Бъдещето на офиса: От технологично напреднал офис към социално интелигентен офис

Съвременното работно място е на прага на голяма трансформация. Дигитализацията, цифровизацията и изкуственият интелект променят из основи начина, по който функционира всеки бизнес. Особено милениалите виждат в тези тенденции начин за създаване на по-ефективна и гъвкава работна среда, която им позволява да участват по-пълноценно в работата си.

Офисът на бъдещето ще бъде продължение на човека в него, а не просто място, където той отива след работа. Характерът на работата се развива бързо, като заедно с това се променят и очакванията към служителите. Днешните служители са днешните клиенти и утрешните служители. За да успеят утре, предприятията трябва да започнат още днес, като трансформират офисите си от ергономична гледна точка от технологично напреднали в социално интелигентни.

Нека да проучим какво означава това и как можете да трансформирате офиса си, така че той да се адаптира заедно с вас, вместо да бъде принуден да се променя заедно с времето.

Тъй като динамиката на работния ден продължава да бъде нарушавана от технологиите, физически адаптивният офис става от съществено значение. Служителите искат да се чувстват сигурни и комфортно, докато са в офиса, независимо дали става въпрос за свободно разхождане или за възможност да седят удобно в същото пространство.

Все повече се признава, че самият офис трябва да се промени, за да подкрепи тези нужди и да отговори на потребностите на служителите, така се популяризира идеята за социално интелигентен офис. Физическото оформление на офиса често е продиктувано от наличните към момента технологии, които сега се променят по-бързо от всякога. Ако проектирате нов офис, обърнете внимание на стандартното разположение на кабинетите. Тъй като работата продължава да се променя, от решаващо значение е да преосмислите оформлението и дизайна на офиса.

В този смисъл, видима е технологичната промяна, но тя трябва да послужи за подобряване на цялостната офис среда като социално пространство. Тази промяна на технологично ниво носи различни тенденции в крайната концепция за съвремeнните офиси, която може да бъде избирана според възможностите и която да бъде контрапункт на домашния офис, който набра популярност през последните две години, но данните за продуктивността не са толкова лесно измерими. Това поставя компаниите в ситуация да търсят решение за създаването на социално интелигентен офис

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap