Идеи за ниши, които ще ви помогнат да увеличите всяко пространство

Съществуват различни идеи за ниши. Знаете ли, че нишите могат да бъдат много по-полезни от обикновените рафтове? На първо място те са много по-практични, защото те спестяват място и увеличават визуалния ефект на стаята. Нишите образуват едно цяло със стената. Което моментално кара помещението да изглежда по-просторно. А в комбинация от подходящи плоскости и различни цветове, нишите излъчват стил и подреденост, неща, които един обикновен рафт не може да постигне.

Интересен факт за нишите е, че те не са никак нови. Всъщност съществуват още от първи век след н.е. и се предполага, че първите са направени за нуждите на обширен озеленен дворец, наречен Domus Aurea „Златна къща”, който е построен от император Нерон в сърцето на древен Рим, след опустошителния пожар през 64 ​​г. от н.е. Но са били необходими много години, за да се наложат и едва през двадесети век потенциалът на нишата е поставен над естетиката и започва тяхното проектиране с тази цел.

Днес, има безброй видове дизайн на ниши с различни стилове и техният избор понякога ни затруднява. Нишите в различни геометрични фигури се открояват със своето качество в естетическия смисъл, но освен това са и много практични. За съхранение на различни съдове, декоративни предмети, детски играчки, сувенири, може да разчитаме на нишите и тази форма като един от практичните елементи в нашия дом. Нишите придават необичаен чар и стил на всеки дом. А сега да преминем към идеите за нишите, с които ще създадете усещане за по-просторно пространство.

Идеи за ниши

Други неща, които трябва да имате предвид, включват осветление и дали имате достатъчно точки за захранване, ако искате вашата ниша да бъде боядисана в смел цвят, тапетирана или дори облицована с плочки за характерна стена.

Мини хоум офис

Излишно е да казваме, че хоум офисът става все по-разпространен и предпочитан сред младите хора и една от главните причини за това е пандемията, която ни доказа, че да си стоим вкъщи всъщност не е чак толкова скучно и еднообразно.

Хоум офисът ще е част от нашия живот дълги години, затова е необходимо да помислим за създаването на приятно помещение или място в нашия дом, което да посветим на него, тъй като атмосферата е от главно значение за продуктивността и качеството ни на работа. Според много дизайнери, днешният интериор трябва да отговаря на множеството нужди на съвременния живот и трябва да се стреми да създаде истинско убежище.

Бъдете внимателни при измерванията. За тесни ниши може да искате да помислите за бюро, което да стои на едно ниво с – или да стърчи леко над – вашата ниша, така че да не удряте лактите си в съседните стени, докато пишете. Ако вашата ниша има добра ширина, помислете за подова лампа, за да създадете осветление, без да се налага да пробивате дупки в стената.

Уютен кът за четене

Нишата може да бъде идеалното място да се усамотите след дългия и труден ден с хубава книга и чаша чай (а защо не и вино). Добавете изящен фотьойл или удобен стол, който пропорционален на пространството, поставете възглавници, покривки и килим, за да създадете максимално удобно пространство.

За тази идея за ниша е необходимо малко допълнително обмисляне на дизайна, за да се създаде правилната атмосфера – използвайте успокояваща неутрална боя на стената, мек текстил и се уверете, че осветлението на е по-меко. Световноизвестни интериорни дизайнери съветват да оформите нишата с уникална подова лампа, за да привлечете вниманието в пространството. Както и да комбинирате това с димируема стенна светлина.

Разумно съхранение

Никога не можем да имаме достатъчно място за съхранение, а нишите осигуряват основно пространство за съхранение и прикриват цялата бъркотия. Ще се изненадате колко много можете да поберете в една ниша. Те наистина могат да подобрят пространството, чудесно за привличане на окото и да накарат помещението да изглежда по-просторно.

Мястото под прозореца

Вградените прозорци могат да бъдат предимство в стаята, когато има под тях и място за сядане. С тази идея за ниша, монтирана пейка с тапициран плот и скрито място за съхранение е безкрайно практична, въпреки че свободно стоящата тахта може да работи също толкова добре. Добавете малко възглавници, за да направите интериора малко по-привлекателен и интересен, но се откажете от завесите, които биха ви пречили. Може би щорите са по-добра идея, тъй като няма да се спускат надолу и да ви обгръщат.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap