Цветове и интериорен дизайн за 2023

Време е да разгледаме кои цветове, ще са сред основните тенденции за 2023 г. в категорията интериорен дизайн. Цветовете, които използваме в домовете си, силно отразяват нашите индивидуалности и стил. Докато някои хора гравитират към вечни и класически цветове, други искат да станат малко по-смели, като добавят живи цветови и тонове към домовете си.

Всяка година цветните експерти от всички водещи брандове в света избират своя цвят на годината и публикуват своята цветова прогноза. Често избирате един актуален цвят, придружен от цветова палитра с нюанси, които идеално допълват цвета на годината.

Тези модерни цветове на боята не се появяват само като цветове на стените в домовете ни. Но те са видими във всяка форма на изкуство, от модата до графичния дизайн и дори технологията. Тази година например тенденцията е за по-богати цветови тонове в сравнение с цветовите тенденции от миналата година, но все още получаваме цветово вдъхновение от природата.

От Пантоне избират Viva Magenta за свой цвят на годината. Viva Magenta – буквално жива маджента е силен розово червен нюанс, който се описва като смел и безстрашен. Цветът е част от семейството на червените цветове, нюансът е вкоренен в природата и е мощен, и вдъхновяващ. Този нов червен нюанс се наслаждава на чистата радост и насърчава експериментирането и себеизразяването без задръжки

Този цвят си проправя път към света на интериора. Можете да очаквате да видите много от този цвят, който е страхотен за декоративни елементи, но със сигурност можете да станете по-смели и да го включите ярко в мебелите или като изявена стена (вижте заглавната снимка).

Цветовата тенденция на Nordroom за 2023 г. е (топло) жълто. Редакторите на изданието предвиждат за 2023 г. силна гравитация към топлите цветове, особено топлите жълти тонове. От много светло пастелно жълто до наситено охра жълто. И това са топлите жълти тонове, които се появяват по-често в домовете по света.

Тези дълбоки и наситени цветове придават топъл и леко земен тон на помещениято. Топлото жълто също е много гъвкаво. В модерните домове добавя топлина и цвят. А за старинни домове подобрява историческото усещане на дома, тъй като е сянка, която се използва в домовете от векове.

Какви други цветове избират ще се на мода през 2023

От кухнята до банята до хола, зеленият цвят е силен играч. Зеленото в почти всеки нюанс има най-удивителното завръщане. По-наситените нюанси като изумрудено и горско са наистина силни и ще са тренд през цялата година.

Направете път на лилавото. Това е цвят, който рядко сме виждали да се използва в дизайна на спалните, но очакваме повече. Психологията на цвета е доказала, че лилавите са романтични, спокойни и луксозни.

Съчетания на цветове през новата 2023

Поддържайте цветовите контрасти. Клиентите търсят вечна елегантност, но с контраст и нотка на нещо, което създава специален и уникален външен вид и пространство, което да нарекат свое собствено.

Комбиниране на синьо със сребро. Бледите и средно сини акценти, съчетани с бяло и сребристо, резонират толкова много. Популярността  ще се дължи на това, защото създава неутрален, свеж и чист интериор. Друга подобна комбинация е синьото и бялото като класическо съчетани, но може да бъде съвременно, традиционно или крайбрежно в интериорния стил.

Завръщане към към вечните цветови комбинации. Силата на черното и бялото издържа изпитанието на времето. Тъй като и двата цвята неутрални, комбинацията е смела и драматична, без да е нагла. Черното може да донесе уау ефект като контрастно крило на прозорец или проходна врата и може също да подчертае архитектурни детайли, които иначе биха останали незабелязани.

Нов обрат за кафявото и синьото. Забелязахме, че кафявото и синьото бавно се завръщат. Комбинацията ни позволява лесно да смесим антично и модерно; обаче, той е значително различен от начина, по който използваше през 90-те години. Сега дизайнерите отиват много по-наситено в синьото, подхващайки дълбоки сложни нюанси за по-ярък, динамичен цвят.

Вдъхновете се и изберете вашия любим цвят за новата година.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2.7 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap