Цвят оранжево тиква за интериора

Цветът оранжево тиква се свързва с Хелоуин, затова решихме да грабнем възможността и да споделим идеи как да използвате този цвят в домашния интериор.  Ключът към работата с този интензивен цвят е да го използвате за онези елементи или зони в дома ви, към които искате да привлечете вниманието.

Как се съчетава оранжево с други цветове

След това е важно да изберете разумно координиращите цветове. Това са цветове, подобни на оранжевото – нюанси на кафяво, червено или жълто, които ще направят вашата палитра цветна, но хармонизирана спрямо оранжевото. Нюансите на синьото – противоположно на оранжевото в цветното колело – ще създадат динамична, енергична интериорна атмосфера.

По-срамежливите към цветовете сред вас може да искат да съчетаят това наситено оранжево само с неутрални нюанси. Можете да го използвате, за да „стоплите” преобладаващо бял или сив модерен интериор, за да предпазите пространството от усещане за суровост. Или можете да го използвате, за да добавите малко жизненост към традиционно пространство, което може би е тежко на тъмни неутрални или дълбоки дървесни тонове.

Оранжево за акцентна стена или акцентно райе

Събрахме няколко примера, които илюстрират колко красив и многофункционален може да бъде този цвят в дома. Оранжевото е силен цвят и затова при всички четири стени в стаята може да се почувства прекалено поразителен, особено ако в стаята липсва естествена светлина. Затова съветваме собствениците на жилища да го използват само на една или две стени.

Малко тиквено оранжево върши много работа, така че ако стената с пълен акцент е твърде много цвят за вас, помислете дали да използвате просто ивица от цвета. Това е готина визия за детска или тийнейджърска стая.

Кухненски гръб в оранжево

Цвят оранжево тиква за интериора

Обикновено площта на кухненския гръб е малка. Така че защо не изберете смел оранжев цвят за нея. Когато се съчетае с бяло и с присъствието на кухненските шкафове, се създава външен вид, който е чист и модерен, но същевременно топъл и привлекателен. Кухненският плот също може да бъде оранжев

На снимката виждате как в кухнята може да имате кухненски столове в оранжево и големия кухненски хладилник в оранжево.

Мебели в оранжево

Ако предпочитате стени, тавани и подове в неутрални нюанси, помислете за добавяне на забавен оранжев цвят в обзавеждането си. Мебелите може да са скъпи, така че трябва да сте сигурни, че харесвате този цвят и искате да го запазите за известно време. Хубавото на използването на мебели или декоративни аксесоари за разтърсващ цвят в стаята е, че те са сравнително лесни за актуализиране. Затова оранжевите деко възглавнички в дамаска материя допълват перфектно интериора.

Нетрадиционни намеси с оранжев цвят

Цвят оранжево тиква за интериора

Един от по-неочакваните начини да се внесе ярък цвят в една стая е чрез осветителните тела. Осветлението вече се предлага във всякакви размери, форми и цветове и може да се направи таванно осветително тяло в смел цвят в центъра на стаята. Той привлича погледа нагоре и може да направи пространството да изглежда по-голямо. Става дума, че самият абажур може да бъде оцветен в оранжево тиква нюанс.

Може да боядисате гърба или вътрешността на вашия рафт или витрина в ярък нюанс на оранжево. Можете също така да добавите цвят във вътрешността на вградената ниша. Вземете цвета на малки части от цялата стая, за да помогнете за движението на окото в пространството.

Помислете за забавен цвят дори за най-утилитарните елементи в стаята. Изборът на оранжево за кутиите за съхранение например също създава весело и забавно настроение.

Външна стена или външна врата

Вземете смело оранжево навън с външна акцентна стена. Това е страхотен цвят за външни пространства в студен или дъждовен климат, защото може да осигури топъл блясък по време на студените есенни вечери. Същото важи и за външна врата. Последното е смело решение, но може да не е външната врата към улицата или стълбището, но към градината или двора например.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap