градинарският хак всъщност може да се окаже вреден за вашите растения. Според експерти, повечето градинари имат погрешно схващане и смятат, че поставянето на дренажен материал като чакъл, счупени саксии или друг материал в дъното на саксиите е много важно и е ключово за отглеждането на растението.

И така ако се притеснявате от прекомерно поливане, искате да подпомогнете дренажа, но така всъщност няма да постигнете желания ефект. Някои проучвания са установили, че има обратен ефект, което води до гниене на корените и води до смърт на растенията.

Какво трябва да направите, за да подобрите дренажа на растенията?

И така, как да създадете прекрасна и впечатляваща градина, изпълнена с много саксийни растения? Има алтернативни техники, с които може да отглеждате красиви цветя във вашата градина.

Може да се опитате да поставите плосък камък или едно парче глинена чаша върху всеки дренажен отвор, за да предотвратите запушването му, но трябва да внимавате и да го оставите така, че да напълнете останалата част от саксията с компост.

Това, което може да направите е да използвате висококачествена почва за саксии, която ще позволи на водата да се оттича свободно и ще има дренажен отвор в основата на саксията, за да се освободи излишната вода.

Смесете в почвата фин пясък за саксии и перлит за свободно дренираща почва и за подпомагане на аерирането на почвата. Аерирането на почвата позволява на кислорода да стигне до корените и насърчава здравето на растенията.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.7 / 5. Брой гласове: 10

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap