Съвременен стил баня

Съвременен стил баня най-общо казано представлява обзавеждането на най-интимното помещение като практично и елегантно пространство, което е чудесно допълнение към всеки дом. Помещенията обзаведени в тази стилистика отразяват напредничав дизайн, с изчистени линии, геометрични мотиви, плавни извивки и твърди ъгли, неутрални цветове с добавени смели цветни акценти. Те се появяват във все повече домове, тъй като собствениците на жилища излизат отвъд традиционните дизайни в банята и търсят най-доброто като възможност.

Причината тенденцията на Съвременния стил да се утвърди толкова силно в интериорния дизайн на банята се корени в постоянната актуализация на елементите. Той следва едни основни рамки свързани със самата стилистика на обзаведеното пространство, но поради развиващата се технологична база и тенденциите за устойчивост в използването на енергийните ресурси, стилът постоянно търпи леки модификации.

Ръководство за създаване на баня в Съвременен стил

За разликата от историческите стилове за обзавеждане, където често трябва да се търсят много допълнителни продукти, които не се откриват лесно, при Съвременния стил продуктите за баня се намират лесно и са на добра цена. Затова много по-бързо можете да си осигурите елементите за обзавеждането. В следващите редове ви представяме едно ръководство за създаване на баня в Съвременен стил, която можете да сътворите от нулата или да я създадете след основен ремонт.

Обмислете избора си на материали

Съвременният стил може да се създаде чрез различни комбинации на различните материали, които са типични за съвременния пазар. Това включва месингови смесители, качествен порцеланов санитарен фаянс, PVC мебели за баня, гранитогресни плочки или водоустойчиви винилови настилки, душ кабини и паравани в метални профили.

Като приложно изкуство, можете да изберете аксесоарите за умивалника направени от обработен камък и да си позволите стъклени контейнери за съхранение на дадени продукти за банята.

Съвременен стил баня

https://www.pinterest.com/pin/1970393576912641/

Основен фактор за създаване на банята в Съвременен стил са изборът на плот и гръб. Няколко опции, които работят добре в съвременните бани, са по-тъмен гранит, ламинат и по-светло дърво. За гръб се препоръчват каменни или стъклени покрития. Ако искате съвременен външен вид, опитайте се да се отървете от мраморни плотове или такива създадени от керамични плочки.

Опростете цветовата палитра

Съвременната цветова схема използва опростено набор от цветове, които създават основното усещане в баня интериора. Основни са неутралните цветове, особено сивото и бежовото; бялото и черното също са винаги на разположение за създаване на приятни за окото контрасти.

Например сиво-сейдж стена, цвят имащ и леко зеленикава нотка, може да приеме черен шкаф за баня с прекрасна бяла порцеланова мивка тип купа. Друг приятен вариант е светло-сиво до бяло на стената, която има аксесоари за баня в черно: хавлийници, смесители за баня, черни полици, огледало с черна рамка, умивалник интегриран в шкаф, който е от MDF материя с ефект на прошарено дърво. Тези два примера са насока, в която да мислите, иначе възможностите са много повече.

Съвременен стил баня

https://www.pinterest.com/pin/4433299625638440/

Тези неутрални акценти обичат много смели цветни акцентни, които идват от малките аксесоари или тоалетни принадлежности, които сякаш вдъхват още повече живот в съвременната баня. Такива са сини хавлии и кърпи, червени аксесоари при мивката, спокойно може да има и ваза със зелено цвете, което издържа на влагата в банята. Картините подходящи за баня интериора, също се толерират.

Съвременен стил значи отворено пространство

Без значение дали помещението е голямо или малко, трябва да държите пространството възможно най-отворено. Намалете до минимум количеството мебели и аксесоари, които поставяте в банята, за да увеличите максимално просторен интериор. Можете да направите банята да изглежда по-отворена, като добавите големи огледала, душ със прозрачен стъклен параван и инсталирате плаващ долен шкаф за баня с вграден умивалник.. Тези опции, заедно с използването на светла цветова схема, ще създадат усещане за откритост, което е в такт със Съвременния стил.

Съвременен стил баня

https://www.pinterest.com/pin/6051780739845472/

Осветлението в съвременната баня

Осветлението е важна част за създаването на просторно усещане. Освен прозорци в банята, по-възможност по-големи и без да нарушават интимното пространство, се инсталират подходящи осветителни тела, които да осветяват всички зони. В зависимост от големината на банята, можете да разчитате на лампи лунички подредени по целия таван и акцентно осветление от аплици по стените, както и на осветително тяло при умивалника.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap