Съвети за домашен интериорен дизайн за комбинация на цветове за къща

 Цветът е важен аспект на практически всеки дизайн във вашия дом. Той осигурява определено усещане за вашето пространство и може да ви помогне да изразите своя стил. За да ви помогнем да започнете, ето няколко съвета за намиране на  комбинация на цветове за къща:

https://www.houzz.com/photos/mill-valley-classic-cottage-traditional-exterior-san-francisco-phvw-vp~1357982

Цветови комбинации за къща:

Най-важната част от всяка дизайнерска схема са цветовете, които избирате. Трябва да сте сигурни, че вашите цветови схеми са сплотени и взаимно се допълват. Имайте предвид, че обикновено един цвят ще доминира в стаята, но можете да използвате други цветове за акценти.

Ако не сте сигурни откъде да започнете, започнете с неутрални цветове като бяло и черно. Бялото може да се съчетае с почти всеки цвят, за да се създаде пространство, което е привлекателно и успокояващо. Черното също е опция, ако искате нещо мрачно или драматично.

Къща в сиво:

Подходяща комбинация на цветове за къща:

Можете да използвате цветове, които са допълващи се или аналогични, за да изберете перфектната цветова схема за къщата. Когато избирате цветовете за вашия дом, ще искате да вземете предвид общия стил на дизайн, атмосферата и темата на вашия дом. По-светлите цветове ще позволят по-естествено осветление в пространството, докато по-тъмните цветове ще осигурят по-уютно усещане.

Къща в сиво и бяло:

https://www.pinterest.com/pin/AeYaPDO9wLNqkjjci-70cKCzPK6zFYDGhGX_cP0peGE5hbVP8PvVUvc/

Къща в тъмно сиво:

https://www.houzz.com/photos/fish-creek-compound-guest-house-contemporary-exterior-phvw-vp~8817228

Интериорни комбинации на цветове:

Най-важното нещо, което трябва да вземете предвид при проектирането на стаята си, е темата. Помислете какво искате и какво трябва да предаде вашият дизайн. Цветовете, намиращи се в стените, подовите настилки, мебелите, акцентите и аксесоарите, трябва да отразяват тази тема. Един от начините да намерите идеалната комбинация е като потърсите подобни цветови схеми онлайн, за да видите как изглеждат заедно.

Неутрална цветова палитра:

Нежна неутрална палитра от цветове:

Как да комбинираме цветовете в дома си ?:

Основните цветове за стени и влиянието им:

Когато избирате основните цветове за стените си, важно е да имате предвид влиянието, което всеки цвят има върху дома ви. Някои цветове имат успокояващ ефект, докато други могат да направят пространството ви да се чувства по-голямо и по-светло. Когато избирате основните си цветове, помислете какво ще подхожда най-добре на стила на вашия дом.

Бял цвят:

Бялото е най-важният цвят, когато става въпрос за интериорен дизайн. Това е универсален цвят и може да се използва практически във всяка стая във вашия дом. Белите стени, тавани и мебели, като белите дивани, могат лесно да се персонализират въз основа на вашия стил и нужди. Това ви позволява да накарате всичките си любими елементи да изпъкнат с малко контраст. Бялото също е неутрален цвят, който не отвлича вниманието от другите цветове наблизо.

Някои хора може да се отклонят от използването на бяло, защото се страхуват, че това прави пространството им да изглежда твърде стерилно или че ще се сблъска с останалата част от тяхната дизайнерска схема. Тези притеснения не трябва да ви пречат да използвате този универсален и красив нюанс в схемата за декориране на дома си.

Жълт цвят 

Жълтото е един от най-разпространените цветове в света, но може да бъде труден за използване. Той е ярък и жив, което го прави добър цвят за малки пространства като кухни и бани.

Оранжев цвят

Оранжевото е топъл и ярък цвят, който е идеален за домове с много естествена светлина. Той се съчетава добре с всеки цвят, но ще искате да го избягвате в стая, където се опитвате да създадете интимна атмосфера.

https://www.houzz.com/photos/contemporary-family-room-contemporary-family-room-dc-metro-phvw-vp~46502

Червен цвят

Червеното е атрактивен цвят, който е много популярен в света на дизайна на дома. Това е топъл, привличащ вниманието цвят, който може да направи изявление във вашата схема на интериорен дизайн. Червена акцентна стена може да изглежда страхотно с черно-бял декор, докато червена акцентна стена, съчетана с подове от тъмно дърво, също изглежда страхотно.

Лилав цвят

Лилавото обикновено е успокояващ цвят, поради което е добър вариант за спални, библиотеки и всекидневни. Също така е добро за входа, защото може да помогне да привлечете посетителите в дома си с топлина. Тъй като лилавото е земен цвят, може да искате да избягвате да го използвате в кухни или бани, тъй като смелият му стил понякога може да се сблъска с тези два цвята.

Син цвят

Синьото е успокояващ цвят, който ви помага да се чувствате спокойни. Често се използва на места, които са предназначени да бъдат успокояващи, като спални и бани. Ако искате да използвате синя боя, помислете за сдвояването й с бяла или жълта за успокояващ ефект.

Зелен цвят

Зеленото е идеален цвят за спални и всекидневни. Може да ви помогне да създадете спокойно пространство и да ви накара да се почувствате спокойни. Добра идея е да използвате зелено в главната спалня на дома, тъй като това е цвят на спалнята.

Сив цвят

Мекото сиво е нюанс на сивото, който не е твърде светъл или твърде тъмен. Това е един от най-универсалните цветове, защото се съчетава с много различни цветове, особено тези с оранжеви или жълти тонове. Неутралният и успокояващ нюанс е идеален за пространство, което трябва да бъде спокойно и спокойно. Прохладата в този цвят също го прави добър избор за спалня, баня, всекидневна или трапезария. Този цвят често се съчетава с други нюанси като бяло, черно и сребристо.

Кафяв цвят

Кафявото е неутрален цвят, който може да се използва за много различни цели. Работи добре с почти всеки друг цвят и често може да се използва за създаване на по-естествено усещане. Освен това осигурява гъвкавост, тъй като е цвят, който може да се смесва с почти всеки друг цвят. Например, кафявите стени с дървени мебели биха осигурили земно усещане, докато сините мебели в същата стая биха могли да придадат на пространството по-модерна атмосфера.

Черното е класически цвят, който може да се съчетае с всяка идея за дизайн. Въпреки това, той няма толкова много фини вариации, от които да избирате, както другите нюанси. Например, ако искате сив оттенък, черното не е опция, защото е плосък, едноизмерен цвят. Възможно е да получите малко повече дълбочина в цялостния облик на вашия дом, като използвате черно и бяло или дори добавите червени или зелени акценти. Ако търсите нещо по-приключенско, помислете за добавяне на тъмно сиви или сини нюанси към черната си стена.

Най-подходящи цветове за различните помещения в дома :

Ако търсите конкретен цвят за стая, използвайте цветното колело, за да идентифицирате цветовете, които биха работили добре с другите цветове във вашето пространство. Например, ако искате пространството да е светло и просторно, помислете за използването на нюанси на бяло, кремаво или светло синьо. Ако искате да е по-консервативно оцветен, помислете за използването на нюанси на кафяво или сиво.

100 идеи за цветови комбинации във всекидневната:

Най-подходящи цветове за коридор

Ако искате вашият коридор да бъде в неутрален цвят, помислете за използването на черно или бяло. Тези цветове са класически и могат да се съчетаят с всичко. Ако искате да добавите малко цвят, помислете за използването на неутрален кафяв цвят като тъмно шоколадово кафяво. Този цвят е лесен за сдвояване с други по-живи цветове, като червено или жълто. Не е нужно да се притеснявате да имате един и същ нюанс на кафяво във всяка стая на дома си, защото различните нюанси излъчват различни вибрации.

Коридор в бяло/бежово и тъмно кафяво:

Антре в бежово и черно:

Коридор в бяло и сиво:

Най-подходящи цветове за кухня

Цветовете, които са най-подходящи за кухня, често са тези, които допълват съществуващите цветове в останалата част от стаята. Цветовете също трябва да са живи. Популярни цветове са бяло, сиво, кремаво, черно и т.н. :

Модерна кухня в бяло:

https://www.houzz.com/photos/finished-projects-contemporary-kitchen-miami-phvw-vp~27738606

Луксозна кухня в сиво:

https://www.houzz.com/photos/transitional-kitchen-transitional-kitchen-houston-phvw-vp~40427530

Комбинация на цветове за трапезария:

Трапезарията е много важна в къщата. Това трябва да бъде място, където можете да се отпуснете и да прекарате време със семейството и приятелите си. Цветовата схема за трапезарията може да създаде топла, привлекателна атмосфера и да я накара да се почувства като у дома. Ако зоната за хранене е боядисана в неутрален цвят, като бяло, сиво или светло синьо, това ще осигури усещане за спокойствие и стабилност.

Трапезария в бежово:

Трапезария в светло лилаво:

Модерна трапезария в маслено зелен цвят:

Комбинация на цветове за всекидневна

Когато декорирате хола си, помислете за използването на комбинация от цветове. Те трябва да включват светъл цвят и по-тъмен цвят, като бяло и черно или кафяво и жълто. Тези цветове ще създадат интересен контраст във вашата стая, който може да бъде приятен за очите и приятен за окото.

Цветова схема с жълто, сиво, зелено, бежово и черно: 

Всекидневна в сиво и жълто:

Всекидневна в бежово:

Най-подходящи цветове за спалня

Най-подходящите цветове за спалнята са светли и пастелни нюанси като синьо, зелено, жълто или розово. Тези цветове ще ви помогнат да създадете усещане за спокойствие във вашето пространство и ще осигурят успокояващ ефект на съня ви. Можете също да използвате по-тъмни цветове като кафяво или черно, за да създадете зона с по-дълбоки тонове. Ако търсите нещо с много цветове, изберете тъмни цветове като тъмно зелено, тъмно тъмно синьо или тъмно кафяво. Тези цветове ще накарат стаята ви да се чувства жива и пълна с енергия. За още по-драматичен ефект помислете за използването на сив или черен тапет.

Розова цветова схема за спалня:

Цветове за фасада на къща

Фасадата е една от най-важните части на вашия дом и първото нещо, което хората виждат, когато влязат. Може да бъде много трудно да изберете цветове за фасадата на къщата, защото има толкова много различни фактори, които трябва да се вземат предвид. Има много фактори, които трябва да вземете предвид, преди да изберете цветова схема за вашата фасада. Те включват вида на материалите и цветовете, използвани при изграждането на вашия дом, квартала и местните метеорологични условия. Трябва също да помислите кои цветове ще се координират добре с останалата част от интериорната схема на вашия дом. Ако искате да улесните себе си, тогава помислете за избора на цветове, за които вече знаете, че ще работят добре заедно като комбинация.

Сиво-бежова фасада на къща:

Какъв цвят за фасада на къща синхронизираща с покрива й?

Добрата цветова схема е важна за вашия дом. Има много различни цветове, които можете да използвате, но най-добрата цветова схема е тази, която използва два цвята във фасадата. Комбинация от по-тъмен и по-светъл цвят, като черно и бяло или кафяво и бежово, може да създаде привлекателен контраст с интериора на вашия дом. Използването на тези два цвята може също да помогне за балансиране на стила на фасадата на вашия дом, като същевременно допълва цялостния му дизайн.

Къща с бяла фасада и бял покрив: 

Къща със сива фасада и сив покрив:

Цвят на фасада за кафяв покрив:

Важно е да имате кафяв нюанс на покрива на къщата си. Това ще помогне на хората да не се разсейват от цветовете на външната сграда и вместо това да се съсредоточат върху цветовете вътре. Също така е добра идея да използвате различни нюанси на кафявото, тъй като това ще направи по-интересен външен вид и усещане. Когато избирате цветове за вашата фасада, важно е да използвате цветове, които са подобни един на друг, за да изглеждат хармонични. Цветовете, които избирате, също трябва да работят добре един с друг, така че техните допълващи се тонове да се съберат в хармония.

Къща със сива фасада и кафяв покрив:

Къща с кафява фасада и кафяв покрив: 

Къща с бежова фасада и кафяв покрив:

Цвят на фасада за червен покрив :

Червеният цвят може да бъде труден за съчетаване. Той не винаги се превежда добре от един цвят в друг, поради което много хора са склонни да избягват да го използват в своите дизайнерски схеми. Въпреки това, ако търсите начин да включите червения цвят във вашата дизайнерска схема, помислете за комбинирането му със зелено. Двата цвята вървят добре заедно, защото се карат един друг да изпъкват повече, отколкото биха го направили сами. Тази комбинация ще придаде на вашата фасада фин, но мощен вид, който със сигурност ще привлече окото на потенциалните купувачи.

Къща с бяла фасада и червен покрив: 

Къща със сива фасада и червен покрив:

Къща със зелена фасада и червен покрив:

Цвят на фасада за графитен покрив :

В този случай графитният покрив и бялата фасадна боя биха били добър избор за вашия дом. Тази цветова комбинация носи модерно усещане, както и осигурява усещане за изтънченост със светлосивите прозорци.

Къща с бежова фасада и графитен покрив:

Къща със сива фасада и графитен покрив: 

Къща с бяла фасада и графитен покрив:

Цвят на фасада за черен покрив :

Черните покривни къщи обикновено се характеризират с тъмни цветове на покрива. Въпреки че често е трудно да се намери комбинация от цветове, която да съвпада, някои набори от цветове могат да работят добре заедно. Ако търсите тъмен цвят, опитайте да използвате различни нюанси на тъмно червено, кафяво или черно на фасадата. За по-светли нюанси използвайте бели и светли нюанси на тези цветове: кафяво, бежово, зелено и синьо.

Къща с черна фасада и черен покрив:

Къща с бежова фасада и черен покрив:

Къща с бяла фасада и черен покрив:

Цвят на фасада за зелен покрив :

Фасадата за зелен покрив е комбинация от зелено и бяло. Зеленото на фасадата му позволява да се слее с тревата и зеленината около сградата. Тази комбинация просто изглежда невероятно и уникална. Можете да използвате тази цветова схема, за да направите фасадата на вашия дом да се откроява от тези около нея.

Къща с жълта фасада и зелен покрив:

Къща с зелена фасада и зелен покрив:

Фасадни бои :

Боядисването на вашата фасада е важна стъпка, ако искате да се възползвате максимално от екстериора на вашия дом. Когато става въпрос за избор на правилната цветова схема, помислете какви цветове има в пространството.

Как да изберем фасадна мазилка?: 

Комбинация от поне два цвята във фасадата :

Комбинацията от поне два цвята във фасадата може да направи значителна разлика, когато става въпрос за привличане на клиенти. Комбинацията от два или повече цвята във фасадата не е задължително да е красива, но трябва да бъде забележима и да осигурява по-силно въздействие, отколкото използването на един цвят самостоятелно.

Тренд: Цветовете на 2021

100 цвята фасадни бои: 

Надяваме се, да сме били полезни. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог. 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap