Цветови решения в Съвременен стил

Търсите цветови решения в Съвременен стил за вашия дом? Тенденциите в стила при интериорния дизайн са много ясно проследими през годините. Въпреки, че всяка година дизайнерите предлагат нови решения, те се стремят към следването на една концепция, поне ще се отнася до цветовете в домашния интериор – превръщането на дома в убежище за сетивата спрямо, това което преживяват в света навън.

Дялът от психологията, който се занимава с въздействието на цветовете теоретизира, че цветовете в домашното пространство оказва влияние върху настроението ви. Така че съвременните дизайнери работещи според тази теория поставят като основа въпроса: „какви чувства и усещания биха искали да изпитат хората, когато се прибират вкъщи всеки път след дълъг работен ден.

С акцент върху създаването на успокояващо пространство чрез подредба на мебелите и елементите, цветовата палитра в Съвременен стил цели да култивира подходящата среда за живеене. В края на краищата мечтаният дом не е само за това, което виждате, а за това как ви кара да се чувствате.

Основна цветова схема в Съвременния стил

Неутралните, черното и бялото са основните цветове в интериора в Съвременен стил. Черното често се използва за заземяващ ефект при създаване на стая в Съвременен стил. Бялото създава този ефект на чистота и простор. Палитрата често е подсилена и подчертана с ярки и смели цветове, които противостоят на неутралните. Със стени, боядисани в основно неутрален цвят, имате прекрасен фон за смели цветни аксесоари. Ако стените и прозорците са боядисани в пастелни цветове, облицовките трябва да са неутрални. Ако стената е в ярък, смел цвят, неутралните трябва да се използват навсякъде другаде. На снимката: пастелни тонове по стената, микс от тапицерия неутрал на дивана и натрапчиво синя тапицерия на креслото. Контрастните възглавници също повтарят схемата.

Цветови решения в Съвременен стил

https://www.homelane.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/shutterstock_1389651362-768×512.jpg

Цветова схема – неутрални цветове с румено розово

Тази съвременна цветова палитра е предназначена да създаде топла и привлекателна аура. Отличавайки се с нюанси на бяло и тъмнокафяво с жълти и розови нюанси, гостите със сигурност ще се чувстват като у дома си. Онези пространства, които винаги са били запазени за класически бял нюанс, сега се представят с най-новото допълнение към палитрата – руж розово. Добавянето на светли, неутрални цветове добавя дълбочина на стаята и допълва почти всеки нюанс на декора. Препоръчваме също да съчетаете тези цветове с тъмни мебели за смел акцентен цвят. Този ярък контраст ще зареди пространството ви с енергия и ще увеличи дълбочината.

Цветови решения в Съвременен стил

Цветова схема – земни тонове

Следвайки неутралната тенденция, много характерна за съвременния стил е палитрата от земни тонове – и всичко в нея е свързана с консистенцията на цвета. Добавянето на наситен неутрален цвят върху естествени тонове в интериора незабавно вдъхновява преоткриването на дома по един нов начин.   Също така има какво да се каже за избора на цветове, които се срещат в природата. Те добавят усещане за спокойствие и връзка, затова Съвременният стил е невъзможен без тях. Предложението е да изберете мебели, които се отличават с лек дизайн от естествено дърво, за да допълнят по-дълбоките земни тонове.

Цветови решения в Съвременен стил

Анализ на цветове в дома по снимка

Тази съвременна малка къща е чудесен пример за избора на неутрална палитра със земни тонове. Тук можете да видите синьо от снимката по-горе перфектно води общото усещане за интериора и как се допълва от естествения цвят на дървото от мебелите и вратата.  На фона на този смекчена цветова палитра са съвременните уреди и мебели, които са неизменна част от съвременния стил. Леко контрастно е тъмното дърво на тавата, където са поставени осветителните тела, които също следват съвременния дизайн.

Цветови решения в Съвременен стил

http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2020/02/exposed-ceiling-beams.jpg

Виждате на масата и при плота на кухненската мивка саксия с цвете и ваза с изкуствено цвете, двата единствени декоративни елементи в духа на Съвременния стил. Мебелировката също съчетава най-доброто от тенденциите: прави опростени форми на рамките, меки тапицерии с шикозно усещане, допълнено от едноцветните възглавнички, отново в неутрален цвят. Гладката линия върви и по плота, и по-шкафовете под него.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap