Цветове и интериорен дизайн за 2023

Време е да разгледаме кои цветове, ще са сред основните тенденции за 2023 г. в категорията интериорен дизайн. Цветовете, които използваме в домовете си, силно отразяват нашите индивидуалности и стил. Докато някои хора гравитират към вечни и класически цветове, други искат да станат малко по-смели, като добавят живи цветови и тонове към домовете си.

Всяка година цветните експерти от всички водещи брандове в света избират своя цвят на годината и публикуват своята цветова прогноза. Често избирате един актуален цвят, придружен от цветова палитра с нюанси, които идеално допълват цвета на годината.

Тези модерни цветове на боята не се появяват само като цветове на стените в домовете ни. Но те са видими във всяка форма на изкуство, от модата до графичния дизайн и дори технологията. Тази година например тенденцията е за по-богати цветови тонове в сравнение с цветовите тенденции от миналата година, но все още получаваме цветово вдъхновение от природата.

От Пантоне избират Viva Magenta за свой цвят на годината. Viva Magenta – буквално жива маджента е силен розово червен нюанс, който се описва като смел и безстрашен. Цветът е част от семейството на червените цветове, нюансът е вкоренен в природата и е мощен, и вдъхновяващ. Този нов червен нюанс се наслаждава на чистата радост и насърчава експериментирането и себеизразяването без задръжки

Този цвят си проправя път към света на интериора. Можете да очаквате да видите много от този цвят, който е страхотен за декоративни елементи, но със сигурност можете да станете по-смели и да го включите ярко в мебелите или като изявена стена (вижте заглавната снимка).

Цветовата тенденция на Nordroom за 2023 г. е (топло) жълто. Редакторите на изданието предвиждат за 2023 г. силна гравитация към топлите цветове, особено топлите жълти тонове. От много светло пастелно жълто до наситено охра жълто. И това са топлите жълти тонове, които се появяват по-често в домовете по света.

Тези дълбоки и наситени цветове придават топъл и леко земен тон на помещениято. Топлото жълто също е много гъвкаво. В модерните домове добавя топлина и цвят. А за старинни домове подобрява историческото усещане на дома, тъй като е сянка, която се използва в домовете от векове.

Какви други цветове избират ще се на мода през 2023

От кухнята до банята до хола, зеленият цвят е силен играч. Зеленото в почти всеки нюанс има най-удивителното завръщане. По-наситените нюанси като изумрудено и горско са наистина силни и ще са тренд през цялата година.

Направете път на лилавото. Това е цвят, който рядко сме виждали да се използва в дизайна на спалните, но очакваме повече. Психологията на цвета е доказала, че лилавите са романтични, спокойни и луксозни.

Съчетания на цветове през новата 2023

Поддържайте цветовите контрасти. Клиентите търсят вечна елегантност, но с контраст и нотка на нещо, което създава специален и уникален външен вид и пространство, което да нарекат свое собствено.

Комбиниране на синьо със сребро. Бледите и средно сини акценти, съчетани с бяло и сребристо, резонират толкова много. Популярността  ще се дължи на това, защото създава неутрален, свеж и чист интериор. Друга подобна комбинация е синьото и бялото като класическо съчетани, но може да бъде съвременно, традиционно или крайбрежно в интериорния стил.

Завръщане към към вечните цветови комбинации. Силата на черното и бялото издържа изпитанието на времето. Тъй като и двата цвята неутрални, комбинацията е смела и драматична, без да е нагла. Черното може да донесе уау ефект като контрастно крило на прозорец или проходна врата и може също да подчертае архитектурни детайли, които иначе биха останали незабелязани.

Нов обрат за кафявото и синьото. Забелязахме, че кафявото и синьото бавно се завръщат. Комбинацията ни позволява лесно да смесим антично и модерно; обаче, той е значително различен от начина, по който използваше през 90-те години. Сега дизайнерите отиват много по-наситено в синьото, подхващайки дълбоки сложни нюанси за по-ярък, динамичен цвят.

Вдъхновете се и изберете вашия любим цвят за новата година.

 

Оценете тази статия
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap