Да спрем студеното течение с изолация на входната врата

Има различни начини да спрете студеното течение от вратата, причината за студения въздух във вашия дом, който причинява настинка. Повечето от тези начини могат да бъдат направени от компетентен майстор, на който разбира трябва да имате пълно доверие.

Първото нещо, което трябва да направите е да разберете причината за пропускането на студеното течение в стаите. Има ли празно пространство около входната ви врата? Има ли бариера, която да спре проникването на студения въздух?

Имате ли остъклени врати към вашата градина, които сякаш пропускат студа? Не забравяйте, че стъклото не е толкова термично ефективно, колкото твърдите материали. И така, има ли единично стъкло на входната ви врата, което допринася за студените течения? Основната загуба на топлина се случва през пукнатините на вратата.

Лента уплътнител

Гумената лепяща лента работи добре като уплътнител. Уплътнителят е прикрепен към кутията на мястото на контакта ѝ с крилото на вратата. Поради постоянно триене, този начин би издържал само един сезон. С настъпването на следващото студено време може да се наложи да се смени.

Преди да монтирате, изрежете лентата до точната дължина на вратата, за да сте сигурни, че няма празнини. Ако оставите  дори малка празнина, пак ще пропуска течения. Акрилните уплътнители не са подходящи за използване със стъкло, фаянсови плочки и други гладки повърхности, докато силиконовите, тефлоновите и битумните уплътнители прилепват по-добре към битумни повърхности и покривни материали.

Монтирайте шарнирна клапа в долната част на вратата

Друг начин за това как да поддържате къщата си топла през цялата година е да инсталирате шарнирна клапа (понякога наричана метеорологична лента), като по този начин ще премахнете студените течения и в долната част на вратата. Това работи по подобен начин като лента за четка. Продуктът има плътен панел (обикновено направен от гума), който се закрепва и се движи, когато вратата се отваря и затваря.

Имайте предвид, че начинът, по който се отваря вратата ви, има значение кой метод е най-добрият. Например, дизайните с шарнирни клапи са подходящи само за врати, които се отварят навътре, тъй като няма да могат да преминат през рамката на вратата.

Изберете комплект за изолация на вратата

На пазара се предлагат много комплекти за изолация на врати, които са идеалното решение за тези от вас, които нямат достатъчно време за избор и проучване на материалите. Разбира се тези комплекти се предлагат в различни размери.

Обикновено комплектът входна врата включва:

– дермантин –  прилича на кожа. Въпреки че вече не е толкова популярен, остава един от простите и евтини начини за изолиране и декориране на вратата;

– гума от пяна;

– уплътнителна гума – за да изключите издухване по периметъра на рамката на вратата;

– нокти с декоративни капачки;

Някои видове бордови ленти също се удвояват като акустично уплътнение (те ще бъдат ясно обозначени на уебсайта на доставчика). Това може да бъде чудесен вариант, ако къщата ви е на шумна улица и искате да намалите силата на звука заради досадните външни звуци, както и да предотвратите студените течения.

Да спрем студеното течение с изолация на входната врата

Източник:https://i5.walmartimages.com/asr/7dcaf43e-58e8-427b-8c8c-b332446e9f5c.8b1b485ad475d56a6e4a49473837f323.jpeg?odnHeight=612&odnWidth=612&odnBg=FFFFFF

От стъклото идва проблема

Стъклото може да е основният виновник, когато става въпрос за лоша топлинна ефективност в домовете. Много врати са с остъклени панели. Ако стъклото на входната врата е счупено, то незабавно трябва да се смени. Това не само ще повлияе на енергийната ефективност на вашия дом, но е и риск за безопасността. Единичното стъкло може да бъде заменено с по-термично ефективно стъкло – и не е нужно да сменяте цялата врата, за да направите това.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap