5 дизайна за външен двор

Най-накрая топлият сезон се задава, което означава, че сега е идеалното време да планирате предварително дизайна на вашия външен двор, вашата градина или заден двор.

Тъй като обичаме нашите екстериори да бъдат също толкова шик и модерни, колкото нашите интериори, ние се обърнахме към експертите, за да разберем какво е тенденцията тази година в света на външния декор. Съвети винаги са в една посока: създаване на идеалното, използваемо външно пространство.

Органичен стил за външен двор

5 дизайна за външен дворВъпреки че стилът е актуален като органичен във всички области, от модата до интериора и дори до масите, той има смисъл особено навън. Тази годината трябва да сме още по-екологични – и това е страхотно нещо. Но какво значи това?

Вземате си довиждане ако не и сбогом на прекалено поддържаните дворове, там навлизат елементи, които не изискват много поддръжка. Това значи малко повече дивота в двора, наблягайки на цветя, храсти и камъни върху голяма, зелена морава.

 

Уелнес при външния двор

5 дизайна за външен дворПрез последните години има голям акцент върху физическото и психическото здраве и експертите казват, че това е отразено в дизайна и на открито. Създаването на радост и спокойствие в двора ще бъде голям фокус през този сезон и вашият двор трябва да бъде дестинация за релаксация. Това значи по-малко контрасти, повече зеленина, по-възможност малък фонтан, може би хамак, удобни столове. Всичко според вашия усет за пространството.

Външен двор с ядливи растения

Собствениците обичат да си “цапат ръцете” все повече като вкарват в дворовете си градинска част и повдигнати лехи. Решенията се увеличават всяка година и тази тенденция не показва признаци на спиране. Хората отглеждат собствена храна – там има чери домати, зелени растения за салата; босилек, който да си откъснат за доматения сос за паста. Идеята е да имате под ръка не само вкусотии за салата, но и нещо, което да сложите на тигана или барбекюто отвън. А това ни насочва към следващата идея.

Целогодишно открита кухня и място за барбекю

Повдигнатите външни кухни и експерименталните съоръжения за барбекю се увеличават като идеи за външния двор или градината. Ние сме твърдо убедени, че барбекютата не са създадени само за готвене на бургери и колбаси – има много повече, което хората да опитат да си сготвят. Тъй като хората започват да се чувстват по-комфортно с приготвянето на храна на открито, започват да търсят решения за станции за печене и външни кухни, които са проектирани да функционират дори при не толкова идеално време.

5 дизайна за външен двор Нашите партньори от HappyWoman също има какво да ни кажат за барбекюто – тук

Когато хората проектират своите барбекю зони  открито, те трябва да направят пространство, което е подходящо за използване независимо от времето, а не зона, която може да бъде затворена, когато дните станат по-къси. Това означава зона, която е покрита, безопасна и удобни за готвене през цялата година, независимо дали вали или грее.

Външен двор изграден около басейна

Въпреки че плувните басейни са в списъците на мечтите на повечето хора, в последните години се е появиха различни дворни басейни. Можете да изберете надуваем басейн за външен двор, който да инсталирате на удобно място, като около него може да завъртите летните забавления на семейството. Внимавайте обаче, защото басейнът тежи на мястото си. Ако го сложите на зелена площ, това може да навреди на зоната, така че вижте какви мерки можете да вземете, за да не нарушите развитието на градинската площ. Има различни модели според размерите, така че да изберете най-подходящ за вашето домашно пространство.

Тук ще получите съвети за поставяне на градински мебели и тежки предмети в градинска среда

Следвайте нашите страници през новия пролетен сезон, за да научите страхотно тайни за градината, за двора, за вашето домашно пространство, така че да го направите страхотно откъм визия, практичност, функционалност и естетика.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap