Изкуствена трева за двор – алтернатива на райграса

Защо бихте предпочели изкуствена трева за двор, вместо райграс? Например не са необходими торове или пестициди при поставяне на изкуствена трева. Нещо, което няма как да стане при естествената трева. Това намалява замърсяването на почвата и предпазва градината от вредните химикали, което е много по-добро за околната среда, а и за вас самите.

Какво още трябва да знаем при поставяне на изкуствена трева за двор?

Зададохме този въпрос на нашите партньори от Диас Флоринг, за да може да научите повече по темата и ако изберете такъв проект, да знаете какви предимства ще ви донесе избора на изкуствена трева за двор.

Първото нещо, което научихме е, че има различни видове изкуствена трева, която според производителя е предназначена да се ползва върху почва, тоест в градината, но има и такава за двор или за тераса. Макар според заглавието акцентът да е върху втория вид, нашите партньори отбелязаха, че предимствата са общи.  Ето и какво ни казаха още колегите за тези ползи от инсталирането на изкуствена трева в двора.

Наричаме видовете изкуствена трева, които предлагаме истински smart избор, ако можем да използваме съвременния онлайн жаргон. Можете да направите един прекрасен двор с морава за чудо и приказ, която ще има следните предимства”.

Изкуствена трева за двор – предимства

Изкуствената трева изглежда естетически приятна при всякакви метеорологични условия. Това е така, защото времето не оказва пряко влияние върху външния вид на изкуственото влакно. Килимът в двора ще продължи да бъде зелен, спретнат, подреден и да изглежда добре през цялата година, независимо от времето.

Голямо удобство за собственика е, че изкуствената трева не изисква трудоемка поддръжка; тя не се нуждае от поливане, наторяване или косене като истинската трева. По-малко време прекарано в поддържане на моравата, толкова повече време да се наслаждавате на семейния живот и в двора.

(Фиг. 1) Близък кадър на изкуствена трева за двор – предоставена от партньорите ни
 

Изкуствената морава не изисква използването на косачка, както истинската трева, за да я подстрижете. Косачките са вредни за околната среда и потенциално опасни. Тъй като вашата изкуствена морава не изисква косачка за поддръжка, това намалява замърсяването на въздуха, причинено от косачките, което прави вашата морава по-добра за околната среда. В този смисъл отлично решение е за хора със забързан начин на живот.

Не създава алергична среда. В изкуствената трева ги няма полените, които има в обикновената трева. Тя е направена от синтетични материали, така че все пак може да се поинтересувате от състава на вида, който сте решили да поставите в двора. Защото може да има хора алергични към някои синтетични материали.

Друго предимство свързано с околната среда е, че не трябва да поливате изкуствена трева както поливате цветята или естествената трева. Това е по-добре за околната среда, защото намалява потреблението на вода и ви спестява от месечния бюджет.

Изкуствената трева е много удобна за детска игра. Той е без бъркотия, мек и омекотен, толкова идеален за игра, и не изисква химикали или пестициди, така че е по-безопасен. Това го прави страхотен за деца.

Изкуствената трева е подходяща за домашни любимци. Не може да бъде изкопана и развалена от лудата игра на котките и кучетата. Тя остава хигиенична и незасегната от урината и е лесна за почистване. Все пак ако имате домашни любимци, които неспирно играят в двора, можете да си осигурите специални почистващи препарати да минавате след тях когато е необходимо.

Правилното поставяне от специалисти, каквито сме в екипа на DiasFlooring, ще ви осигури чудесен дренаж и дори след обилен дъжд, изкуствената настилка ще изсъхне много бързо.

Има ли недостатъци инсталираната изкуствена трева за двор?

Както всеки продукт така и изкуствената трева има своите недостатъци,ще направим специална статия за тях, за да видите как те се преодоляват, за да може когато ползвате вече направената морава при двора с изкуствена трева, да знаете как да ги преодолявате.

Относно инсталирането, видовете изкуствена трева и още много важна информация за външните настилки можете да посетите сайта на партньорите ни. Там ще намерите решения не само за домашното дворно пространство, но и за спортни площадки, за междублокови пространства, за покривни конструкции, за паркови зони.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap